Repatjej sökes.

Eftersom jag lite hastigt och lustigt numera är blivande fru Madell så söker vi nya deltagare till vår programidé. Ni ser hur snabbt det gick för mig. Nu kanske det är din tur?

Vino.

Okej, insåg nu att det är tredje kvällen i rad som jag sitter hemma och dricker vin själv. Tur att man börjar jobba natt imorgon igen så jag får några nyktra dygn...

Tjejgrejer.

Har idag roat mig med att sola och färgat ögonfransar samt bryn. Första gången jag färgar ögonfransarna själv och det gick över förväntan. Nu ska jag äta lite nyttigt, första gången för den här veckan...
Sallad med babyspenat, miniplommontomater, avocado, färska champinjoner samt fetaost.
/IDa

Morgon.

Igår efter avslutat arbetspass åkte jag direkt hem. Var så trött och uttråkad efter att ha gjort ingenting i sex timmar. Hade valmöjligheten att åka till Helenahs nya lägenhet för trevligt sällskap och vin men den omvägen när jag visste att katten varit ute hela dagen kände jag att jag inte kunde ta. Så istället kollade jag på lite paradise hotell, drack ett halvt glas vin och käkade lite ost och kex till det. Nu blir det rostade mackor med marmelad till frukost, trevlig söndag!

Besök.

Börjar dagen långsamt med en god frukost, sen blev jag upplockad av mamma, Leif och Anki för en tur till Frösunda. Väl där fick vi gosa med Lukas samt lunch. Under tiden ringde mig chef för extrajobbet jag har och undrade om jag kunde jobba några timmar, tur för honom att jag redan befann mig på rätt sida av stan för aldrig att jag sagt ja annars! Nu missar jag dessutom vindrickande i Helenahs nya lägenhet. :(

Igår..

Har inte berättat så mycket om kvällen igår, men jag och Carlsson började på Anglais med några drinkar och lite champagne. En amerikan vid namn Valentino satte sig obekvämt nära mig och vägrade sluta prata med oss så då var det bara att göra det bästa av situationen. Visade sig att det var en helt reko snubbe. Nån vi snackar med men inte ligger med. Ett bra satt att förklara honom. På väg till Anglais stötte vi på Hanner och Beshirsom skulle till Anglais en sväng först men skulle till Soap senare. I samma veva kommer Valentino igen springandes och med andan i halsen så säger han till Carlsson att hon aldrig sparade sitt nummer i hans telefonbok. Men det hade hon gjort och signerat sig själv som: Carlsson the best. Valentino följde med till Soap han med och innan vi kommit fram så har vi stött in i många av mina kollegor från Kungen. Så vi hänger med dessa fantastiska människor hela kvällen. Tänkte att vi skulle ta en tur på Labbet efter Soaps stängning men det var STÄNGT! Sen när brukar det vara stängt på torsdagar? Förvirrande nog så käkade vi en hamburgare och så tog jag och Mohammed en promenad till Sergels Torg och jag matchade min nattbuss perfekt. EN TOPPEN KVÄLL!

Vimmelbilder.

Fastnade visst på kort igår. Alltid lika osmickrande.

Effektivt!

Vaknade runt 13:30 idag utom baksmälla vilket också bara bevisar att det verkligen var en otroligt kul kväll! Solen sken ute och jag tänkte gå ut och promenera men kom på andra tankar. Istället så började jag storstäda här hemma och det tog sin lilla tid. Nu har jag även varit en sväng på Systembolaget och handlat lite vin, mat och snacks till kvällen. Idag ska jag leka svensson svensson och ha fredagsmys framför tv. Ingen utgång för min del idag alltså. Har ringt och beställt thaimat och ska strax gå och hämta maten. Ska upp relativt tidigt för vi ska hälsa på Lukas på förmiddagen och på kvällen ska jag hem till Helenahs nya lya för lite vin. Mysigt mysigt!

Världens bästa-

-Inte för full.
-Inte för nykter.
-Fantastiska kollegor.
-Världens bästa Carlsson.
-Soapbar.
Vad mer kan man önska sig när kvällen var en av de bästa på lääänge!?
Godnatt!

REDO!

ANGLAIS OCH SOAPBAR.

Smaskens.

Öppnade en flaska rött, en av de två flaskorna som fick följa med från Spanien. Kostade ca 15:- i Spanien och det smakar ljuvligt! Finns i Systembolagets beställningssortiment tror jag om någon vill smaka.
/Ida

Fint!

She's all laid up in bed with a broken heart
While i'm drinking jack all alone in my local bar
And we don't know how, how we got into this mad situation
Only doing things out of frustration
Trying to make it work but man these times are hard

She needs me now but I can't seem to find the time
I've got a new job now in the unemployment line
And we don't know how, how we got into this mess it's a gods test
Someone help us cause we're doing our best

Trying to make it work but man these times are hard
But we're gunna start by drinking old cheap bottles of wine
Shit talking up all night
Saying things we haven't for a while, a while yeah
We're smiling but we're close to tears
Even after all these years
We just now got the feeling that we're meeting
For the first time

Science & Faith

Sjukt bra skiva!

Inte alltid 100% synkade.

Jag och Carlsson brukar i alla lägen vara på samma planhalva. Men inte i detta läget. Vi försöker välja en film att se på bio. Sist slutade det med att vi inte bokade någon film utan istället så tog vi bara en film när vi kom fram till Filmstaden Sergel. Detta slutade med att vi såg en fruktansvärt dålig film som heter The American. Vi hade tänkt gå på bio idag men Carlsson vill se Somewhere, ett drama som jag verkligen inte vill se. Samma producent som till Lost in Translation är det stora anledningen till det. Jag vill istället se Hämden med Persbrandt eller Lyckan Kärleken och Meningen med livet. Vi ser inget idag!

Min nyaste outfitta.

Köpte ju en tröja igår som jag tänkte ha till min nya kjol, funkar de tillsammans?
/
/Ida

Ögonen i kors!

Fyfan vad jag är trött! Det beror framför allt på att det är sista natten för den här veckan. Dessa sista 40 minuter kommer kännas längre än vad de första nio timmarna gjorde. *gäsp*

Lättövertalad.

Att lura ut Carlsson på otyg är som att sno godis från ett barn, plättlätt. Så imorgon så ska vi gå på bio och efteråt så vankas det vin och Soapbar. Som jag har längtat. När restaurangpersonalen efter så gott som alla sina avslutade pass dricker nån öl och drar till Soap så känner jag att det är fruktansvärt orättvist. Men nu jävlar är det min tur. Vi ska inte bli så fulla imorgon, nåt glas vin. Bara så man känner att man släpper på lite gränser. That´s it. Återkommer på lördag hur det gick... Skulle tro att det inte blir som man planerat.

Sagt och gjort.

Jag skulle ju köpa en halsduk, köpte även en jacka. En lite mindre varm som jag kan ha när det vankas utgångar och så. Min rosa halsduk som jag också köpte passar riktigt bra med jackan.
Hittade den på Åhléns, om någon undrar.

Dejten.

Träffade Maria idag och som vanligt så hade vi en dela att prata om, eftersom Maria numera är sambo och har ett stabilt liv för tillfället så ska jag nog vara helt ärlig och säga att vi mest pratade om mig. Kom fram till att sist vi sågs var innan sommaren och det är ju bara en evighet sen. Så får det inte vara! Det roliga är att det känns nästa som om jag skriver det här efter varje gång vi setts, men vi lever så olika liv så det är svårt att få till det oftare. Men med lite skärpning ska vi nog kunna ses iaf en gång i månaden. :)
/IDa

Big spender!

Ska strax träffa Maria men ska försöka hitta en stor stickad halsduk innan. Annars har Åhléns öppet till 21 och finns den inte där så finns den inte alls! /Ida

Coming up!

Nu är det snart bara en natt kvar, halleluja! Det har gått bra att jobba så här många dagar i sträck men jag ser fram emot att kunna vakna upp hemma utan att vara tvungen att lämna lägenheten. Det finns lite att se fram emot dessa fyra lediga dagar, som bio med Carlsson på torsdag. Hon är ledig på fredag så jag tänkte att jag skulle lura i henne nåt glas vin efteråt också. Vore roligt att barhänga lite på Kungen när man för ovanlighetens skull får dricka alkohol. Har även pratat med favoriterna som jobbar på Bakfickan om att köra en utgång tillsammans och det borde bara bli helt fantastiskt roligt. På Söndag så ska jag träffa Hanna och Lisa, mina fd kollegor! Ska bli härligt att få dricka lite vin och skvallra hej vilt!
Annars så har jag två dagar som är oplanerade och förhoppningsvis så kan jag besöka min nya favorit Lukas då. Vill snusa på bebis! Sen ska jag träna också, har inte blivit ett enda pass under hela nattveckan. Har helt enkelt inte orkat!
Ciao!

Satan...

Brukar hålla uppdaterad på de serier jag följer via www.casttv.com men ibland funkar det inte att kolla och det är så frustrerande. Annars är sidan perfekt för dig som vill vara laglydig och inte ladda hem serierna.
/Ida

Duktigt.

Idag så sov jag riktigt länge och bra, vaknade bara en gång runt lunch och kollade facebook. Vilket beroende har man inte om man avbryter sin sömn för att kolla om man har missat nåt. Tragiskt, CHECK! Hursomhelst så lagade jag Tacos till mig själv och spenderade "morgonen" med att plocka ihop lite hemma. Hann även sola innan jobbet. Känner att det är viktigt att få i sig lite D-vitamin eftersom under nattveckan ser jag verkligen inte dagsljus alls. Nu så dricker jag en kaffe och väntar på att nattkörningen ska blir klar.
/Ida

The script!

Kan mycket möjligt vara ett av de bästa banden genom tiderna. Nu har deras nya alblum släppts på Spotify och jag lyssnar så fort jag kan.
Favoritlåten so far är denna:
/Ida

Beslutet är fattat.

Pratade med min receptionschef i morse om mitt dilemma. Hon vill verkligen inte att jag ska sluta och frågade mig vad det var som gjorde att jag övervägde Riesen. Förklarade att det givetvis var lockande med en högre lön men samtidigt inte lika lockande att börja jobba heltid igen. Förklarade även att det är lite oroväckande att inte finns så många utvecklingsmöjligheter för mig här på Kungen. Så min chef skulle prata med sin chef och sen återkomma till mig under dagen. Lösningen blev denna. Att efter jul så kommer jag bli schemalagd på 1 dagpass under mina lediga veckor, detta drygar ut plånboken till samma lön som jag skulle ha fått på Reisen fast till kostnaden av förre timmars arbete. Dessutom så sa min boss att om det blir några lediga tjänster så ska de alltid ha mig i åtanke, oavsett vilken tjänst det nu kan vara.
När jag sa att jag då bestämde mig för att stanna på Kungen där jag trivs med mina kollegor och känner mig uppskattad blev min chef genuint glad. Detta känns otroligt bra efter att ha jobbat på Scandic i över tre år och mest känt att vissa vill bli av med mig.
/Ida

Lite sällskap.

Har precis sett det sista avsnittet av Lite sällskap och jag kommer verkligen sakna den här måndagsunderhållningen. De måste bara göra en säsong två!

Var?

Jag och H kände oss lite miserabla idag och ställde frågan; var ska man träffa sitt livs kärlek? Internet ratade vi direkt av olika anledningar. Var träffade du din nuvarande eller gamla kärlek?

Nyklippt.

Själv tycker man att håret innan man klippte sig var groteskt långt och sen när man väl har klippt sig så märker ingen det...
Reslutatet:

Stolt moster.

Alltså, jag tror inte ni förstår vilken kärlek det var vid första ögonkastet mellan mig och Lukas. Så snäll bebis, höll honom länge och han somnade, tittade mig djupt i ögonen eller hickade. Sa inte ens halv sju. Okej, att han gillade att titta på sin mormor också men han är som alla andra pojkar/män, inte särskilt monogam... Dessutom så när man håller i honom och känner att det vibrerar i hans bakdel så tycker jag att det är gulligt. Fiser, skiter och rapar gör han som en vuxen karl! :) Jag vet var jag kommer spendera mina lediga veckor, i Frösunda och mysa med min senaste systerson.
/Moster

Bebiskläderna.

Här är lite bilder på kläderna som Lukas fick av oss.
Till dessa två plagg fick han även en mössa, en brun. Han ser ut som Björne från Björnes magasin ni vet. Den har små öron, urgullig!
/Ida

Panikångest.

Kommer ni ihåg intervjun jag var på i tisdags? Jag fick frågan om jag är intresserad idag eftersom tjänsten i så fall är min. Jag tvekar... av lite olika anledningar. Så jag bad om att få tänka på det till på måndag och det fick jag. För att göra det enklare för mig så har jag ställt de båda två hotellen mot varandra.

Reisen +                      Kungen +
Mysigt hotell 5*            CHarmerande hotell
Dagtjänst heltid            Natt
Bara manliga kollegor   Underbara kollegor

Reisen -                       Kungen -
Vikariat på 1år              Lönen


Som ni märker så blev det inte lättare...

Det ultimata vore om Kungen kunde ge mig tjänstledig under ett år och ge goaste Emma mitt jobb under ett år. Dessutom så hinner jag inte jobba ihop mer än 2 veckor semester på Reisen och det gör att jag funderar en extra gång. Lönen har jag inte pratat med Reisen om, men jag vet att jag la fram ett lönekrav sist jag var där.

Hjälp mig, hur ska jag göra??
/Ida

Pics!

Koftan är redan en favorit, trots att den är oanvänd... :)

Sprudlande!

Efter min extra inkomst på 5000:- så kände jag att jag verkligen behövde shoppa. Kunde iaf inte sova längre så jag åkte in till Skanstull och Ringen som är mitt favvo köpcentrum. Litet och personligt. Började med att shoppa lite till lilla Lukas och hade mamma inte stoppat mig över telefon så hade jag gått bananas på barnkläderna. Finns så mycket som är sött och gulligt. Visar inga bilder på presenterna till Lukas eftersom vi ska överlämna de imorgon så väntar jag med att lägga upp de så jag inte förstör surprisen. 
Dessutom så fyndade jag rejält inne på MQ, de hade mellan 30-50% rea och det måste väl ses som en investering. En mysig kofta samt ett par byxor, check! På HM så hittade jag en kjol, lite party/welldressed över den och det gillar jag. Kommer bli riktigt snyggt med stövlar till. Även två bastoppar fick följa med hem. Tänkte egentligen bara kika på nya hörlurar till min Iphone men slutade med att jag köpte ett par för 400:-. Mina gamla har bara ljud på ena örat. På Kicks hittade jag en foundation. Avslutade det hela med att klippa mig och sola, för det var jag värd! 
(bilder kommer senare)
/Ida
 

Money money money!

Kollade mitt konto idag och fick en behaglig chock, pappa hade satt in pengarna för flygbiljetterna till Luleå plus 5000:- extra. Som ett tack för hjälpen skulle jag tro. Pengarna kunde inte komma mer lägligt eftersom jag åker till Cph om två veckor. Dessutom så ska jag och Carlsson köpa biljett till Paris. Nu tänkte jag dessutom unna vår nya familjemedlem Lukas något i klädväg. Det förtjänar han!

Dör.

Var helt slut när jag kom hem efter stan idag. Ändå kunde jag inte somna, kände att jag hade en huvudvärk på G så jag slängde iväg ett sms till bästa Helenah och frågade om jag kunde ta en sovmorgon på en timme och det fick jag. Lyckades sova i 90 minuter och mådde värre när jag vaknade än när jag somnade. Svider i ögonen och har lätt hjärtklappning av redbullen som jag drack för en liten stund sen. Hade de inte börjat borra kl 08:00 i morse så hade jag förmodligen varit en piggare människa idag...
/Ida

Second hand!

Har blivit extremt inspirerad efter att ha läst boken Elsas mode, så efter kaffepausen med Carlsson drog jag med henne till SOFO för just second hand shopping. Jag var ute efter en kavaj i grått som jag kan ha som höstjacka tillsammans med en stickad tröja. Hittade en i brunt. Carlsson var extremt negativt inställd till min idé om kavajen och sa saker i stil med; Gubbkavajer är så fantastiskt fult och ska du inte ha en matchande väst till din fula kavaj. A, ni förstår vilket helvete jag hade det idag... Carlsson själv hittade en pälshalsduk.
Här är iaf kavajen. Pris: 160:-
Änvänder jag den en gång så är det ju en investering!

Klart!

Intervjun gick bra. Är inte jätteintresserad av tjänsten men jag älskar ju att prata om mig själv så en intervju är ett perfekt tillfälle för det! ;) hörs snart!

Dille!

Ja jag vet att jag ligger efter, men jag gillade faktiskt inte den här låten innan i fredags när Idol Olle sjöng den på fredagsfinalen. Nu går den på repeat!

Redo!

För intervju, men framförallt för en kaffe med Carlsson!

Höstlekar!

Var precis ute på en liten promenad i det härliga höstvädret! Passade även på att leka lite med katten som får vara ute korta stunder. Ni ser hans rakade fläck efter senaste slagsmålet.
/Ida

Intervju.

Blev uppringd av ett hotell som jag träffade för en intervju för ca 6 månader sen. De undrade om jag var intresserade nu när de hade ytterligare en tjänst ledig. Det är alltid bra att öva på sin intervjuteknik så jag ska dit idag klockan 14:00. Hotellet är verkligen supermysigt, det enda som är ett problem är att det är en shiftleadertjänst dagtid och känner mig inte riktigt redo att lämna vare sig Kungen eller natten.
/Ida

Lukas!

Min efterlängtade systerson Lukas ankom i natt kl 05:05. En rejäl pjäs som såg till att syrran fick vänta i en evighet. Att gå 14 dagar över beräknad födelse är nog inte så roligt. Det blev en lång förlossning men allt gick bra! (enligt upplysningar från Lukas mormor!) Han vägde 4800gram och var 56cm lång.
Jag har beslutat mig för att inte våldgästa min syster och Claes även om jag inte vill annat än kasta mig på första tunnelbana till sjukhuset. Tänkte istället låta de komma hem och komma in i lite rutiner och så besöker jag dom om 10 dagar när jag min nattvecka är slut. :)
GRATTIS TILL ER BEBIS!

Pausunderhållning.

På tv idag är det reklampaus 4 ggr i timmen, och på vilket bättre sätt än att prata med sin bästis i telefon kan du fördriva den tiden? Carlsson uppskattar nog kanske inte att jag lägger på så fort Ensam Mamma Söker börjar igen. Men hon ska veta att det inte finns någon annan jag hellre skulle vilja prata med. Det hon och jag har är något speciellt. Som min syster sa, hur kan ni alltid ha något att prata om? För att oddsen att vi skulle få slut på samtalsämnen existerar inte. Hon är världens bästa Carlsson igår, idag och imorgon!

Segt.

Inser nu när jag ser tillbaka på veckan att jag inte lyckats hålla mig vaken till längre än 21 nån dag förutom i onsdags när det var utgång med Carlsson. Det bådar ju gott inför mina kommande 10 nätter...

Borta bra.

... men hemma är onekligen bäst.
Mamma var snäll och hämtade mig på centralen. Har tydligen tappat bort mitt SL kort samt stämpelkortet till jobbet under Luleåresan. Karl-Oskar är nu hemma, hade inga planer på att släppa ut honom men efter fem minuters konstant jamande framför dörren så fick jag ge vika. Hoppas bara att han inte letar upp den/det som bet honom för att hämnas. Håller på att tvätta just nu, det skedde ett mirakel och en ledig tvätttid uppenbarade sig på den enda dagen jag kunde tvätta på de kommande 10 dagarna. Dags att hänga tvätt!

Minnen.

Jaha, då har man landat återigen i Stockholm. Har gått bra att få ordning i pappas nya lägenhet. Hittade lite som är roligt att ha från barndomen som jag tog med mig hem. Bland annat ett par gamla skinnskor som mamma köpt på Extra Pris, min barnbok och lite bilder.
Som ni ser på andra bilden så går ränderna aldrig ur, knubbig då, knubbig nu!

På plats, Luleå!

Har landat och installerat mig i pappas nya lägenhet. En fin och fräsch lägenhet som jag tror att han kommer trivas i. Ikväll tar vi det piano och imorgon tar vi friska tag för att få ordning på alla grejer som fortfarande ligger i kartonger. /Ida

Helvete!

Inte okej att bli så full och sen hävda att man inte druckit mer än två drinkar. Jag och Carlsson hade iaf en väldigt trevlig kväll. Vi hittade en ensam människa som följde med till Soap. På Soap bjöd han på drinkar, shots samt champagne. Trevligt initiativ igår mindre trevligt idag. Promenaden från Norrmalmstorg till Sergelstorg tar i vanliga fall inte mer än 4 minuter för mig. Igår tog den 25. Pratade dessutom i telefon onödigt länge och fick ut allt som jag inte fick ur mig för tre års sen. Bra eller anus? Bra, nu är jag iaf arg och den känslan är lättare att hantera. I övrigt så känns det som ett avslutat kapitel. PUNKT SLUT!

After!

Nu, först Kungen för att möta upp Emma, sen Anglais!

Before!

Aja, bjuder på den här!
/Ida

Smart Ida!

Var så trött så trött igår, så jag somnade redan vid halv nio på kvällen. Vaknade vid halv tre och insåg att jag kommer inte kunna sova mer nu. Så jag gick upp och kokade spagetti och gjorde en pastasås. Har kollat på lite webbtv och förundras över hur vissa människor klarar av att leva tillsammans. Sveriges skönaste familjer skulle jag knappt klara av att leva i, i en vecka. Konstigt nog så har jag inte så mycket träningsvärk som jag trodde att jag skulle ha så jag tänkte åka in till Sats Globen så fort de har öppnat för att köra lite kondition. Förhoppningsvis så blir jag trött och kommer kunna sova några timmar på dagen. För hur ska jag annars orka med en utgång ikväll?
Ciao!

För trött.

För att äta, för att träffa folk, för allt egentligen. Steg upp runt sex imorse och drog på utbildning. Efteråt tog jag och Helenah en snabb fika. Efter det körde jag bodypump i Liljeholmen. När jag kom hem beställde jag biljetter till Luleå och till sist så städade jag här hemma. Kände efter det att jag behövde en tupplur, så jag sov en timme. När jag vaknade avbokade jag min dejt och nu tänkte jag strax sova för natten. Pusshej

Morgondagens planer.

07:30 är det utbildning på Kungen. Innebär att det är obligatoriskt, men eftersom man får träffa alla sina kollegor så känns det inte så tungt. Har försökt lura med Helenah för att träna efteråt men det går åt helvete. Dessutom börjar jag redan få träningsvärk efter dagens träningspass. :/ Så skulle tro att det blir hem och städa och tvätta inför Luleåresan på torsdag. Ska åka upp några dagar för att hjälpa pappa få ordning i lägenheten nu när han har sålt huset.
/Ida

OMG!

Så trött så att nu har kliandet i ögonen spridit sig till näsan och även halsen. Dags att trycka i sig lite grillad kyckling och sova lite kanske?
/I

Köp ännu mera.

Hann göra av med närmare 800:- på 90 minuter. Inte illa pinkat av en tröttmössa. Eftersom min hy har blivit helt förstörd av solen i Spanien samt en lång höst här hemma i Sverige så köpte jag det fetaste Bodybutter jag kunde hitta på Bodyshop. Nu ska min nariga kropp bli len och fin igen!
Dessutom hittade jag denna härliga tröja!
/shopaholic...

Just in case.

Eftersom jag ställer om idag och inte kan vistas hemma med risk för att jag somnar så tog jag en sväng till Liljeholmen för att shoppa lite. Det var även då jag fick sms om den ev dejten. Så just in case så shoppade jag lite nya underkläder.
Som sagt, just in case... ;)

Ut med något gammalt in med någon från två år sen.

Imorgon så har nog Fröken Sundström en liten dejt. Vi ska ta en fika eller nåt. Det tolkar jag som att vi ska "fika", men eftersom det var ett bra tag sen som jag träffade den här killen så får vi se vad som händer. Han är vad jag kallar en "mjuk hårding". Ska bli kul att höra vad han har pysslat med de senaste åren.
/Ida

Fredagslooken.

Bara på helgerna som det finns energi till att sminka sig inför jobbet.
/Ida

Igår natt.

Hade tre riktigt roliga grabbar boendes på hotellet natten till söndag. De var i 30-års åldern och lika sällskapssjuka som mig. Pratade en stund innan deras krogrunda och även när de ramlade hem vid 04:50. Den ena killen fick jag upp ett litet öga för, var väldigt ödmjuk och man ska jämföra med det två andra killarna. Han bodde själv och tyckte då att jag borde vara snäll mot honom och träffa honom när jag slutade jobba. Nja, kanske inte det bästa att ragga på gäster men han var söt och min natt gick 10ggr fortare tack vare dessa grabbar. Fick även en teckning av den som jag vart lite förtjust i...

/Ida

Värdelös.

Har varit en ganska så värdelös dag. Gick direkt hem efter jobbet och somnade även direkt jag la mig i sängen. Vaknade några minuter innan klockan skulle ringa och bestämde mig för att jag ville sova lite till. Så jag steg inte upp innan kl 19. Kände inte för att göra något så jag gjorde mig klar för jobbet och slängde i mig McDonalds på vägen in till Kungen. Anna min kollega blev glad över att få gå hem lite tidigare så då har man iaf gjort en god gärning idag. Packade med mig träningskläderna så jag kan gå och träna på morgonen. Om det blir av lämnar jag öppet, bra när jag kan välja. Har inte tränat på x-antal veckor så det skulle behövas.
/Ida

Kriminalare Carlsson.

Idag vid middag på Anglais så hade jag lite svårt att få kontakt med Carlsson. Våra bordsgrannar pratade nämligen om att de hade fixat två bilar samt att det är lugnt det kommer fixa sig. Lite väl mycket taget direkt från Snabba Cash, hur som helt så memorerade vi noggrant signalement på de båda herrarna. Frågade en av poliserna om hur man ska agera i ett misstänkt läge som detta och polisen tyckte att man skulle ringa till tips-telefonen så att polisen får avgöra om det är aktuellt att skicka privatspanare. Är det så att det är någon som de sedan tidigare har haft span på så kunde det tydligen vara till stor hjälp. Den ena mannen rev sönder en pappersbit som jag och Carlsson la beslag på efter att herrarna hade lämnat restaurangen. Visade sig vara ett regnr samt ett namn. Denna tog vi kort på ifall det inträffar något värdetransportrån inom en snar framtid.
Spännande! Eller kalla oss paranoida?

Sagt och gjort.

Eftersom jag nu tröttnat på att "rätt tillfälle" ska infinna sig så har jag nu avslutat någon jag borde ha gjort för tre års sedan. 

Så här löd det. 

Okej. Eftersom vi inte någonsin hittar ett tillfälle för att prata så får det bli ett sms. Jag vill att vi bryter kontakten helt eftersom att jag känner att jag fortfarande har för mycket känslor kvar för dig. Det verkar inte som om du vill ge oss en andra chans så därför är det här det bästa sättet. Önskar dig all lycka och är innerligt ledsen för att det inte blir du och jag. Älskar dig.  

Räknar inte med något svar.
/Ida

Kommer ni ihåg...

Att jag skulle försöka äta hemlagat den här veckan.

Så här har det gått...
Tisdag. PIZZAHUT
Onsdag. Kasslergryta. Kan tydligen inte laga mat till mindre än sex personer... 
Torsdag. Kasslergryta, nattmat både onsdag och torsdag. Lite trött på kasslergryta nu. 
Fredag. Middag på Bakfickan. 
Lördag. Middag på Anglais. 
Dessutom åt jag hotellfrukost idag och de andra dagarna har jkag helt enkelt struntat i att äta frukost. 

Hur tycker ni att veckan har gått hittils?
 

Paris! OUI!

Eftersom jag och Carlsson ska till Paris den 31 mars så har jag nu bokat in oss på ett hotell. Ett Best Western Hotell som ligger mitt i smeten. Bokade via Best Westerns hemsida till vårt personalpris och kom undan med 210 Euro för tre nätter. Det blir inte mer än 1000:- / person.
Dessutom fick jag en Svit med balkong för det här priset, sug på den ni!

/Ida


Underbart!

Är på ett fantastiskt bra humör idag! Skrattar, skämtar med gäster och dansar FISH dansen.
Blev inspirerad av denna film:
Att jag började min dag med middag på Kung Carls Bakficka med min favorit Carlsson gjorde ju inte direkt min dag sämre heller. Åt en underbart god kantarellsoppa till förrätt samt mix grill till varmrätt. Underbart gott med grillade tonfisk, lax, pilgrimsmussla samt jätteräka. Har inte sett till min favoritpolis än dock, hoppet har övergett mig lite men det kommer fler helger. Imorgon bitti ska dessutom jag och Carlsson käka frukost på Anglais, sen ska vi återigen käka middag tillsammans. Kan det bli bättre än så?
NIX!

Hur svårt ska det vara?

Lova runt och hålla tunt. Same fucking story varje gång. Jag har fått nog, sen är det fan 1000 ggr lättare att vara arg än ledsen! Så det så!

Blir så ARG!

ÅHHHHHHHHHHHHHHHHH! VAD JAG HATAR DETTA!

Slagskämpen.

Karl-Oskar har varit i slagsmål återigen. Han kom aldrig hem i förrgår och det brukar oftast inte vara ett bra tecken. Igår när han behagade komma hem så hade han två knölar på vardera sida av ryggraden. Bitmärken som har svullnat upp. Tvättade såren och håller nu tummarna för att de inte ska bli var i bulorna för då måste man in till veterinären för att sätta dränage (hur det nu stavas?). Sist vi fick göra detta blev jag ca 5000:- fattigare. Nu har katten fått husarrest tillsvidare. Vågar inte släppa ut honom eftersom han uppenbarligen har attitydsproblem. Min syster sa något roligt om Kalle idag: om du tycker han ser illa ut undra då hur den andra katten ser ut? Varför kan katten bara inte förstå att han inte är 5år, inte störst, bäst eller vackrast längre? Du är 13år, lägg dig i dina strider! Din storhetstid är förbi, njut av ålderns höst istället!

Dålig känsla.

Har en magkänsla som säger mig att det kommer gå åt helvete. Min magkänsla brukar ha rätt. Känner mig svartsjuk på en människa jag inte känner och totalt förvirrad på en människa jag känner mycket väl. Imorgon kan vara dagen då jag förändrar mitt liv. Till det bättre eller sämre får tiden utvisa.
/Ida

Som förr fast bättre!

Igår pratade jag med min älsta syster, hon som valt vägar som leder rakt ner i helvetet. Hon håller på att försöka ta sig ur skiten och har lyckats bra nu i några månader. Jag har inte haft så mkt kontakt med henne sen hon tog ett återfall och efter hon nu har börjat med behandlingen. Igår pratade jag med henne och jag tyckte hon lät lycklig och lite som sig själv. Eller som den som jag vill att hon ska vara. En lycklig mamma med tro på sig själv. Igår hade hon fått fira sin sons femte födelsedag vilket förmodligen inte hade varit aktuellt om hon inte hade varit på ett behandlingshem just nu. Man väljer själv vilken väg man vill vandra och jag tror att våra vägar kommer mötas igen så vi alla kan vara en familj igen. /Ida

Fint besök!

Fick i natt oväntat besök av min fd. kollega. Härligt att se både henne och hennes vän, var alldeles för länge sen vi sågs! Saknar nästan alla intriger på Star nu efter en liten injektion av Scandic. Du ska veta att jag tänker på dig vännen och att du alltid är välkommen hos mig. Självklart ska jag också försöka ta mig ut till Sollentuna nån gång! /Ida

Denna stress!

Hade bestämt med Carlsson att vi skulle träffas inne i stan när jag hade vaknat. Sa till fröken att jag vanligtvis brukar stiga upp runt 16-tiden. Så även idag men fröken Carlsson verkade vara av uppfattningen att jag hade försovit mig eller att jag är en sömntuta. Vaknade av mig själv 15:55 och ser att jag har två sms från fröken. Det första var att jag skulle höra av mig om jag vaknade tidigare och det andra stod det kort och gott bara: Kuckelikuu! Jag ringer genast upp henne och hon ber mig att skynda mig, sagt och gjort. Jag prioriterar bort allt oväsentligt som att äta frukost och sminka mig. Hinner duscha, fixa håret, klä på mig och gå ut för att ropa på katten på 15 minuter. Går till tuben och missar tåghelvetet med fyra sekunder.
Väl på bion så är det lite delade meningar om vilken film vi ska se, enligt min uppfattning så valde Carlsson filmen. Enligt Carlsson så var det ett gemensamt beslut. Filmen, The American med George Clooney hade ca 10 meningar och var rent ut sagt urusel. Carlsson suckade så högt under hela filmen så jag tror att jag har fått baksug på mitt vänstra öra. Hon påstår sig säga att det var enda sättet för henne att få tillräckligt mycket med syre till hjärnan för att inte somna på bion.
Nåväl jag fick iaf lite kvalitetstid med min bästis. Dumt att klaga.
/Ida

Tekniskt fel.

Tydligen så har jag ingen logg längre på facebook. Kul. Eller inte! Carlsson har nu försökt i två dagar att göra ett inlägg och idag så fick hon nog och tvingade mig maila till facebook support. Ska blir spännade och se hur lång tid det tar för supporten att fixa felet.
/Ida

Återgå.

Kände mig inte riktigt klar med höstens tv tablå. Finns så mycket som man bara inte får missa under hösten. Ensam mamma söker, Kungarna i Tylösand, Gossip Girl, One Tree Hill, Greys Anatomy, Biggest Loser mm. Listan kan göras hur lång som helst. Hösten är en bra årstid. Punkt slut!.

Längtar!

Efter kvällens avsnitt av Lite Sällskap. Så gulligt, rart och obekvämt pinsamt att jag inte kan annat än att älska programmet!
/Ida

Brist på motivation.

Eftersom jag inte har tränat på X-antal veckor och inte riktigt känner för det den här veckan heller så tänkte jag att jag iaf ska försöka äta bra mat. Med bra mat menar jag hemlagad mat.
Så här ser veckans planering ut.
- Tisdag: Pasta med bacon och gräslöks-sås.
- Onsdag: Lax i ugn på citronbädd, kokt potatis. Serveras med en kall sås med chili och paprika.
- Torsdag: Kasslergryta med curry. Serveras med ris.
- Fredag: Köttfärssås med spagetti.
- Lördag: Gulaschsoppa.
- Söndag: Falukorv och makaroner.
Längre än så har jag inte kommit med middagsplanerna. Dessutom har jag köpt mannagryn idag. Har längtat efter mannagrynsgröt nu i flera veckor. Så mina frukostar kommer bestå av, mannagrynsgröt, havregrynsgröt eller mackor med makrill i tomatsås. (har fått dille på makrill också)
Dessutom så kommer jag tvinga mig själv att äta rester på nätterna. Så jag ska alltså ta med mig matlåda varje natt. Kalla det billiga vecka. Var nämligen och handlade allt idag och insåg att det mesta hade jag redan hemma. Notan på Ica gick bara på 270:-.
Så nu gäller det bara att locka fram beslutsamheten inom mig...

Fisk och skaldjur.

För ett tag sen tog jag fram ett halv kilo räkor till att göra räksmörgåsar med. Lägger räkorna i ett durkslag och låter dessa stå i slasken. Går iväg för att handla lite saker som saknas och när jag kommer hem ligger det TRE räkor kvar i durkslaget. Vad har hänt här tänkte jag. KARL-OSKAR. Hittar honom i garderoben där han gömmer sig, mätt och belåten. Han gömmer sig för att han vet att han har gjort fel.
Idag så öppnar jag en burk makrill, tar fram bröd och ställer detta på vardagsrumsbordet. Går in i köket för att sätta på tevatten. Är borta i max 30 sekunder från burken med makrill. Hör hur det smaskas i rummet och tittar ut. Där står katten på bordet och har redan satt i sig halva makrillburken. Ta för dig bara!
Nu ligger han under sängen för att han vet att han har gjort hyss igen... 30 SEKUNDER!

Vinter!

Eftersom det är typ 100 minusgrader ute har jag nu tagit fram vinterjackan. Inte en dag för tidigt!

Todeloo!

Har jobbat i helgen med min favorit, eller okej... Vi har haft överlämningar tillsammans. Men bara det gör så att man tänker tillbaka på den gamla goda tiden när vi jobbade tillsammans på heltid. Igår efter jobbet så hade jag lite smskontakt med Carlsson som var ute och svirade, det slutade med att jag tog en bulle in till Stureplan och mötte upp henne på Anglais. Med raska steg gick vi till Soap. där svepte jag två glas rött medan Carlsson ansåg att hon hade fått i sig tillräckligt redan. Hon började trots slöt kvart i sju imorse sånjag protesterade inte när hon inte ville ha vin. Strax före midnatt frågade jag Carlsson om vi skulle bege oss. Hungrig som ett djur var jag. In på Max och svalde en burgare i en tugga. Adam var på Vickan så jag tittade in där en snabbis. Vet inte när jag såg honom sist men det måste ha varit en evighet sen. Ett till glas vin, lite lättande av kärleksproblem (mina) och lite skitsnack om andra människor (båda två), så begav jag mig hemåt. Väntade tålmodigt i 15 minuter på tunnelbanan och somnade så fort jag la huvudet på kudden. /Ida

Snurrig.

Att det aldrig kan bli som man tänkt sig. Det är aldrig lätt. Precis när man tror att det inte kan bli värre så blir det just det. Ska inte säga att jag förstår hur du känner dig, kan bara försöka sätta mig in i din situation där dåliga nyheter avlöser varandra. Min hjärta är fullt av sorg och blandade känslor, vet inte om jag på nåt sätt kan hjälpa dig.. Tror ju inte det, ingen annan än just du kan hjälpa dig själv. I mina tankar nu och för alltid.
/Ida

Crazy me!

Tar en tur till Ikea då, varför inte? Eller varför är kanske frågan jag bör ställa mig? Jo, för att då får jag övningsköra dit och hem!
/Ida

Få som fastnar på bild...

/ida

Allan Ballan.

Vi började kvällen med lite rödvin och thaimat hemma hos mig i Highvalley, Emma och Helenah hittade hit efter en lång sightseeingtur genom Högdalen. Tidsoptimisten Carlsson var sen, ungefär som hon alltid är när hon ska ta sig hem till mig. Men fint folk kommer alltid sent. ;) Helenah hade med sig ett fantastiskt gott rosa bubbel som slank ner väldigt enkelt. Carlsson som vanligt tyckte att det skulle dricka shots, som vanligt så häller hon upp sprit till oss andra och vatten till sig själv. Konstigt nog så var hon fullast iaf. Tog en bulle in till Soap, skönast taxichaffisen, Björn. Han agerade DJ och höjde musiken när vi sjöng högt. Frågan är om det var för att slippa höra oss sjunga? Inne på Soap så är vi typ de enda tjejerna ute, vi dansade som tre vilddjur och sket fullständigt i vad andra kunde tycka. Många söta pojkar fanns det ute, många utländska affärsmän som man lätt hade kunnat sätta tänderna i. Jag hade iaf fått upp ögonen på en lång, mörk, svensk kille. Han tittade, tittade och tittade lite till. En gång på väg förbi så vågade han hålla min hand lite... Framåt kille? Eller inte. Trodde han att jag skulle ragga upp honom så hade han bara sååå fel. Herregud, någonstans får man dra gränsen för desperat och jag drog min vid att ragga upp främmande karlar på krogen en torsdagnatt. Helenah som jobbar idag lättade runt halv två tiden (tror jag) ch jag och Carlsson fortsatte bugga.
Halv tre så bestämmer vi oss för att det blir Labbet, med ett pitstop på 7eleven. Carlsson behövde en korv och en Ramlösa. Så hon börjar med att vaska en Römlösa över killarna i kassan samtidgt som hon själv ser ut som en dränkt katt. Jag skrattar så jag grinar och inte blir det bättre av att hon tar en servett och går fram till en främmande människa på gatan och ber honom torka av henne. Medan han så snällt torkar av henne så passar hon på att spotta korv på honom. Det var tacken liksom... Han säger då: snälla, sluta spela Allan Ballan med mig på en odefinierad bruten svenska. Jag avlider lite till när jag skrattar och sätter mig på en parkbänk mitt på Stureplan, Carlsson kommer också och sätter sig, tappar resten av sin korv på marken och suckar lätt:"Jag ville ju bara äta korven..." När vi sitter på bänken så stannar en taxi och två kostymnissar kliver ur bilen, Carlsson hälsar med ett "sofistikerat" BON SOIR! Killarna som är från London tyckte att vi skulle följa med dom till en klubb. Undrade lite frågande om vilken klubb eftersom bara Lab och Spyan hade öppet sent den kvällen. Tydligen en privatklubb. Märkligt.
Nåväl, in på Labbet och hinner ställa ner våra väskor innan en pojkslyngel kommer fram och undrar om vi vill sitta med dem. Killen kunde inte fokusera med blicken och han hade förmodligen intagit lite mer än bara alkohol den kvällen. Så vi tackar nej. Jag börjar prata med två killar från Bristol och helt plötsligt är Carlsson borta. Då sitter hon visst vi killarna som vi nobbade 4 sekunder innan. Hon blev dom inte långvarig där eftersom de pratade förolämpande om hennes ålder. Ajabaja säger jag bara! Carlsson har fått nog (även jag) så vi bestämmer oss för att kasta in handduken för kvällen. På gatan tar Carlsson första bästa svarttaxi och jag börjar promenera till Centralen för att ta nattbussen hem. Orkade dock inte vänta i 30 minuter på att nattbussen skulle komma så jag tog också en taxi hem. 020 ifall någon undrar.
Nu blir det frukost och en sväng till Ikea.
Tjing tjing!

Puh!

Har nu landat hemma i sängen efter en riktigt bra kväll! Druckit, dansat, bevittnat korvspottning och mycket mer. Detaljerna får ni när jag vaknat! /Ida

RSS 2.0