Underbara Lukas.

Hann iaf snusa på honom i en 30 minuter. Han sov när de kom hem men började knorra lite när vi tog av honom overallen. Höll honom i handen men då ropade hans mamma att jag skulle komma och kika på alla hans fina julklappar. Så jag går mot köket och då vaknar han helt, hans mamma kommer och tar upp honom och då öppnar han ögonen helt och ser mig och skiner upp i ett praktfullt smil! Åh, man bara smälter! Han diggar verkligen sin julklapp från mig också. Skrattar och är så fascinerad över alla läten och blinkade färger. Det är mosters kille det!
På måndag så ska jag åka till Frösis när jag slutat jobba på morgon och hänga lite med Lukas och hans föräldrar. Vi pratade om att ta en tur till Bromma Blocks. Blir nog hur mysigt som helst!
:)

I valet och kvalet.

Då är den stora frågan, sova hemma eller i Frösis imorgon? Sover jag i Frösis så kommer jag förmodligen inte få den skönhetsömn jag behöver men däremot kommer jag kunna äta middag med Carlsson innan jag börjar jobba. Fast å andra sidan så har jag inte varit hemma på en vecka och borta bra men hemma bäst. Så jag väljer Highvalley den här gången och åker in till jobbet en stund tidigare för att hänga med galenpannan Emma istället. Hon har lovat mig att fira in det nya året så då kan jag ju vara snäll och hålla henne sällskap en liten stund. Jag och Carlsson har bestämt oss för att fira nyår på måndag eller fredag på Malmen, precis som förra året! Vi väljer en dag och firar nyår då. :)

Snusa på bebis.

Idag kommer min gudson med föräldrar hem igen. Hinner nog snusa en liten stund på honom innan jag måste åka och jobba. Jag håller tummarna för att tåget kommer in i tid.
Fick en bild häromdagen när han har på sin kanelbullebodyn som han fick av oss när han föddes. Gullig va?
Mosters gullunge!

Men typiskt.

Bara för att jag nu har köpt en ny fin kohud så vill jag förnya med ny soffa, i svart. Matchande soffbord i antingen svart eller vitt. Nån ny byrå som inte är i ek.
Allt vill jag ha i svart eller vitt. Sen lite textilier i ljust grönt. Och mycket gröna växter. Har på känn att turen till Barkarby kan bli dyr... Väldigt dyr!
Vill ha en lite mindre soffa, kanske den här?

Fruktstund.

Dags att blåsa lite liv i en favorit från lekis.

Usch, vilken ångest.

Fick precis det här mailet på facebook.
Lakis-Apostolos Toutouzoglou den 30 december kl. 00:36 Anmäl
Vet inte om det är lämpligt eller om du har kontakt med han men på grund att du har varit med han ner i Grekland så måste jag säga att hans morfar dog idag så om du vill kontakta honom är det upp till dig:(
Fint av honom att tänka på mig eller på Ioannis eller vem han nu tänker på. Skickade iaf iväg två stycken sms. Ett till Ioannis och ett till Kicki för att beklaga sorgen. Vi bodde ju hemma hos mormor och morfar när vi var nere i Grekland i tre veckor och han var verkligen en härlig gubbe. Mina tankar går framför allt till mormor just nu. Känns skönt att veta att hon är hemma hos Niko och Kicki och får vara nära alla sina barnbarn. :( En klen tröst är bättre än ingen tröst...
Rest in Peace Antonio.

Fortfarande sugen!

JAG VILL FORTFARANDE FLYTTA TILL BERGSHAMRA!

Verkar inte vara en övergående fas det här. Finns många positiva saker med just Bergshamra. 9 minuter till jobbet, 10 minuter till min gölliga gudson Lukas och max 20 minuter till Carlsson. Alltså om jag lagar min cykel så skulle jag kunna cykla till Carlsson och vi skulle kunna spendera hela sommaren med att bada tillsammans. Så vet någon nåt om nån lägenhet så är jag grymt intresserad. Kanske dock inte bli inneboende hos din fd pojkvän, Helenah ;)
Jag och Carlsson ska ta en sväng till Ikea på tisdag. Hon ska köpa några skenor så hon kan gömma verkstaden hemma. Jag ska nog köpa en renskinn eller en lammfäll. Till min nya fina hallmöbel. Fick två fina kuddar att ha på möbeln i julklapp men vill att det ska matcha bättre med min komatta.
/Ida

Ouff!

Mitt träningspass på en timme börjar nu ta ut sin rätt. Huvudvärken beror nog på att jag har druckit för lite vatten. Men det märks att järntabletterna har börjat verka iaf. Annars hade jag inte ens orkat ta mig till gymmet. Dags att äta lite kanske? Och just ja, dricka massor av vatten!

Bergshamra.

Nu när jag tillfälligt bor i Frösunda har jag hittat vad jag tycker är den smidigaste vägen till och från jobbet. Tuben från Östermalmstorg till Bergshamra och därifrån bussen. Låter som en omväg men tar exakt lika lång tid som att ta sig med pendeltåget. Det positiva i det hela är att jag slipper gå den urtråkiga vägen från pendeltåget. Det är världens längsta raksträcka. Mitt enda provlem just nu är att jag har förälskat mig i just Bergshamra. Nära till jobbet, nära till Fia, Claes och Lukas och framför allt närmare Carlsson. Men det är väldigt få lägenheter till salu i Bergshamra. Verkar som om det bara finns hyresrätter och det känns bara så omodernt!

Äntligen!

Nu är den min! Som jag har trånat! Kohuden som kommer göra mitt hem ännu mer ombonat, ju färre Ikea möbler ju bättre! Ungefär 2000:- fick jag ge för den här skönheten så det var mindre än jag räknat med. Så här ser min nya älskling ut:
Vill du också köpa en kohud så rekommenderar jag www.trendcarpet.se

Några av köpen i bilder.

Blusarna är från Gina Tricot och klänningen från Vero Moda.

Shoppa loss!

Smet iväg en sväng till Solna Centrum för att kolla in mellandagsrean och det var med tunga påsar jag gick därifrån. Är dock lite besviken på Stadiums rea, de brukar ha mycket bra träningskläder till extremt låga priser men i år hittade jag ingenting som föll mig i smaken. Däremot hittade jag en klänning som jag ska ha på dopet i januari. Ett par nya byxor, ett linne och två blusar fick också följa med hem. Totalt så hamnade alla mina inköp under tusenlappen så jag anser att jag gjort ett flertal fynd.
Imorgon innan jobbet ska jag nog springa in en vända på Åhléns för att kika om jag hittar några vinterskor. Ska den här vintern fortsätta i samma stil är det ett ont måste om man vill överleva.
/Ida

Bara jobb och jobb!

Ingen rast och ingen vila!
Puh, tungt att jobba idag... ;) Massor att göra, sjukt stressigt! Not! Sitter här och har redan betat av första checklistan, nu väntar jag bara på att tiden ska gå så jag får förflytta mig till nästa arbete för dagen. Kör natten på Plaza också. Blir 16 härliga timmars arbete men vad gör det om hundra år? Stod i valet och kvalet om att gå ut eller jobba. Valda att spara min slantar och istället dra in lite stålar. Bra betalt när man jobbar storhelg. Nu tänker jag iaf inte jobba mer extra det här året!
/Ida

Uppesittarkvällen.

I torsdags så samlades jag, Carlsson, mamma och Lillen i Frösunda för att vänta in Julafton. Vi drack lite vin, spelade nåt musikspel och jag och Carlsson skrattade så vi kiknade. Vi käkade köttbullemackor med rödbetssallad och drack mängder med julmust. Jag tvingade Carlsson att öppna sin julklapp och helt plötsligt var klockan 03:00 och alldeles för sent för att vara uppe så jag gick och la mig och Carlsson somnade på soffan. En mycket mysig uppesittarkväll!

Julen är här!

... och den är snart över.
I år blev det en hyfsad lugn julafton. Bara jag, mamma och Lillen. Sov till 11, vaknade och gjorde ingenting och sen tog vi bilen för att hämta Lillen i Täby. Tillbaka till Frösunda, vänta på att Janssonen skulle bli klar.
Julbord i en lagom mängd, inte så där äckligt mätt.
Sällskapsspel, både Yatzy och Stockholmsspelet.
Julklappsutdelning.
Tycker nästan att det är roligare att se när andra öppnar det man gett bort istället för att öppna det man själv får, men bara nästan! Lillebror var väldigt nöjd med koftan och skjortan han fick av mig, skjortan hade han tänkt köpa nu när lönen trillat in. Mamma fick en vattenkokare samt underkläder. Fel storlek så klart men det är lätt fixat när man har varit duktig och sparat alla kvitton. Själv fick jag ett par urtjusiga pärlörhängen av min bästis, Iphone högtalare av Lillen, ett skoställ som man kan sitta och ta på och av sig skorna på av fina mamma och så en liten slant av pappa.
Nu är själva julafton slut och jag ser istället fram emot nästa år då vi blir heela tjocka släkten på samma gång!

Dan före dan före dopparedan!

Blev väckt av att jobbet ringde, inget viktigt men jag kunde inte somna om sen. Så jag har nu på morgonen har jag packat för att vara en vecka i Frösunda. Mycket grejer blir det när man ska ta med sig katten också. Plus julklapparna. Men nu är det packat och klart. Ska strax slänga lite sopor och kartonger så man inte får ångest när man kommer hem efter jul för att det ser ut som ett helvete. Ska bli riktigt skönt att fira en lugn jul med bara mamma och lillebror. Ingen hysteri och inte en massa mat utan bara det som vi verkligen gillar och faktiskt äter.
Dessutom så ska vi ha uppesittarkväll med Carlsson på torsdagen. Kanske till och med spela Bingolotto. :)
Kommer bli supermysigt!
/Ida

Gammal och bortskämd.

Kalle fick en present av sin mormor igår, en reseväska som mormor tänkt att han kunde sova i. Kalle var väldigt skeptisk till en början men hittade en sak att leka med, det man sätter fast i halsbandet. När han hade gjort av med sina värsta aggressioner på den där stackars remmen så somnade han i väskan.
Där ligger han fortfarande med undantag för kiss och mat pauser...
/Ida

Dagen bästis tid.

Spenderat hela dagen på Söder, vi började med lunch i Söderhallarna på Melanders fisk och sen hamnade vi på Malmen och drack till en början kaffe i Cocktailbaren. Kaffe utvecklades till ett glas rött och ostbricka.
Efter ostbrickan var det dags för middag, även den intogs på Malmen. Hamburgare dagen till ära. Det är verkligen inga som helst problem att döda 4-5 timmar på Malmen. Älskade Malmen. Herr Sandman eller Göran som ni känner honom som kikade förbi och drack en öl med oss. Längesen man träffade honom. Saknar honom nästan lite...
Det var dagen det!

Fin morgon!

Vaknade efter en skönt natt sömn och hoppade med glädje in i duschen, jag ska ju träffa min fina människa nu på dagen. Mysa som bara vi kan göra! Dagen till ära ska jag inviga mina nya svarta byxor för man vet ju aldrig var man hamnar. Nu dricker jag en kopp kaffe och samlar kraft för att sminka mig. tufft liv man har... ;)

Gudmor.

Det är snart dags för dop, två st under januari månad. Två helger i rad. Dessvärre så jobbar jag under Elliots dop men ska försöka få ledigt, bådar dock inte gott nu när Robert som jobbar mina motsatta veckor har sagt upp sig. Det för Lukas ska hållas i Björketorp och jag har fått äran att bli hans Gudmor. Fia och Claes kunde inte bestämma vilken av mig och Anki som skulle få äran så det blev lottodragning och jag vann högsta vinsten.
Vi firade lilla julafton igår så vi åt lite julmat, åt julgodis och så fick barnen öppna lite paket. Mysigt som alltid att få umgås med sina nära ock kära. De två yngsta var båda tomtar och hur söta som helst!
Kusinerna!
Pappa Claes insåg precis hur han kommer få spendera alla sina kommande jular, men att montera leksaker. Lukas fick ett babygym av undertecknad och det verkade han gilla massor. Det är bl.a. en sol som roterar och blinkar och den måste man trycka på för att den ska starta och det förstod lilla Lukas direkt och han är 8 veckor. Ett sant A-barn! Theodor verkade tycka att tröjan han fick av mig var cool så förhoppningsvis kommer han vilja använda den. :D
Mysig kväll var det iaf.

Nöjd.

SÅ här i efterhand så måste jag nog säga att jag är nöjd med hur jag fick till min outfitta till julfesten. Inte för prålig klänning och en festlig makeup.
Det var härligt att veta att min bästis bara fanns 4 våningar under mig på julfesten, så hade några större katastrofer inträffat hade jag kunnat evakuera mig till hennes trygga famn. Hon är så duktig min bästis, vet att hon hade kunnat klarat av allt helt på egen hand men när jag ändå var i repan så kunde jag lika gärna hjälpa henne med nattkörningen och att dra lite listor.
Det var egentligen inga större katastrofer som inträffade, många var riktigt fulla men så är det alltid när det är fri bar. Jag gjorde iaf en god gärning och det var att bädda ner Emma som hade däckat på toaletten, fick inte liv i henne så hon fick ligga kvar på toan men jag hämtade både täcke och kudde till henne. Sen släckte jag även spotlighten i badrummet för vem vill vakna upp bakfull i rampljuset?
/Ida

Dator!

Eftersom ström kabeln till min dator gav upp häromdagen så tyckte jag att det var legitimt att köpa en helt ny dator. Sagt och gjort. Lurade med min mor till Kungens Kurva och Elgiganten. Där hade jag tur och hittade en Compaq på deras fyndbord. Datorn hade köpts av en kund som ångrats sig och köpte en MAC istället så då blev det betydligt billigare för moi! Unnade mig även en försäkring på två år utan självrisk ifall den här datorn också ger upp. Så nu lovar jag att uppdatera bloggen oftare igen!
/Ida

Blogga

Det är väldigt svårt att blogga utan dator så nu är det jag som åker och köper en ny! Bloggar om julfesten från min nya datorn, hoppas att jag hittar någon jag vill ha bara!

Todels!

Jahaja! Sista natten för den här veckan börjar lida mot sitt slut och det känns mycket märkligt att bara ha jobbat två nätter. Men jag klagar inte! I antt jobbar dessutom min favorit natt bara 200meter ifrån mig och vi har haft telefonkontakt nonstop sen ca 23:00.
Imorgon vankas det lilla julafton med familjen och sen smäller vi till med julfest på Kungen. Oroar mig extremt mycket för att det kommer spåra ur för det är inte en fråga om det kommer kommer spåra ur utan när det kommer spåra ur. Varför kommer det spåra ur för min del då? Jo, jag kommer hinna sova max 5 timmar och det är fri bar. Inga fler frågor på det. 

Innan jobbet idag så träffades jag och Carlsson för att käka grekiskt och my lord så gott det var! Vi tog in en 7-8 olika förrätter som vi delade på, trodde att vi tog i så vi sprack när vi beställde men på nåt sätt så lyckades vi trycka i oss all mat. Duktiga tjejer! Restaurangen heter Mykonos och ligger vid St Eriksplan, en geniun grek skulle jag vilja kalla den. Rekomenderar den varmt! 
/Ida  

Anemi.

Eller järnbrist som det heter för oss dödliga utan en läkarutbildning.
Det blev diagnosen efter besöket på vårdcentralen i onsdags. Så här står det om man googlar det... 

Alla organ och hela individen påverkas vid järnbrist

Brist på järn påverkar hela kroppen och kan ge både kroppsliga och psykiska (kognitiva) symtom.


Kroppsliga symtom:

Blek hy och bleka slemhinnor ses oftast.
  

Glatt tunga som svider och att man får sprickor i mungiporna 
kan förekomma. 

Håravfall och spröda naglar är inte ovanligt.

Försämrad kontroll av kroppstemparatur.
Många patienter är frusna.


Andfåddhet 
är vanligt eftersom man måste andas kraftigare och snabbare för att syresätta blodet.   

Depression är en ofta förbisedd komplikation till järnbrist och järnbristanemi.  Det är är något som man inte alltid tänker på som orsak till depression.

Minskad fysisk kapacitet och uthållighet på grund av nedsatt funktion av skelettmuskulatur och hjärtat.

Immun- och infektionsförsvaret försämras.

Hos barn kan järnbrist och järnbristanemi leda till dålig fysisk och mental utveckling. Alla celler behöver järn för sin funktion och utveckling, och barn behöver järn för normal tillväxt. Barn med järnbristanemi klarar sig sämre i skolan och växer långsammare. 

Myrkrypningar (RLS).  


Psykiska symtom:

Trötthet
 är det tidigaste symtomet på järnbrist. Denna trötthet viker sällan av vila eller sömn. 

Depression är vanligt.

Minskad vitalitet uppkommer som ett resultat av långvarig trötthet och låga energinivåer.  

Nedsatt koncentrationsförmåga, minne och inlärningsförmäga är vanligt förekommande.

Nedsatt sexlust är vanliga klagomål.

Och jag kan genast konstatera att jag har ca 5-6 av de Fysiska symptomen. Så nu blir det C-vitaminer och järntabletter!


Äntligen!

Imorgon ska jag jobba natt! blir dock bara två nätter för jag är ledig på söndag då det är lilla julafton med familjen plus att det är julfest på jobbet. Längtar tills imorgon. Dock så bör jag försöka hålla mig vaken ikväll så jag kan sova länge imorgon, har somnat innan 22:00 varje dag den här veckan så oddsen är lite emot mig... Jeppe är på mig och vill köpa Ipaden och det känns som en bra idé nu när datorn har gett upp. Ska tänka på det i några dagar men det lutar åt ett ja. /Ida

Suck...

Varför har jag ont i nedre delen av ryggen? Kan det vara för att njurarna jobbar hårt för att rensa kroppen på nåt skit? Hoppas det går över för imorgon ska jag jobba, om jag inte jobbar imorgon kommer jag få sjukskriva mig för liggsår! Vilket busväder det varit idag, hade behövt handla bröd men inte en chans att jag går ut nu. Svälter hellre eller äter fläskkotletter till frukost. Nu blir det iaf middag i all min ensamhet...

Tidsfråga...

Åh, vet inte riktigt varför jag blir rosenrasande arg över detta men det blir jag iaf! Senaste nytt på Ioannisfronten är att jag inte har pratat med honom sen jag sa att vi aldrig mer ska prata. Dock så blir man bra uppdaterad via Facebook och andra saker som bloggar, jag har tagit bort honom som min vän just för att slippa få saker som det här kastat i ansiktet på mig. Två veckor innan jag sa upp kontakten så öppnade han upp sig för mig och berättade att hans senaste ex Pernilla och han hade bestämt att ta sommaren till att fundera över deras förhållande som varit knackigt från dag 1. Så Ioannis träffade mig och Pernilla blev tillsammans med sitt ex. Alla tänker vi på olika sätt... Och vissa tänker inte alls. När Ioannis då fick höra om vad Pernilla hade gjort under sommaren så blev han upprörd och så att han hade iaf bestämt sig att de var för olika och prioriterade så olika saker här i livet. (tycker att de prioriterar på exakt samma sätt) Han kunde nu alltså inte se de två tillsammans igen, men det var så skönt nu när han äntligen gått vidare, blablabla! För gissa vilka som är tillsammans? Jo, rätt gissat! Ioannis och Pernilla! Det som upprör mig mest är att jag inte fick en andra chans medan hans två andra ex har betett sig som svin och både varit otrogna och ställt till med offentliga scener fått både två och tre chanser var... Whatever, dags att återigen lägga det här bakom sig och önska de lyckliga två ett stabilt förhållande på två månader för längre än så kommer de aldrig klara sig tillsammans! Män är svin och svaga varelser, jag är arg och förbannad men hellre det än svag och ett svin!!!

Som sagt...

Kände mig febrig så jag tog tempen, 37.7. Klassisk infektionstemp. JIPPI... Tror nog att jag ska ta en tur till vårdcentralen imorgon. Det här är inte hållbart!

Tröttnat!

Är innerligt trött på att vara sjuk! Har varit förkyld hela hösten och nu kräksjukan på det. Trodde att det skulle vara slut på sjukdomar för det här året men nu verkar min förkylning ha tagit ett stabilt grepp om mig igen. Känns som om jag har feber och halsen är svullen. Det enda jag vill är att komma igång med träningen och bygga upp mitt immunförsvar. Dock är det svårt att komma igång om jag aldrig får bli frisk... Vill ju jobba och träffa finaste kollegorna!

Kommande P&L

I år kommer Kings of Leon till Peace&Love! Har varit ett önskeband de senaste två åren och nu kommer de äntligen! Biljetterna är dyra i år, 1645:- för ett festivalpass men det känns som om det är värt varenda krona. Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray är också bokade. Själv hoppas jag verkligen på att The Script ska bli bokade men det är nog att önska för mycket...
/Ida

More dead then alive...

I söndags när jag kom hem från Söder så var jag givetvis trött efter en natt med för lite sömn. Blev aldrig kanonfull på inflyttningsfesten så jag tyckte att det var lite märkligt när jag vaknade efter en powernap på fem timmar och kände mig illamående. Tänkte för mig själv, satan vad den här baksmällan kommer sent. Bara 22 timmar efter jag slutat dricka... Insåg efter jag kräkts för tredje gången på två timmar att det är nog tyvärr inte en hård baksmälla. Så de senaste 36 timmar har jag spenderat med att ta mig mellan sängen och toaletten. Slutade kräkas igår på förmiddagen och tänkte i mitt stilla sinne att nu är iaf det värsta över. Men såna kramper i magen har jag inte upplevt förut... :(
Tog två Omeprazol och gick och la mig tidigt för natten och nu på morgon känner jag mig piggare, fortfarande skakis och svag men levande. Däremot så har jag kramp i hela kroppen och värst är det i svanken, förmodligen för att jag har använt muskler som jag normalt sett inte använder och sen för att fosterställning inte är någon ergonomisk korrekt ställning...
Har iaf orkat byta sängkläder och städat toaletten nu på morgonen för jag har inga planer på att kalva mer!
/Ida

Hur roligt som helst!

Var på inflyttningsfest hos Prellan igår och det var hur roligt som helst! Tiden bara sprang iväg och det är ett tydligt tacken på att man har roligt. Prellan var i högform och killarna i baren var inte nådiga när det serverade henne shots. Inte jättemärkligt att Prellan har lite minnesluckor. ;) En del var utklädda och jag var inte det. Gillade nog Zaras outfitta bäst, hon var Turk från Scrubs.
Här är lite bilder från kvällen.
Vår värd Prellan:
Zara aka Turk
Grabbarna i baren:
Emma och Linda hade babylycka!
Runt 01-tiden kändes det som om festen hade nått sin peak så nä jag fick frågan om jag vill dricka te 150 meter bort så nappade jag nästan (garvade hårt en bra stund) direkt. Så lite te och snack om musik så var det sängdags och det kändes gansak så långt hem så jag sov kvar i Sjöstaden. På morgonen så tog vi en snabb dusch och åkte sedan in till Söder för att käka frukost på The Bagel café som ligger bakom Skrapan. Mycket gott och mycket trevligt.
Vi får väl se om vi hörs och syns igen...
Nu ska jag sova ikapp det jag missat under natten, borta bra men hemma bäst!

I found someone!

Talking about the fire in your eyes!

Ready, set and GO!

Klar för kvällen!
Känner på mig att den här kvällen kommer gå till historian! 


Luktar nytt!

Igår så spenderade jag större dagen men att gå runt med finaste Lukas. Han var på allmänt bra humör och somnade när han satt i bärselen. Vi skulle ha paltmiddag hemma hos Fia och Claes och även Johannes och hans mamma kom. Johannes börjar bli så stor och låååång! Han säger roliga uttryck som OMG och har du fel på öronen? Han tyckte att hans kusin Lukas var söt och fick även prova hålla :D
Det skulle bli utgång igår men efter idolfinalen hade jag svårt att hålla ögonen öppna så jag åkte hem istället. Det är ju en dag idag också och den bjuder på inflyttningsfest hos Helenah! Kommer bli en fantastisk kväll!

Downhill.

Tog med mig några öl inför kvällens idolfinal men orkade inte ens tänka på att dricka en öl efter paltmiddagen. En klassisk paltkoma gjorde så att jag ställde in utgången som Carlsson också gärna hoppade och nu sitter jag hemma och dricker en kopp te. Berättar mer om dagen imorgon, för jag orkar inte nu!

Från morgonfrilla till...

Lite mer ordning.
På dagens agenda står familjemiddag med palt och sen en utgång med Fröken Carlsson! På en fredag! Hur ofta händer det?

Förstå den chocken!

Vaknade, kissade och kollade mig i spegeln.
OMG vilken morgonfrilla!
/Ida

On the rad again!

Är på väg hem efter en kväll med min favorit, istället för bio blev det fyra glad vin på vårt älskade Malmen. Längesen vi var där samtidigt, kvällen spenderade vi åt att garva åt olika märkliga människor som finns på söder. Fanns många skräckexempel... Känner mig ganska så packad nu så jag ber på förhand om ursäkt för de ev stavfel som uppkommer... Sitter nu på tuben och är sjukt trött, ser verkligen fram emot att få stupa i sängen. Imorgon väntar familjemiddag och sen en utgång med Carlsson!

Sweet!

Hur skönt som helst att sitta helt ensam på Espresso house i Skrapan med en sjukt bra bok! Läser just nu Jag ska fånga en ängel av Håkan Östlund. En kriminalare som utspelar sig i Sollentuna. Fastnade typ två rader in i boken och det är så det ska vara! Har ca två timmar kvar att fördriva innan Carlsson är inne i stan men det gör inte mig nåt, mysigt att inte stressa när alla andra springer runt som yra höns.

Ska man röra på sig?

Jag ska möta Carlsson lite senare på Malmen men funderar nu på att åka in mot söder för att ta en lång fika med en bra bok och kanske käka lite lunch i all min ensamhet. Jag gillar mitt sällskap!
/Ida

Tadaa!

Jag har lyckats göra slingor på mig själv! Inte illa pinkat om jag får säga det själv!
Vad tycker ni?
/Ida

Betrodd.

Usch, vissa saker förändras verkligen aldrig.
Som ett exempel:
Fick precis ett sms från min chef om att hon vill att jag ska ringa henne och började genast fundera över vad jag har gjort för fel. För så var det oftast under min tidigare anställning. Så jag sitter hemma och scannar av mitt minne om de senaste månaderna och kommer inte på någon större incident. Så jag tar mig mod att ringa tillbaka till henne och det hon undrar är om jag med mina kontakter känner någon som skulle kunna tänka sig att jobba på Kungen då vår andra nattis har sagt upp sig. Puh! Då blev jag istället stolt över att vara så pass betrodd att man får scanna sin omgivning efter några lämpliga kandidater.
Så nu har jag lagt ut lite nät och hoppas att någon fastnar. :D
/Ida

Jahopp!

Återigen hemma efter ett skönt träningspass, blev även 2 km på löpbandet eftersom benen kändes pigga. På vägen hem slank jag in på ICA för att köpa blodapelsiner (som är så fantastiskt gott) och råkade även köpa med mig en nyhet från Delicato. Pepparkaksdammsugare. Så där åt jag upp alla de hård fördärvade kalorierna jag gjorde av med på gymmet. Förenat med livsfara att gå in på ICA när man är nytränad och kroppen skriker efter näring. Man ska aldrig handla när man är hungrig!
/Ida

Morgonpigg!

Här i Highvalley har vi varit vakna i en timme, kände mig utvilad när jag vaknade så varför inte träna? Så det blir lite bodypump i Globen nu på morgonen.
Dagens träningsoutfit:
Lila sporttop från Lindex, T-Shirt från HM och svarta functionstights även dessa från HM.
Så här ser håret ut förresten.
Ser ganska så snällt ut fortfarande men det blir toppen med smink och lite mer produkter:)
Dags att bege sig!
/IDA

Jamie Oliver i Sthlm.

Är paus på programmet just nu och funderar över hur en människa kan ha så mycket glöd i allt han gör? Hur finner han energi varje dag till att utveckla sig själv och i och med det även sitt varumärke.
/Ida

Bankkortet is on fire now!

Jag lyckades iaf köpa sista klapparna till Lillen och inflyttningspresenten till Helenah, sen gick det utför... Jag som inte skulle shoppa till mig själv utan bara lämna tillbaka en BH och en T-Shirt "råkade" istället köpa tre BH samt två par nya trosor. Just ja, ett nytt skal till mobilen också! Dessutom så klippte jag mig! Men håret får ni se imorgon när jag har gjort slingorna.
Här är iaf inköpen.
Den helsvart var den jag återlämnad, lite för liten...
Så det är en del av det som är nytt i underklädeslådan!
/Ida

Way to nice!

Dags att klippa sig igen och göra lite slingor. Som det är nu så känns håret alldeles för snäll och det passar inte min personlighet som är raka mot motsatsen till snäll ;)
Vill tillbaka till kaxigt, busigt och tufft.
Så här ser det ut nu.
Vill ha det som det här på en ungefär:
Äsch ni får se när det är klart istället!

Öppet köp.

Handlade allt utan att prova igår och det resulterar idag till en tur till Liljeholmens centrum för att lämna tillbaka en BH och en T-shirt. Dessutom så måste jag verkligen sluta handla till mig själv och handla det jag ska istället. Tänkte åka dit efter lunch för jag måste se Biggest Loser reprisen från igår eftersom jag somnade för tidigt igår.
/Ida

23h.

23h, har jag varit vaken nu och still going strong! Ska försöka vara vaken fram till Biggest Loser men känner att det kan bli svårt.
Det blev lunch på Kina restaurangen i Farsta idag med systrarna Anki och Fia plus att mamma också joinade oss. Mysigt. Lukas var också med, men han sover jämt och med jämt menar jag verkligen heeeeeeela tiden. Men det är väl bättre det när man shoppar, hade nog varit lite stressande med en skrikande bebis. Lyckades inte köpa en enda julklapp eller present. Förutom till mig själv då. Som en liten "glad 7 december gåva" fick jag två nya set med underkläder. Och i "HappY Tuesday" present fick jag en guldig kofta och en T-shirt.
Nu så klipper ögonlocken på mig så det är nog hög tid att ge upp för dagen och kasta in handduken.
Ciao!

Köp mera, spendera!

Då är jag återigen ledig, hur härligt som helst! Började min dag med en lyxfrukost bestående av en CreamCheese bagel och en Chailatté på Espresso house. Det tyckte jag att jag var värd! Tänkte spendera dagen i Farsta Centrum för att köpa de sista julklapparna samt sista delen till Carlssons present och så ska jag försöka hitta en inflyttningspresent till Helenah. Har skickat iväg ett sms till min syster som jobbar i centrumet och frågat om man får bjuda på lunch, så jag hoppas att hon kan och vill.
/Ida

The reason!

Satt lösenord på bloggen igen, finns många människor som jag inte vill ska läsa. Ioannis, Adams Hanna, ev chefer på jobbet, så kallade vänner som inte hör av sig utan bara följer en på avstånd. Så är det.
Det kommer svida lite för vissa som inte kommer kunna ha lika bra koll längre. Adams Hanna kommer gå bananas och tro att vi träffas igen, vilket vi inte gör men hon tror att jorden kretsar kring henne. Cheferna på jobbet vill jag inte ska läsa av privata själ, aldrig bra när ens chefer vet för mycket om en. Ni som har fått lösenord får givetvis lämna det vidare och jag tror att ni vet vilka jag inte vill ska läsa, om ni är osäkra kan ni alltid fråga om det är okej.
/Ida

Empati?

Har sakta men säkert börjat tro på karma. I natt så hör jag en kille och tjej bråka utanför hotellet och hon har inte på sig mer än skor och en klänning. Hon sätter sig på trappan och gråter förtvivlat medan hennes pojkvän går iväg. Han är nykter och har en bilnyckel i handen men tänker alltså låta sin flickvän sitta ute mitt i vintern för att frysa. Hela mitt hjärta värker för den här tjejen. Så jag går ut med en filt och frågar om hur allt står till. Frågar om hon vill komma in och värma sig lite och hon undrar varför jag är så snäll. Väl inne så gråter hon så hon hulkar så jag kramar om henne och frågar om kan telefonnumret till sina vänner. Det kunde hon inte. Så jag frågar efter förnamn och efternamn och kollar efter hennes vän på hitta, utan lycka. Tjejen gråter fortfarande och hackar tänder. Då ringer det på dörren. Hennes pojkvän som kommer in och ber om ursäkt för sin flickvän. Då spänner jag ögonen i honom och säger att han inte behöver bo om ursäkt för sin flickvän. Mig har hon inte gjort nåt. Däremot så ger jag honom order om att ta hem sin flickvän och kanske fortsätta diskussion de hade igång imorgon när hon är nykter. Han ber då mig om ursäkt och lovar att ta hand om henne.
Ser du Carlsson, jag har empati!

Lillen, lillen, lillen...

Min lillebror är verkligen one of a kind. På gott och ont så att säga...
I natt så skulle han åka taxi från stan hem till Tumba, när chauffören ville ha ca 1000:- till Tumba blev lillebror upprörd och förmodligen så började han tjafsa med taxiföraren. Detta slutade med att han blev utkastad ut taxibilen i Tullinge och taxiföraren tog för sig ur hans plånbok för resan dit. Sen hör det till att han hade tidigare på kvällen blivit bestulen på sin Iphone av någon främling på stan så han kunde inte ringa någon. Så då fick lillen en snilleblixt och tänker på sin kära syster (moi) och börjar promenera till Högdalen. Väl framme i Högdalen så tar han till alla knep för att komma in i trapphuset för att sen inse att jag inte är hemma utan på jobbet. Så då börjar han promenera in till stan. Väl hos mig så säger han att han blivit bestulen på både telefon och plånbok så jag hjälper honom att spärra kortet samt att göra en polisanmälan. Efter att kortet är spärrat hittar han sin plånbok. Japp, han hade visst inte kollat i jackfickan. Så taxiföraren hade iaf varit vänlig nog att ge tillbaka plånboken efter att han tagit det han kände sig berättigad till. Han saknar dock fortfarande sitt SLkort och Iphone. Han vill ringa till Carlsson och försöker två gånger från min mobil men inget svar. Fråga mig inte varför men jag skulle tippa på att han ville ha sympati. Jag ringer istället mamma och ber henne hämta sin förtvivlat ledsna son och mamma som är världens bästa mamma kastar sig i bilen. Hon undrar varför han inte kan ta en taxi, anledningen till det är att sätta lillen i en ny taxi när han har ett föraktfullt hat i sig mot just taxichaufförer är nog ingen höjdare. Mamma är tur nog i Frösunda och har sovit hos Fia och Claes så hon är här snabbt. Hon har nu tagit med sig lillen till Frösunda där han kommer få sova ruset av sig.

Japp, en helt vanlig kväll på lillen.

Insideinformation!

Det har varit en skottlossning på Kungsholmen och polisen fick upp spår på gärrningsmannen och följde efter med bil, mannen börjar då skjuta mot poliserna som svarar med att skjuta tillbaka. Gärningsmannen kunde då gripas efter att han blivit skadeskjuten. Spännande eller hur! Detta fick jag live information om! Ingen av de stora tidningarna har ännu publicerat något så nu kan ni kalla mig TT!

Kändisar.

Har precis pratat en stund med det trevligaste kändisen som jag någonsin träffat. Kenny Bräck. Mycket trevlig kille!
/Ida

Dåligt uppförande.

Funderar ärligt talat på att köpa en blomsterspruta eller kanske rentutav en högtryckstvätt för att få bukt med Kalles nya ovanor.
Han senaste två ovanor är att rota i julklappspåsen varje dag när jag sover och att sova på köksbordet.
Detta mötte mig i morse när jag kom hem.
Hur tuktar man en argbigga?

Bättre tider!

Har insett att december månad är en riktigt bra månad! Finns massor för mig att se fram emot. Först ut är Helenahs inflyttningsfest, sen fyller Världens Bästa Carlsson år, lilla julafton med syskonen, julfest med jobbet och sen den riktiga julafton. Kommer förmodligen inte ens hinna blinka innan december är över. Härliga tider!

Stämmning.

Kände mig som ett barn på julafton när jag såg denna uppenbarelse när jag klev in i konferensen på jobbet.


*sjunger* Julen är här... *sjunger vidare*


Adventskalender.

Det är ju första december idag och min fantastiska kollega M*x ( ;)för att inte nämna några namn) har tydligen en tradition med lycköppning. Jag har då i år fått äran att få den första luckan för december. Så när jag var på väg hemifrån så ringde M*x mig för att berätta att han skulle möta upp mig i Skanstull för att överlämna paketet. Spännande, tänkte jag. Dessutom var Emma med också och det finns få personer man blir så lycklig av att träffa som de två.

Visst var det ett tjusigt paket?
Det gulligaste av allt är nästan tanken bakom paketet, att M*x är en person som älskar att ge är en självklarhet men han gör allt med en sån inlevelse att man blir varm ända in i själen!

Så jag blev jätteglad över dessa kylskåpsmagneter som jag fick. Tycker att de är "spot-on"!
Är verkligen så lycklig att jag började jobba här och att jag inte lät mig lockas härifrån. MIna kollegor är guld värda!
/Ida

Toppen!

Är glad att jag inte stannade hemma i natt. Känner mig piggare i både kropp och själ. Ska strax visa er vad som gjorde mig bättre till mods! ;)
/Ida

Kär!

I kärleken. Ett uttryck som jag tycker att man hör allt oftare. För mig spelar det ingen roll om de är en person eller kärleken man är kär i. Kärlek är underbart och att få känna ens ens förnimmelse av kärlek borde vara lycka för alla. Jag tycker att allför ofta är vi duktiga på att ta saker för givet. Uppskatta det du har för du vet aldrig när det försvinner. Istället för att gå hemma och gnälla på den du älskar för att han/hon inte har tagit ut soporna eller inte diskat utan tänk ett steg längre och krama om den du älskar istället.

Ingenting egentligen.

Det är konstigt hur man kan fördela sitt fett.
Den här bilden är från 2007 och jag vägde exakt lika mycket då som jag gör idag.
Inte så länge sen...
Framför allt så ser man stora skillnader i ansiktet? Eller vad tycker du?

Jaha,

...då sitter man här igen och beklagar sig över den här j*vla förkylningen som absolut vägrar att ge med sig. Nu har den brutit ut igen i näsan och ögonen kliar som på en pälsallergiker på hundstallet. Vet ju av erfaranhet att man inte blir friskare av att jobba under nätterna, då kroppen vanligtvis återhämtar sig. Så man kanske skulle vara hemma även om det verkligen stretar emot att vara hemma när man "bara" har en förkylning. Dessutom är risken ganska så stor att jag smittar någon av mina kollegor och det vill jag ju inte. Ska fundera fram till sju och då bestämma mig för om jag ska kurera mig eller fortsätta vara sjuk. Tänk att man alltid får sån sjuk ångest av att sjukskriva sig...

RSS 2.0