God morgon!

Idag hade jag tänkt att jag skulle åka in en sväng till stället jag ska jobba på i helgen för att kolla runt i huset, inser när jag vaknade vid 12:15 är det kommer bli tekniskt omöjligt. Så istället ska jag nog ta mig en sväng till Farsta Centrum och kolla om jag hittar någon födelsedags present till Johannes. Han blir hela 5 år den 5 oktober, så vi får väl se om jag hittar något roligt till honom. Vad tycker en femåring är roligt?
/Ida

Rekord.

En nytt läsarrekord på bloggen idag. Tack och kul att ni vill läsa =)
/Er Ida

Att säga det man tycker.

Jag säger alltid vad jag tycker, på gott och ont. Tala först och tänk sen, det är så jag funkar. Man tycker ju att dom som känner mig sedan länge borde veta det. Men vissa kan tydligen inte hantera det. Jag tycker att eftersom jag är en ärlig människa så förtjänar jag ärlighet tillbaka. Konstigt att vissa inte vågar vara ärliga mot den som dom vet att de alltid får höra sanningen av. Håller du inte med mig, så säg det istället! Uppskattar mycket bättre att du står för det du har gjort och slutar bortförklara dig. Hur som helst så hoppas jag att vi istället för att låtsas som om det regnar kan komma överens om att vara oense?
/Ida

Wallmans!

Är nu hemma efter en fantastisk kväll med tre rätters middag och en tribute till Björn och Benny. Helt otroligt vilken energi de utstrålar, de som jobbar på Wallmans. Man blir alldeles varm i hjärtat av att bara titta på dem som jobbar där.
Några av mina kollegor, som ni ser så förstår ni att jag har det svårt på jobbet...
Vi blev inbjudna av Wallmans eftersom vi ska börja sälja deras show till våra gäster. Så totalt under hela kvällen gjorde jag av med 100:-, och det var endast dricks. Didar som jobbar på bokningen fick skjuts till Hagsätra så då fick jag skjuts hela vägen hem. Med andra ord så slutade kvällen på ett exceptionellt sätt. Didar verkar vara en helskön brud, synd att man aldrig träffar sina kollegor när man jobbar natt...
/Ida

Redo!

Är nu på väg in mot jobbet där vi ska mötas. Har en liten lätt huvudvärk, kände mig trött när tvätten var klar så jag tog en liten powernap på en timme och vaknade med huvudvärk. En Alvedon och lite rött vin gör nog susen, tror ni inte?

På lite bättre humör.

Behövs egentligen inte så mycket för att man kan känna sig lite bättre till mods, ett samtal med sin bästis och lite sexiga komplimanger från en gammal bekant. Vi är ganska så bra på att trigga varandra om jag får säga det själv. En heting med ett hett jobb, inte för att jag har sett honom i uniformen men att tanken och att vissa fantasier finns i bakhuvudet räcker långt... :P

Strax.

I väntan på dåliga besked så kan iaf försöka att inte tänka på det som komma skall. Så idag blir det full hus hemma hos mig.. Mamma, Anki, Theo, Fia+bebis, Claes, Emil och Malin. Stackars Malin som inte träffat någon annan än mamma från släkten. Hon lär ju få en chock när vi kommer i flock... ;) Det blir som sagt Thaimat för det har min mamma nu fått dille på. Får höra minst en gång per dag hur god thaimaten är här i Högdalen och att den minsann inte alls är lika god någon annanstans. Håller visserligen med henne.
Hörs senare!

Då var det bara att vänta.

Har nu fattat mod till att iaf skicka iväg ett sms om att jag skulle behöva prata om en sak. Har inte fått svar än om det finns tid för det. Vill helst få det här gjort så fort som möjligt, vill inte plåga mig själv mer nu när jag väl har bestämt mig. Kan inte tänka på det här bland folk, tårarna bara strömmar ner över kinderna. Som i morse på väg hem från tunnelbanan, en bra låt med Mat Kearney spelas och jag börjar grina. Inte okej.
/Ida

Veckans planer.

Idag bli det nattjobb på Djurgården. Imorgon blir det familjemiddag i Highvalley med mat från Thailådan. På onsdag blir det Wallmans salonger för 3 rätters middag med kollegorna från Kungen, på torsdag blir det vin kväll hemma hos mig med Carlsson, Helenah och Max. Jag och Carlsson ska nog ut också, får se om de andra hakar på. På fredag kommer jag vara bakfull och förmodligen ligga hemma och gråta ögonen ur mig till Dear John. På lördag och Söndag blir det jobb på Järva krog. sen var det visst måndag och jag börjar min nattvecka igen...

Att dra ut på det...

Jag känner mig själv ganska så bra efter 25 år här i livet. Just nu så drar jag ut på det här genom att planera upp hela veckan istället för att bestämma en träff med personen jag måste prata med...

Tack!

Till alla er som visar att ni bryr er! Värmer gott i mitt hjärta!

Beslutet.

Som några av er vet så har jag skrivit mycket kryptiskt på min facebooksida om ett beslut som måste fattas.
Beslutet är fattat.
Ska göra något som jag borde ha gjort för tre år sedan. Tårarna svider bakom ögonlocken bara jag tänker på det. Blir inte direkt bättre av att jag hela tiden känner för att lyssna på självmordsmusik... (sad lovers fm) För hur mycket jag än vill så är inte mitt liv någon romantisk komedi. För att kunna gå vidare är detta något jag MÅSTE göra. Har försökt miljontals gånger tidigare och hela tiden fallit tillbaka i samma hjulspår. 
Frågan är nu bara hur jag ska göra för att inte gå tillbaka den här gången? Dessutom är jag livrädd för jag vet verkligen inte hur jag ska lägga fram allt.
Inte lätt att karva ut sitt hjärta och lämna över det i någon annans händer, men det är det som kommer ske... Wish me luck...  
/Ida


Back to the ....hole

Nu på morgonen går jag av min vecka från Kungen, ska dock jobba extra natt på det jag kallar "Trasselbacken". Är 4 år sen jag sa upp mig därifrån och nu ska jag extraknäcka där. Ska bli spännande att se om det fortfarande är lika illa där nu som då. Som det sägs, det sitter i väggarna... 
Ska jobba med någon tjej som är ny, hon kan redan Opera men inte hotellet. Ska bli en spännande natt. 
/Ida  


Going the distans.

Jag har en förkärlek till romantiska komedier, detta till trots att jag blir lika sentimental när jag ser att de alltid får sin "prinscharming" medan jag sitter bredvid min bästa vän istället för någon jag ska leva hela livet med. Idag dejtade jag Lina, vi såg Going The Distans och käkade efter filmen. Filmen var bra, många gapflabb och lite tårar i ögonen, precis som det ska vara.
Den får 4 Sundisar av 5 möjliga.
/Ida

Förtjust.

Som jag har berättat förr så är det ganska trevligt att jobba helgerna här på Kungen. Igår var ett undantag. Orkar inte ens beskriva natten från helvetet så jag går vidare till det jag har på hjärtat istället.
Trevligheterna beror mycket på dessa trevliga (vissa söta och heta också) poliser som så trevligt tar sina pauser hos oss. Det finns en kille som har jobbat kanske 4 gånger. Han är alltid den som vill prata, han är jämngammal med mig om jag minns rätt från vår första konversation. Han har ett väldigt ungdomligt ansikte, han är väldigt snäll och söt. Nog med komplimangerna. Idag så har han kommit in två gånger och idag så har jag helt plötsligt blivit lite småförtjust i honom. Hade han inte haft uniformen på sig så hade jag nog avfärdat honom som "någon jag äter till frukost", dvs en snäll och bra kille. Nu är ju problemet att han har uniform, hela kittet! Pistol, batong, handklovar, ja ni fattar... Skulle mer än gärna träffa honom över en kaffe eller liknade men "tuffa Ida" vågar inte fråga... Dels för att det är olämpligt eftersom han faktiskt är i tjänst när han "hälsar på mig" men framför allt för att jag är en FEGIS!
Hjälp mig!!!

Fullständigt höstmys!

Det innebär väl ända biomys?
12 nya biobiljetter borde väl iaf räcka fram till jul?
Nån som vill mysa med mig i biomörkret?
/Ida

Glömde!

Har köpt en primer mot rödhet i hyn också. Ser lite läskig ut när man använder den eftersom den är grön men den funkar alldelses utmärkt! Pris: 199:-, som hittat!


Hy.

Har tröttnat på att inte ta hand om mig själv, slarvar alltför ofta med att tvätta bort sminket innan läggdags. Detta speglas givetvis i min hy. Just nu tycker jag att den är k a t a s t r o f! Att gå utan smink nu kommer inte på fråga. Och eftersom jag måste sminka mig så tar det givetvis längre tid för hyn att återhämta sig. Så för att komma i rätt riktning har jag nu köpt nya rengöringsprodukter och ansiktskrämer.
Dessa har jag nu provat och bara efter första gången jag använde dessa så kändes hyn renare. Produkterna luktar svagt av passionsfrukt och jag gillar framförallt peelingscruben från den här serien. Nu tar det lite tid innan man ser något resultat och om de funkar som jag vill. Alla dessa produkter är oljefria och det borde resultera i färre blemmor.


Från vänster i bild ser vi: Daily Foaming Cleanser, Smooth Operator face scrub, Shine free moisturizer samt, Face the day- Färgad ansiktskräm.
Priset per st är så lågt som 99:- så fungerar de inte så är det inte hela världen. :) Återkommer om resultat om några veckor.
:)

In kommer Gösta.

Av någon märklig anledning får jag numera alltid denna låt i huvudet efter att ha träffat Carlsson, detta trots att hon inte sjöng på den idag. (för ovanlighetens skull)

Höst höst, härliga höst.

Har för mig att jag aldrig gillat hösten, nu funderar jag på varför. Det finns ju massor med bra saker med hösten. Dels så fyller jag år, men det är ju bara en dag på hela hösten. Framförallt så gillar jag det faktum att jag får klä mig i bekväma leggings, en stor tröja och mina gummistövlar. Att sitta i flera och dricka latte med sin bästis är också en bidragade orsak till att höst känns underbar. Som idag, istället för att bara slappa hemma innan jobbet möttes jag och Carlsson på Söder och hann med två olika stället att dricka kaffe på. Mysigt värre! 

/Ida
   

Jaja, Elisabeth! (Carlssons mamma)

Ska försöka att uppdatera bloggen med jämna mellanrum. Vet att det dröjer mellan gångerna. Dels för att jag är upptagen och del för att jag inte har något spännande att berätta.

Nu till den utlovade uppdateringen om Spanien.

Vi flög från Skavsta till Alicante på måndagen, smärtfritt och framme innan tidtabell. Inte så illa pinkat trots att vi flög med Ryanair. Första kvällen så käkade vi Chinamat och ölen vi drack till var nog det godaste jag någonsin druckit i ölväg. Serverades i ett frostat ölglas och tillsammans med tanken på en vecka i värmen så smakade det underbart.
Första dagen så tog jag som reseledare mitt ansvar och drog upp alla innan solen knappt gått upp, tryckte i alla frukost och tvingade ner alla till stranden. Ja, jag vet nu i efterhand att solstolarna inte ställs fram innan kl 10 och att solen inte värmer innan klockan 9, så nästa gång vi åker kanskle ni får sova till 09:30. Men jag lovar inget! 
Självklart så brände jag mig i solen, med det hör ju till. Det som är lite märkligt är att jag bara brände mig där jag inte smörjt in mig med olja utan med solskyddsfaktor 20. Har iaf snart flagnat klart. 
Vi har druckit massar med billiga men goda viner, slappat vid poolen, slagits om luftmadrasserna (tills vi kom på att man faktiskt kunde dela) och så har vi ätit. MASSOR. Pizza, tacos och Chinamat. Frågor på det? Nä, vad bra. Ni får iaf förklaringen.  Jag vet att vi var i Spanien och till vårt försvar så vill vi bara informera att det är större chans att du behöver prata svenska än spanska där vi var, för så mycket svenskar är det där. Därav avsaknaden av den spanska matkulturen. 
Vi har spelat massa kort och sett Lina full på Sangria, Emil blev aspackad på 3 öl (behövs inte mer när det serveras i enliters flaskor) och så har vi hört Carlsson skrika rätt ut ungefär en miljon gånger. Är det inte pga en luftgrop så är det en spindel eller varför inte en servitör som mer än gärna bjöd på sig själv. Har skrattat högt flera gånger och väl hemma igen så kan jag säga att semestern blev över förväntningarna. 
Vem vet? Kanske blir ett årligt inslag?      
/Ida

Spanien i bilder.

Lägger upp lite bilder, ett mer avancerat blogginlägg kommer senare :)
/Ida

Bilder från kalaset.

Kom på att jag inte visat er en enda bild från kalaset förra veckan.
Så varsågod!
/Ida

Signaturmelodi.

Vaknade väldigt tidigt idag, har drömt om danska hemmafruar hela natten. Man kunde ju tro om att jag skulle drömma om resan men icke.
Istället har jag på morgon uppdaterat min Spotifylista och då hittade jag en låt som stämmer in så extremt bra på mig och Carlsson.
Nu ska jag snart börja röra mig in mot centralen för att köpa lite böcker samt möta upp resten av semesterfirarna.
VAMOS!

Trött?

Inte det minsta trött men det är bara att gå och lägga sig, för imorgon bär det av!
Go´natt!

Att se ut som 25.

Vet inte vad ni tycker men jag tycker inte att jag ser ett åt äldre ut? Ni håller väl med?

Om man fick önska.

Kommer på en sak som jag saknade med att fylla år, att bli firad i sängen på morgonen. Nu blev jag inte det och jag håller verkligen tummarna för att jag nästa år har hittat kärleken.

Man blir lite kärlekstörstade av att titta på ensam mamma söker, det ska jag allt erkänna.

Att nu vara 25.

Den vanligaste frågan man får när man fyller år är: Hur känns det?
Och idag kan jag säga att det känns fantastiskt. Min födelsedag var helt perfekt, firade med alla som jag älskar och som står mig nära. Inga problem för alla att rymmas i min lilla lägenhet, för det fanns gott om hjärterum. :)
Jag spenderade halva dagen med att baka tårtor och tvättade. På kvällskvisten dök alla upp. Fia & Claes hade varit vänliga och hade hämtat smörgåstårtan från Malmen. Sandman hade verkligen gjort ett toppenjobb med tårtan, han kan när han vill! Tiden går fort när man har roligt och vips så var det dags för presentöppning. Av tjocka släkten fick jag det jag verkligen önskade mig, en Guessklocka som var exakt som jag ville att den skulle se ut. AV världens bästa Carlsson fick jag en resa till Köpenhamn den 4:e november, av pappa fick jag hela 5000:- i bidrag till körkortet och av Ioannis med familj fick jag en flaska grekiskt vin, mums!
Lillen och Carlsson var de sista två att lämna festen och vi hade en liten uppvärmning inför Spanien, vi tre delade på en flaska champagne, min avskedspresent från grabbarna på Combitech och pratade om hur roligt vi kommer ha det i Spanien. Kände mig extremt sentimental när jag kröp ner i sängen, jag är verkligen lyckligt lottad som har en sån stor härlig familj och så bra vänner.
Idag så kom mamma in till stan och hämtade upp mig och Kalle som vi skulle köra till Frösunda. Jag övningskörde in till Medborgarplatsen och därifrån vidare till Frösunda. Gick bra att köra och jag känner mig säkrare och säkrare hela tiden. Ska boka in mig på körskolan när jag kommer hem efter resan.
Väskan är packad och jag är mer än redo för en veckas semester med de BÄSTA!
Tjing tjing!

Progress!

Dagen har bara sprungit förbi, sov fram till 12 sen kom mamma med de två busungarna Theo och Johannes. Jag körde oss till Systembolaget och grabbarna hjälpte till att bära. Lillasyster Emma kom till stan idag och jag körde för första gången in till stan och centralen för att hämta henne, var inte alls lika läskigt att köra inne i stan som jag trodde att det skulle vara. Från stan körde jag sen till Älvsjö för att handla tårtingredienser, blir en chokladtårta med marzankräm och hallongrädde som fyllning. Hemma igen så hjälpte mamma mig med att slinga håret, sen käkade vi alla fem vid mitt köksbord. När de andra hade åkt städade jag lägenheten och nu ska jag bara plocka ögonbrynen så ger jag mig sen för idag. Imorgon blir det tvättning och bakning och sen är jag redo för kalas!

Time flies!

Bara 10 timmar kvar på jobbet innan jag är ledig i 10 dagar. Sann lycka att få spendera dessa tio dagar med alla som jag älskar. Konstigt att man uppskattar familjetid ju äldre man blir. Jag skulle aldrig ens drömma om att fira min 25 årsdag på krogen, nej usch! Vill mycket hellre vara med familjen och vänner. Imorgon så kommer mamma och Johannes när hon har jobbat klart, så då får jag dels övningsköra plus att jag slipper bära hem all öl och vin. Måste även köpa lite alkoholfria alternativ då det kommer barn och en gravid. Borde skriva ihop en komihåglista för allt jag måste hinna med innan kl 09.00 på måndag. - plocka ögonbrynen - göra slingor i håret - tvätta - städa - Systembolaget - göra tårta - fråga Fia & Claes om de kan hämta smörgåstårtan på Malmen. - fylla år - packa inför Spanien Och en massa andra saker som jag redan glömt. Imorgon ska jag förhoppningsvis orka träna efter jobbet, hoppas att det ska ge mig energi för resten av dagen. Ska försöka att inte sova så jag ställer om inför lördagen. Nu är det dock dags för jobb, tur att Marco jobbar så man får lite sällskap:)

Stress!?

Känner mig lite smått stressad, jobbar nu bara två nätter till sen så vankas det kalas. I min lilla lägenhet ska jag ha en liten bjudning för ca 16 personer. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum. Har en del att fixa innan lördag, en sväng till Systembolaget samt tårtbakning är bara två saker som står på agendan. Har iaf två lediga dagar att fixa allt på så det ska nog gå utmärkt. Efter kalaset så är det bara att ladda om direkt för då ska det packas inför en vecka i Spanien med alla mina favoriter. Jag tänkte till och med packa med mig träningskläderna så man kan springa lite om man känner för det. Har inte några storslagna planer för resan utan hoppas mest på sol och bad. Är konstigt nog inte alls sugen på alkohol, men det hinner säkert ändra sig. Nu är det dock dags för en natt på jobbet!

Hemlighet.

Jag ÄR världens sämsta människa på att bevara hemligheter. Om jag ska lyckas så måste det nästan vara en fråga om liv eller död. Vill därför be om ursäkt till alla som någonsin har berättat en hemlis för mig, och samtidigt be er att sluta berätta hemlisar för mig. Helt enkelt för er egen skull. Nu finns det undantag som om det skulle såra någon, och det finns en hemlighet som jag kommer behålla tills tiden är mogen.
/Ida

Kvällen igår.

Igår så hade jag och Lina bestämt att vi skulle ut, gjorde oss klara hemma hos Lina och delade på en flaska champagne som vi sedan rundade av med varsin shot med jäger. En salig blandning. Det är tur att vi lever i en fåfäng värld där någon har uppfunnit solpuder. För utan solpuder hade jag nog aldrig gått utanför dörren igår. Nu är ju detta ett mirakel att jag ser så brun ut på bilderna, men det är bara solpuder.

Vi började på Malmen, där möttes vi upp av bl.a. Micke som brukar hänga på båten. Var kvar på Malmen till runt två skulle jag tro, sen tog vi en taxi som vi blev utslängda ifrån. Så vi fick ta en ny bulle. Väl inne på Patten hade iaf jag riktigt roligt. Vet inte hur det gick till men helt plötsligt var klockan fem och Lina var hungrig så det blev lite "frukost" på Donken. (?) kom och hämtade oss och körde hem oss. Lite mys på soffan hemma hos mig innan han var tvungen att åka. Är så känslosam för tillfället, gråter till vad som helst. Så i morse när (?) återigen berättade att han vill flytta från stan så tårades ögonen. När jag fick sms från Carlsson om att hennes syster gifte sig med sin Bruno idag på dopet för Sofia så började jag också gråta. Kan jag bara få mens så att det går över?
/I

Utgång på G!

Lina och jag drar till patten ikväll, mina förhoppningar är att jag ska orka vara ute till fem på morgonen så jag kan åka med (?) hem när han slutar jobba. Vill inte ragga nytt vill ha något bekvämt och välbekant. / Ida

En bra dag!

Eller ska man kalla det en bästis dag? Jag har iaf spenderat dagen med mina två favoriter. Började dagen med en kaffe vid sergel med Carlsson, sen lunch i Gamla stan ch sen återigen lite kaffe vid centralen, men först gick vi två varv runt den gamla staden. Ibland blir det så långa promenader just för att vi är så kräsna. Efter att Carlsson åkt hem gick jag till Zenit för att träna lite i väntan på att Lina skulle sluta sitt jobb. Det blev en mil på löpbandet på den ganska blygsamma tiden 77 minuter. Väl hemma hos mig så lagade jag mat och så delade jag och Lina på en flaska vin. Efter maten fick vi båda massage och så sket vi att gå ut... Vi tar en all-in kväll imorgon istället. Nu blir det sängen dock!

RSS 2.0