Jobbar lite extra.

Skulle ju ha åkte på Peace&Love den här veckan men var för sent ute med att köpa festivalpass så jag blev utan. :(
Tog då istället på mig lite extrapass. Stället jag är på är ett skämt vad gäller arbetsuppgifter. Försökte dra ut på mina arbetsuppgifter och ändå varade de inte ens i 20 minuter. Så detta kommer bli låånga nätter...
/Ida

Syns lite iaf.

Brännan har lagt sig lite men är fortfarande ganska så röd...

Solbränd igen...

Att jag aldrig lär mig att smörja in mig innan jag går ut. Istället kommer jag ihåg det efter två timmars solande. Då är det redan för sent. Så nu har jag en fin röd kant efter bikinin. Och jag skulle tippa på att jag börjar flagna om en 5-6 dagar.
Nåväl, jag får skylla mig själv.
/Ida

Mer sommar åt folket.

Dagar som denna borde alla sommardagar vara. Vaknade tidigt och gick ut och la mig och solade, snackade skit i telefon med bästa Emma under tiden. Sen hade jag ett litet kort möte inne i stan, på väg mot söder efter mötet hörde herr Sandman av sig och ville käka lunch. Efter den sena lunchen mötte jag upp Albin i Skanstull och så gick vi ner till bryggan och badade. Årets första dopp minsann! Värmen och den tidiga morgonen började dock ta ut sin rätt och jag är ganska så slö nu. Unnande mig en sushi och tre filmer och där har ni min kväll!
/Ida

Mera PT timmar.

Har anmält mig till fler PT tillfällen i höst. Min PT ringde mig idag för att hon undrade var jag är...? Förklarade för henne att vi inte hade någon tid boka att sista tiden var förrförra veckan. Hon fnissade lite för sig själv och sa, ja just det! Men hon lyckades sälja in mig på small group training, man tränar i grupp om ca 4 personer och så blir det betydligt mycket billigare. istället för att betala 600:-/timme kostar det bara 275:-/timme. Det startar i augusti och håller på i 8 veckor. Perfekt att börja köra när semestern är slut. :D
/Ida

Nöjd med nåt.

Visste att jag skulle fotograferas innan teoriprovet så jag sminkade mig ganska så noga imorse. Inte för att bilden på Trafikverket ens blev hälften så bra som den jag tog hemma... ;) Men jag var iaf nöjd med mitt utseende idag. :)
/Ida

Tankarna på annat håll.

Kände att det var längesen som jag fick snusa på min gudson så efter den misslyckade uppkörningen så åkte jag och mamma till Frösunda. Fina Lukas tog emot mig med öppna armar och kramade om sig moster ordentligt. Jag och mamma beslöt oss för att stanna på middag för att slippa den värsta trafiken. Käkade sushi på balkongen och hade det bara väldigt skönt. Kärleken som den lilla Lukas utsöndrar suger jag i mig som en svamp!
Körde hem till Högdalen sen och gjorde som vanligt en perfekt fickparkering. Synd att man inte fick visa upp det på uppkörningen ;)
/Ida

Kuggad.

Teoriprovet var jag inte så nervös över. Var klar på 11-12 minuter och gick ut med 59 rätt. Hade det varit en tävling i snabbast teoriprov så hade jag vunnit.
Däremot var jag väldigt nervör inför uppkörningen, och körde därefter. Som en kratta. Körde fel och blev ännu mer nervös. Jag hade inte godkänt mig. Framförallt så höll jag för hög hastighet in mot en dold korsning (30km/h) och så hade jag en överdriven "dödavinkeln" titt. Nåväl, bara att lägga det här bakom sig och fokusera framåt. Har en ny tid bokad den 4 augusti i Jakobsberg och jag har även hört av mig till en körskola i Jakan för att övningsköra lite där innan. Lite svårt att få tag i uppkörningstider eftersom det är sommar. Så klarar jag inte det då så måste jag dessutom skriva upp igen. Men en sak i taget!
/Ida

Midsommarfirandet.

När jag hade vaknat tog jag mig ut till landet för att fira med Anki och hennes familj samt många av deras grannar. Började med silllunch och det var väl kanske en 20-30 grannar som hade samlats. Blev en långlunch och nästa en flaska rosé för min del. Runt 19-tiden var grillarna varma och det var återigen dags för att äta. Nu hade Lillen även joinat oss. Efter maten som var helt fantastiskt god kollade jag på fotbollsmatchen, det var på liv och död. Tjejerna mot killarna. Jag hade bara flipflops och att göra entre med dom skorna ansågs vara förevigat med livsfara. Tjejerna vann. Jag och Lillen slaggade hemma hos mamma och på morgon åt vi en mysfrukost och sen var det dags att dra sig in mot stan igen. En härlig midsommar där ingen blev för full!
/Ida

Midsommarfin.


Icke att förglömma.

Efter två dagars av intensivt körande runt om i Karlsborg vågade jag mig ut på en "liten" löprunda. 17:55 lämnade jag in min nyckel i receptionen och receptionisten förkunnade att det är inga problem så länge du är tillbaka till 19:00. Men gud ja! Jag ska bara springa 5km var mitt svar... Det fick jag dock ångra bittert. Eftersom jag sprang in på militärområdet efter ca 4 km för att jag trodde att det skulle vara den snabbaste vägen tillbaka till vandrarhemmet. Det var det icke! Istället så fick jag irra runt inne på området för det var stört omöjligt att hitta en utgång som inte var låst eller försedd med taggtråd. Klockan tickade iväg och började närma sig 18:45... STRESS OCH PANIK! Tänkte att jag springer ner till vattnet och springer längst stranden, för det ska ju vara sandstrand så gott som runt hela Karlsborg. Det var det inte, utan istället är det ett stup. Tänkte då att jag skulle ringa till vandrahemmet och be de lägga ut nyckeln till mig, men inte hade jag mottagning på telefonen heller. Utan mottagning är det dessutom väldigt svårt att använda sig av GPSen... Nåväl, tillslut så hittade jag en tunnel genom berget som inte var igenstängd så jag kom tillbaka fem i sju med extrema spagettiben efter nästa en mils löpning.
Aldrig mer att jag tar genvägar!

Goodbye Karlsborg.

Sitter nu på tåget som ska ta mig hem till Stockholm. Har varit en bra vecka och jag kommer sakna en del med Karlsborg, tro det eller ej! Att plugga teori har varit mentalt jobbigt och tröttsamt men nu tänker jag inte engagera mig mer än att skumläsa lite till i körkortsboken. Körningen under veckan har gått bra alla dagar utom igår då det verkligen var katastrof enligt mig. Min körlärare sa att det inte var så dåligt men han försöker bara vara snäll. För igår hade jag helt plötsligt totalt glömt hur jag ska ratta när jag backar, inte så svårt kan man tycka... Men igår var det stört omöjligt av en anledning. Jag vet mycket väl varför det gick så dåligt igår men det behöver vi inte gå närmare in på... Idag fick jag dock som enda elev åka in till Skövde för stadskörning. Efter en 20 minuter och en perfekt fickparkering så säger P (min körlärare) att vi kanske skulle kika in hos vägverket för att kolla om de hade någon ledig uppkörningstid på direkten. Han tyckte med andra ord att det gick bra. Körde i två timmar i sträck och det märktes på slutet att jag var trött för då började lite små slarvfel smyga sig in i bilden. I min lektion på eftermiddagen så låtsasdes vi att jag hade en uppkörning och P sa att jag skulle ha blivit godkänd eftersom jag hela tiden berättar när jag missade att tex blinka när jag skulle parkera. P har lärt mig massor på kort tid och jag uppskattar verkligen att han kände av min tidsbrist och kände att jag var så pass duktig att det var möjligt att skynda på processen lite. Kändes som om att jag och P kom bra överens och förhoppningsvis kikar han förbi Stockholm inom en snar framtid! /Ida

Drive by.

Åh, vad jag glad jag blev att Carlsson kikade förbi mig på jobbet en snabbis. Vi insåg att vi inte kommer hinna ses ordenligt fören den 7 eller 8 juli. Jag åker bort imorgon och kommer hem på torsdag, då passar Carlsson på att åka till Grekland för 8 dagar. Nu har iaf alla kollegor lämnat jobbet så jag tänkte passa på att storstäda lobbyn. Alltså göra allt lite noggrannare än vanligt. Jag går ju trots allt på semester imorgon så varför inte lämna stället i tipptopp skick?
/Ida

Pigg som en mört!

Tänk vad 10 timmars sömn kan göra susen! Idag är jag i mitt esse! Första natten den här vecka då jag faktiskt har en stund över. Inte konstigt att jag tycker veckan har gått fort. Annars så käkade jag och Emma middag tillsammans i Bakfickan innan det var dags för mig att stämpla in. Jag var sjukt sugen på Risotton men den var slut. Besvikelsen var total! Nåväl, torsken var god den med...
/Ida

Gillinge halkbana.

Igår direkt efter jobbet rog jag mig mot Vallentuna för att återigen ta mig ett steg närmare körkortet. Var väldigt nervös över att köra halkbanan men det gick över förväntan och var helt enkelt sjukt roligt. Ville knappt åka därifrån men det är ganska så dyrt att vara där en halvdag så det fick räcka. Om 10 dagar är det dags för uppskrivning och uppkörning. Är konstigt nog inte nervös än men det kommer nog när man närmar sig. 
Gick sådär att försöka sova innan jobbet, en kombination av övertrötthet och adrenalin är ingen bra kombo. Dessutom behövde bostadsrättsföreningen komma in i min lägenhet för att läsa av elmätaren så det knackade på dörren runt 15-tiden. Sket väl jag i, så jag öppnade inte. Så ca 4 timmar dålig sömn fick räcka inför nattens pass. Tre stora kaffe och en räkmacka funkade som energikälla. Det återstår nu bara två nätter innan jag har tre veckors semester från Kungen. Karlsborg here I come!
/Ida

Ytterligare en klänning.

Har ju inte visat mina nya skor ännu heller...
/Ida

Säga vad man vill.

Men utan kollegor som Zara och Emma skulle jag aldrig vilja gå till jobbet. Det finns fina människor och så finns det dem som är outstanding. Idag måste jag smita tidigare från jobbet för att hinna ut till Gillinge för halkbanan. Då ställer Emma upp och kommer in tidigare.
Annars så har natten bara flygit förbi, inte för att jag gnäller.. ;)
Herr Sandman ringde och frågade om jag hade besök, vilket jag inte hade. Han hade en vän på drift men inte befann han sig hos mig inte. Jag orkar inte med nåt drama, har haft ett år fyllt med det. Mycket får jag skylla på mig själv men den här gången ställer jag mig helst utanför.
/Ida

Liten värld.

Fikade idag med. Men inte den sortens fika ni tänker på. Utan att helt enkelt dricka en kopp kaffe tillsammans med någon. Till saken hör att under de 5 minuterna jag väntade på min vän hann jag springa in i två bekanta. Först ut var Christos som jag inte sett på år och dar. Han jobbar nu tydligen i Ringen så han lär man säkerligen springa på fler gånger. Dessutom så mötte jag min kollega Mohammed, den nyfikna. ;) Nåväl, alltid kul att se bekanta ansikten. Dessutom fick jag det som jag redan visste bekräftat. Det är visst inte bara jag och Emma som ense!
/Ida


Snart dags.

Imorgon så är det dags för mig att köra halkbanan. Är faktiskt extremt nervös över att det är dags. Har en tendens att bli nervös över saker som jag inte riktigt vet hur det kommer te sig. Alla som vet att jag ska köra halkbanan säger samma sak... Det är asroligt. Jag återkommer imorgon natt om det.

Dessutom ringde körskolan mig idag och ville bekräfta att jag skulle gå, skickade in bekräftelsen med snigelpost men den kom visst aldrig fram... Men det var visst inga problem alls. Kvinnan jag pratade med var supertrevlig och nu längtar jag efter att få åka ner. Hon fixade dessutom lite rabatterat pris på vandrarhemmet åt mig. Jag åker ner mot Karlsborg på söndag efter lunch och är hemma igen sent på torsdagskvällen.
Längtar och hoppas verkligen att jag klarar det!
/Ida

Liten Ella.

Var i Liljeholmen och shoppade häromdagen och hittade då en söt sommardress till Ella. Titta så söt hon är! :)
Hon växer så det knakar! :)

Klänning till bröllopet.

Har hittat klänningen som jag ska ha på Fia och Claes bröllop.
Vad tycks?


All eggs, one basket.

I natt så fick jag besök av den vanliga vakten, hans praktikant samt greken. Vi drack kaffe och kastade skit på varandra en längre stund. Greken är fortfarande ett hett objekt, men jag tänker inte ta något första steg för att bjuda ut honom. Jag är ju fortfarande rätt så blyg utav mig. När man fått lite innanför västen så är man lite tuffare men jag kan inte direkt dricka mig full när jag står på jobbet.
Jag hoppas att polisen kommer in i helgen men mest bara för att få någon att slänga lite käft med. En dejt där känns avlägset för han verkar dock lika blyg som mig och att dricka sig full där verkar inte heller vara som en strålande idé... Dessutom fick jag sms imorse innan jag gick och la mig av killen som jag träffade i helgen. En härlig, rolig kille som är lika uppriktig som en själv... På gott och ont.
Well well well... Härligt att det finns något som gör att tiden under natten går lite fortare. ;)

Dunderförkyld.

Har dragit på mig en jävla förkylning. Snorig och täppt om vart annat. Men att vara hemma är nog inte något alternativ då det inte finns personal knappt till dagpassen... Så länge det inte blir sämre får jag helt enkelt bita ihop.
/Ida

Ångesten kryper sig sakta inpå.

Visst är det bra att göra det som känns rätt för stunden? Hellre ångrar jag något jag gjort än ångrar att jag inte vågade prova...
Har smsat lite under kvällen med en gammal flört. Vi har kontakt lite då och då och vi pratar enbart om en sak. Det är dock väldigt mycket snack och liten verkstad skulle jag vilja påstå. Men kanske lika bra så eftersom han har flickvän. Efter helgens bravader så kan jag säga att det är bättre att gå utan en längre period för då slutar du tillslut sakna det du blir utan. Men nu är iaf sommaren här på riktigt och jag lovar att jag tänker ta tillvara på alla tillfällen som sommaren har att erbjuda. Vi lever bara en gång och knappt det.
/Ida

Sommarens första helg.

Sommarens första riktiga helg är snart slut. Helgen började hårt med ett svttigt PTpass. Mötte upp min systerdotter och vi tog sällskap från stan hem till mig. Emma och Lina mötte upp oss och vi satte oss på gården och käkade sallad och glass i stora lass. Lite rosévin på det och jag och Lina satte sikte på Patricia för att möta upp Adam. Kvällen på Patten bara flög förbi och jag landade hemma hos Lina runt femsnåret. Vaknade till en underbart vacker sommardag och samlade krafter för att orka gå ner till bryggan. Hann inte sitta länge på bryggan innan Lotta (Linas hyresvärd) dök upp med kuddar till soffan och bakismat. VILKEN SERVICE! Fick förstärkning nere på bryggan av Adam, Erik,Albin och Emma. Hade en skön kväll men kände av fredagskvällen alldeles för bra i kroppen. Vi lyckades iaf ta oss in till Söder där kvällen avslutades på ett lugn och sansat sätt.
Kanske ska nämna att torkan är över?!
/Ida

Bästa dan i mitt liv!

Eller iaf i år! Så vill jag börja med att beskriva gårdagen. Från Sabbatsbergs sjukhus åkte vi sjukvårdsbilen ut till Polishögskolan. Fick ett varmt välkomnade och ganska så snart fick vi lite uppgifter för förmiddagen. Jag hade trillat ner från ca 3-4 meters höjd och brutit mitt högra lårben, dessutom klagade jag på ont i nacke och rygg. Så ambulanssjukvårarna fick hålla på att rulla runt en, packa in mig i en vakumbår och sen blev det in i ambulansen för min del. Detta hände mig 5 gånger under förmiddagen. Lunch fick på också på skolan, hade lite svårt att koncentrera mig för det fanns mycket snyggt att titta på! Lite synd bara att nästan alla var civila... ;) Efter lunchen fick jag 5 astmaanfall och höll på att pipandas samtidigt som jag dog lite av skratt. Anders, den ena instruktörer är bara förjävla rolig. Svårt att vara seriös när han är i närheten!
Runt 16-tiden avrundades den första dagen av tre och jag tog en liten promenad ner till Edsviken där jag mötte upp Carlsson. Vi gick tillsammans hem till henne och på hemvägen stannande viför att käka varsin pizza. Väl hemma hos Carlsson så korkades en flaska skumpa upp. Jag så precis när de sista dropparna lämnade flaskan ringde Carlssons chef och frågade om vi ville gå på Sverigematchen? Men klart vi skulle det! Kastade oss in i en taxi efter att Carlsson hade tagit världsrekord i snaggtvagning. Sverige vann överlägset och jag såg min bästis sitta med tårar i ögonen när Zlaaaatan klev in på planen. Att han gjorde ett hattrick är inte särskilt förvånande med tanke på vilka vi mötte men det var en rolig match och det var verkligen värt att bara få sova 5 timmar i natt.
Nu är det återigen dags för att ta sig till PHS!

PHS.

Har sovit som en kratta i natt. Var alldeles för exalterad för att sova. Ville mest att det skulle blir morgon. Hade planer på att stiga upp runt 04 för att springa några kilometer men då var jag trött och prioriterade att sova 45 minuter till istället. nu har jag tryckt i mig frukost och sminkat mig lite lätt. Vill inte åka dit tokspacklad... Ska se lagomt nochalant ut ;) Oömma kläder är det som gäller. Det ska bli 25 grader varmt så det fick bli shorts och linne för min del.
Uppdaterar er ikväll om hur dagen var!
Pusshej! 

Ett avslutat kapitel.

En ny era har nu infunnit sig. Kommer ni ihåg Göran? Göran som jag hängde med förra sommaren som hade en crazy flickvän som var inte riktigt hade alla getter i hagen? Ni minns säkert! Hur som helst så har hon hört av sig till mig då och då för att informera mig om att jag och Göran inte borde höras av. Vi har setts kanske max 1 gång i månaden och det har hon verkligen inte gillat. Att vi endast är vänner är inget hon har någon koll på uppenbarligen. Men till saken hör nu att de har gjort slut så då kan man faktiskt hoppas på att man slipper dessa samtal och sms? Jag hoppas det, för jag vill kunna umgås med mina vänner utan att någon har invändingar på vem eller vilka jag hänger med.
Så det så!
/Ida

Morgondagen.

Direkt efter jobbet idag tar jag pendeltåget till Västerhaninge där mamma hämtar upp mig. Ska övningsköra lite och sen väntar dopet för Ella. Vet att min syster Anki har bakat i mängder så jag längtar nåt extremt till fikat efter dopet. Och nej, nu pratar jag om kaffe och kaka, inget annat!

Män i uniform.

Längtar nåt sjukt till på tisdag med lite skräckblandad förtjusning. Är typ lite nervös inför att spendera tre dagar med MASSOR av män (även kvinnor) i uniformer. Det ska bli bra väder och bikini måste väl fungera som oömma kläder? ;) På tisdag blir det med Lina och onsdagen och torsdagen blir det med Zara. Eftersom det börjar närma sig sex mpnader utan fika är jag uppriktigt orolig för att inte kunna behärska mig. Det kan väl bara gå på ett sätt, åt helvete! ;) Friskt vågat hälften vunnet.

Högsommar.

Vaknade idag runt 17-tiden och gjorde det jag alltid gör när jag slår upp ögonen. Tar Iphonen och kollar facebook. Att kissa som brukade vara prio 1 är numera prio 2. Insåg att det måste vara ett udnerbart väger ute med tanke på alla dessa uppdateringar om det fiiina vädret. Taskig tajming eftersom jag hade ett gympass som väntade på mig. Jag slängde i mig lite frukost och drog till Medis och Sats där. Det fina vädret speglades av även inne på gymmet. Det var enbart killar där, ni vet dom som bor på gymmet och har biceps som min lår ungefär. Kände mig som en myra bland elefanterna. Men passet gick strålande och imorgon väntar en vilodag. Den ska spenderas med att dricka kaffe och skvallra med Carlsson. På bästa möjliga vis alltså. Det är dessutom sista natten imorgon för på söndag ska lilla Ella döpas.
/Ida

Hur snyggt?

Nu när både Prellan och Lina är back in town så har jag fått hem lite finfina saker från Sephora. Mineralpuder och ett solpuder och några snygga nagellack från OPI.
Hur snygga är inte dessa?
Nyansen heter: Yes,Your Lioness.
Nyansen heter: Caught With My Khakis Down.
Tack så mycket flickor!

Lina is back!

Idag innan jobbet så träffade jag Lina för första gången sen hon kom tillbaka från Miami. Kändes skönt att se henne igen, sist var i julas så det var ett bra tag sen. Hon hade en oförskämt snygg solbränna och massor med nya fina saker på sig. Har lyckat lura med mig Lina ut till PHS på tisdag, hon är lika förtjust som mig i män i uniform. ;)
Dessutom så har vi planerat att det ska bli en utgång nästa helg som vi är lediga. Patten som hägrar och det är aldrig lika roligt där om Lina inte är med. Om en viss herre sköter sig kanske han också får en inbjudan. Du vet vem du är!
/Ida

Upp och hoppa!

Somnade som en stock idag och vaknade pigg som en lärka vid 14-tiden. Alldeles utmärkt eftersom jag iaf skulle träna med min PT kl 17. Alltså, jävlar i mig vad hon körde med mig idag. Först och främst fick jag prova lite kettleswings. Fick upp flåset rätt så bra och det är en övning jag kommer köra även själv. Sen hade hon ställt iordning en liten 20 minuters övning utan vila åt mig. Fint! Så jag fick börja med att göra upphopp på en stepupbräda, när jag inte orkade fler var det direkt vidare till nästa övning som var latsdrag. När jag inte orkade fler sådana var det dags för bänkpress. Och sen var det återigen dags för upphoppen. Så här fortsatte det i 20 minuter. Låg som en blöt fläck på golvet efteråt och så berättade jag för Annelie att om jag hade haft bara så mycket som 1% kraft kvar så hade jag svurit mig igenom alla 20 minuterna. Nu hade jag inte det och istället var jag knäpptyst. Dumt att ödsla energi på att skrika när jag behöver den till annat. Sen var det dags för lite bålövningar. Har aldrig svettats så mycket som jag gjorde idag. När det rinner längst med smalbenen vet man att man jobbat hyfsat hårt. ;)
Efter träningen unnade jag min en stund i bastun och sen en räkmacka i baren på Kungen. Hade trevligt sällskap av lediga kollegor.
/Ida

RSS 2.0