Italiano!

Carlsson och jag möttes upp på pendeln in mot stan. Vi hade tänkt äta på Vapiano, men det var sjukt mycket folk där så vi gick till en fantastisk Italiensk restaurang på Nybrogatan istället. Åt en gudomligt god risotto med svamp och kyckling filé. Givetvis tillsammans med massvis av parmesan. Ingen alkohol till oss eftersom vi båda skulle jobba. Väl på jobbet var jag på strålande humör, tänk vad lite kvalitetstid med sin bästis kan göra!

Annars så har det varit ganska så mycket fulla på stan idag, ösregnet som vräker ner skrämmer dessvärre inte bort idioterna... Poliserna har också fullt upp. I övrigt så har jag samtalat med killen som kör rondbilen som kommer tors-lör, han hade massor av tid att slå ihjäl och då tyckte han att han kunde göra det här hos mig. Vet inte om jag var lika överens om det. När han frågade om vad min pojkvän tycker om att jag jobbar nätter insåg jag att han försöker luska om jag är singel eller inte. Mitt svar blev: Pojkvän, skit i det, min bästis däremot! Nåväl, han undrade varför jag var så piffig när alla andra nattisar inte är det. Han har ju inte sett mig jobba en söndag, det är uppenbart!

/I

Cozy!

Sov länge idag, 10 timmar sömn på dagen är vad många andra nattisar drömmer om. För mig är det vanligt att sova i minst 9 timmar, andra är glada om dom får 5. Det var mysigt att sova idag, regnet och åskan gjorde sitt till för att min dagsömn skulle bli så bra. Att mitt halsont är helt borta kanske också var en bidragade faktor?

Jag längtar till ikväll då även Fröken Carlsson kommer befinna sig i stan. Jag får alltså sällskap in till stan, middag innan arbetet, frukost efter arbetet samt sällskap hem. Kan det bli bättre? Jo, det kan det faktiskt! Detta gäller både fredag samt lördag! Tur att Carlsson kommer in och ser till att tiden går fortare!

Kan ju säga att det riktigt kliar i fingrarna för att få sätta igång med att fixa köket hemma. Ska bli så härligt att få leka lite Ernst K, som för övrigt är min största idol för tillfället. Värsta mysfarbrorn! Kan inte prata om det här mer för då blir jag bara irriterad över att jag inte kan sätta igång direkt utan att jag måste vänta till på måndag, TRÖK!
/I



Fin gräns.

Jag gillar inte att vissa människor tror att dom kan få sin vilja igenom genom att försöka få mig att få dåligt samvete. Jag har ju inget samvete så det funkar inte på mig. Jag är snäll och trevlig så länge som du är skötsam och trevlig. När du försöker vara tyken så straffar det bara dig själv, frågor på det? ANsträngning och belöning är saker som klinga fint i mina öron. Fylla och belöning går inte alls ihop!
/I

Räddare i nöden.

Är ganska så skönt att det finns människor ser mig som en person som kan rädda olika kniviga situationer. Vi har två tjejer som jobbar extra under sommaren, de är inte lika världsvana som oss andra som har jobbat i branschen länge. Alla situationer är är nya situationer för dem. Det är inte alltid lätt att vara liten och alla var vi barn i början. Ni som känner mig vet att jag inte lindar in något i bomull. Inte så jag jobbar... ;) Idag när jag kommer in så har en av tjejerna stannat kvar för att försöka redan upp sin lilla röra, när hon insåg att det inte skulle gå så inväntade hon mig. Inget märkligt egentligen, hon hade checkat in fel gäst på fel rum. Något som vi alla gjort någon gång. Är dock imponerad över att hon tar ansvar för sin egna röra och inte bara lämnar det. Den andra tjejen hade också ett dilemma. Kreditkorten stämde inte. 2 sekunder senare och promblemet löst. Jag gillar iaf att känna att jag gör någon nytta. Att dom känner att dom vågar fråga mig och att jag faktiskt kan svara. Jag är ju trots allt ny-på-jobbet.

Nåväl, en annan grej är att efter min extranatt på Elite så har det börjat en annan ny tjej som ska lära sig natten. Jag har med andra ord telefonjour för att hjälpa henne med olika problem. Detta alltså efter att ha jobbat där EN natt. Inte för att skryta men jag kanske är något av en naturbegåvning när det kommer till att vara lättlärd?
/I

Utmärkt dag!

Så härligt att vakna och titta på telefonen och i samma sekund se sin bästis ringa. Hennes planer hade ändrats och då ville hon givetvis hänga med Bugge, som för övrigt är mitt nya smeknamn. Frågor på det? Inte, bra då fortsätter jag!

Vi tog en tur till Sollentuna Centrum där vi käkade middag och pratade om oilka sätt att dö på. Vi är inte finkänsliga vi eller? Sen fick jag äntligen handla för mitt presentkort som jag fick när jag slutade på Scandic, det blev två urtjusiga kuddar till soffan samt en snyggare pump att ha diskmedel i. Varför inte. När jag väl stog inne i affären så insåg jag genast att den där pumpen kommer kosta mig betydligt mer än de 149:- som stod på prislappen. Kom nämligen på den brillianta idén om att jag ska måla om mina köksluckor hemma till svart och vitt. I dagsläget är de äggskal/gråa. Inte jättespännande. Så det är iaf det jag ska roa mig med under den kommande lediga veckan. Har insett att jag kommer bo kvar i min lilla etta tills dess att jag hittar någon som jag vill leva med och det verkar dröja så då får jag göra det bästa av stuationen istället. 

Nåväl, efter shoppingen åkte vi till Stinsen och när vi skulle parkera så fick både jag och Carlsson ett CPryck, inget ovanligt när det gäller oss egentligen, men men. Vi letade efter en bra parkering och Carlsson kunde inte bestämma sig utan vi hoppade i princip fram med bilen, så då tog jag saken i egna händer och slog av tändningen och sa att jag tycker vi parkera här. Alltså mitt på vägen. Vi skrattade så tårarna sprutade och drack en kaffe för att återställa vätskebalansen. 

/I   

Förlåt!

Jag vet att jag är extremt dålig på att uppdatera nu, det hela beror på att det är sjukt tidskrävande att uppdatera bloggen via min Ipad.
Just nu så känner jag mig ganska så krasslig, men försöker bortse från det hela med hjälp av Alvedon. Funkar utmärkt i 4 timmar och sen är det dags för ny tablett.
Bor fortfarande i Frösunda, och syster och Claes kommer hem på lördag. Min katt Karl-Oskar har ju också återvänt så numera är även han sambo med oss i Frösunda. Han är som vanligt helt harmlös medans de andra katterna fräser åt honom. Han äger 4rum och kök i Frösunda nu verkar det som. Hans tron är mitten på soffan i skraven, så vi andra får helt enkelt anpassa ochh efter monsterkatten. Lillebror sov över i helgen eftersom han jobbade, lite närmare till jobbet för honom och så fick jag lite sällskap.

Sov i Liljeholmen natten till lördag, var uppe i skaplig tid så jag hann med att dricka en kaffe med Carlsson samt ersätta den flaskan med vin som vi stal i onsdags. Carlsson var inte sen med att utnyttja det faktum om att jag har vissa minnesluckor från onsdagen, men det fick hon igen för. Hon berättade nämligen att hon hade sparkat riktigt hårt på en killes smalben på Soapbar, han hade väl puttat oss och jag kom tydligen på den smarta idén om att vi skulle plocka honom när hon kom från toaletterna. (ja, ni hör ju själva hur smart man bli efter 8 glas vin...) Anyway så sa jag med stor övertygelse till Carlsson om att jag hade läst en artikel i Metro om en man som blev misshandlad på Soap, han hade tydligen fått en fraktur på smalbenet. Helt plötsligt var inte jag den enda med ångest. ät henne våndas ett tag och sen berättade jag att det var ett påhitt.

I söndagsnatt jobbade jag extra på Elite vid stureplan, lugnt och trevligt hotell. Skönt att slippa se misären från Labbet för en natt.

Annars så ångrar jag sjukt mycket att jag skickade ett facebook mail, svaret var bara i princip, TACK! Så nu har vi lämnat det kapitlet bakom oss och jag skriker NEXT!

Längtar till helgen då även fröken Carlsson ska jobba inne i stan, detta firar vi med frukost både lördag och söndag morgon. Vi gillar´t!

Nu ska jag slappa lite på jobbet och prata lite jobb.
/Ida

Extraknäck!

Har i natt jobbat väldigt lite på Elite, har inte varit några incidenter alls på hela natten utan allt har flytit på bra. Nu är det 45 minuter kvar innan jag får bege mig hemåt. Ska stanna på Ica To-go för att köpa en av deras grillade mackor på lantbröd som är gudomligt goda! Natti natti

Tipsa!

Har genom en kollega fått tips om en toppenbra sida, du kan bla se hela filmer utan att betala för det. Www.mylifetime.com Se och njut!

Igår.

Gårdagen bjöd på sovmorgon fram till ett sen slappade jag framför min ipad och satte sen på mig ansiktet för att dinera med Helenah och Lillen. Middagen blev på den nya grekiska restaurangen vid Götgatan, helt okej men ingen direkt wow-känsla. Sen blev det lite rosé på Malmen och det var då jag kände huvudvärken komma krypande. Stog ut ett litet tag iaf och följde sen med Lillen till pendeln. Därifrån tog jag en bullen till Liljeholmen. Kikade på en film innan jag somnade och vaknade pigg. Drog på mig kläderna för att möta Carlsson i Sollentuna för en kaffe som serverades med en enorm skopa ångest... *suck* / Ida

All-in kvällen

Igår började vi med middag, jag,mamma och Carlsson. Mamma försökte lära Carlsson att dansa foxtrot samt bugg. Mamma ångrade att hon inte hade med dig astmamedicinen. Vi skrattade gott, Navid kom förbi och mamma tyckte att han var en trevlig grek trots att han är iranier... Efter tre flaskor vin på två personer var det dags att åka in till Soapbar. Mamma var snäll och skjutsade oss. Inne på Soap så börjar det dock bli lite luddigt. Roligt men luddigt. Vi träffade Fredrik som vi lurade med till Labbet. Väl där så dricker Carlsson en cola och begav dig sen hemåt. Jag och F stannade kvar en stund och sen åkte vi hem till honom. Lite mer luddigt om vad som egentligen hände under natten... Varmt var det iaf!! På morgonen så fick jag en alvedon til frukost och mådde betydligt bättre än jag förtjänade. Pigg som en mört så F fick inte en tyst stund. Skrattade gott på morgonen tillsammans med F och min walk of shame längs Götgatan iförd en paljettklänning var inte så hemsk som jag trodde att den skulle vara. Hemma sov jag i några timmar och nu är man tillbaka på banan igen. :)

Dagens nöje.

Förutom att försöka få Hanna att förstå att jag och Göran inte ligger med varandra så har jag idag roat mig med att sitta på horgatan mitt i sthlm och kollat på när tjejer hoppar in i bilar eller går iväg till en gränd med äckliga kunder. Dom kunde verkligen inte sköta det mindre osmidigt. Efter detta fantastiskt roliga tisdagsnöje så blev det en promenad till slussen där det blev en öl innan det var dags för hemgång. Passade på att handla inför min och Carlsson middag imorgon. Hon fixar vinet och jag maten. Bra arbetsfördelning. Ikväll blir det en lugn kväll framför tvn. Skönt det!

Tröttsamt!

Har fått sms samt telefonsamtal igen från Görans flickvän, undra när hon ska inse att jorden inte kretsar kring hennes och Görans relation? Hon är ganska komisk som kallar honom sin pojkvän i smsen men på hennes facebookstatus så står hon som singel. Hon har lite beslutsångest och undrar om jag vill ha Göran, för då kan jag ta honom eftersom som nu inte är tillsammans, rörigt? CHECK!!!

Tiden går.

Kändes som om det var igår som jag gick på min nattvecka, men det var visst redan sju nätter sen. Inte mig emot. Detta innebär alltså att jag nu är ledig en vecka igen, planerna är ganska diffusa. Det jag hoppas på är vindrickande med några kollegor, allsång på Skansen på tisdag och en riktig all-in kväll med von Carlsson.
Nu på morgonen ska jag cykla hem till Högdalen för att betala lite räkningar samt hämta ut ett paket. Hoppas på att få några timmar i solstolen hemma i Högdalen också innan jag återigen ska cykla tillbaka till Frösunda.

Imorgon kväll är planerna luddiga, ev så kanske jag ska träffa Peter eller så kanske jag hakar på utgång till Vickan, jag lämnar det hela ganska så öppet.
Pusshej!

Ett mirakel?

Kan det vara som så att plötsligt händer det? Från klarblå himmel eller kan det ha varit ett fynd av något slag? Vissa människor är bättre än andra på att leta, och den som söker han finner.
Skrattar så jag avlider! Vissa människor borde ha blivit komiker!
Pusshej!

Nätterna flyger förbi.

Natten har varit behaglig. INgen norrbagge som varit här och härjat, halleluja! Istället så hade jag Helenah och Emma, två av mina kollegor på besök. Många skratt åt Emma och hennes brutalt låga humor, dessutom har jag gett hennes nummer till Navid så detta ska bli spännade!! Kan inte annat än att skratta åt dom. Två små desperata själar.

Pratade även en lång stund med I i natt och jag kan ibland sakna att prata med honom. Han var lite på luven och pratglad. Som jag egentligen gillar honom bäst... 

NU är det hemgång och sänggång som gäller. 
/Ida 

 


Logiskt?

Igår sov jag nästa 12 timmar och var sjukt trött hela natten. Idag sov jag 4+2 timmar och solade istället och jag känner mig mycket piggare. Så händanefter blir det att göra som idag, bättra på solbrännan istället för att sova. Inne på min fjärde natt nu, så snart har jag kommit över kullen och bara slutspurten kvar.

Igår natt var en intressant natt, dels pga av aspackad/sinnesförvirrad norrman samt besöket av Tomas och Peter*. Tomas hade rakat av sig skägget och såg ut som en osäker 17 åring som fortfarande inte fått hår på snoppen. Båda två var skirfulla men uppförde sig exemplariskt. Hoppas att ni sov gott tillsammans!? 

* Peter heter egentligen något annat.
/I
  

Tänka sig!

Eftersom det inte var 29C utan bara 22C så kunde jag sova nästa 12 timmar. Detta resulterade dock inte i att jag kände mig pigg och utvilad utan att jag vaknar med huvudvärk. Jaja whatever! Känns som om det är lite svalare idag på jobbet, det lär väl gå över när man börjar städa.

Ser fram emot morgondagen, Carlsson ska kika förbi och vi tänkte sola lite på takterassen i Frösunda, sen har jag sagt att jag ska laga lax i ugnen. Det blir nog som alltid en alldeles strålande dag med min bästis. Min andra bästis har landat i Frankrike nu och redan insett att fransmän är otrevliga. Synd att hon inte kan franska för då brukar de genast bli mer gemytliga.
/I

Att minnas.

Semestern är över för den här gången, kan inte gnälla på nåt! Vädret har varit kanon hela tiden, varmt och skönt! Äntligen en riktig sommar! Har hängt med alla som jag vill hänga med, ingen nämnd ingen glömd och framförallt ingen dramatik! Så var har jag gjort då?

- Midsommar på lilla Essingen med Lillebror och Maria bl.a.
- Parkhäng i solen med bl.a. Kusin Elin.
- Kollat på fotboll och blivit askalas full. Lillebror lekte djungeltelegrafen och ringde och berättade det för alla vi känner...
- Gråtit ut i Liljeholmen, varför är fortfarande oklart.
- Varit på Sveriges största festival och sett en av världens största artister, Jay-Z!
- Försökt att fika i en duschkabin på 1kmv med en kille som var närmare 2m lång.
- Hängt med Lina och Johannes på Älvsjöbadet.
- Kastat pengarna i sjön på grönan.
- Familjemiddag hemma hos mig med grillning och jordgubbar.
- Grillat hemma hos Lina med Carlsson och Lillen.
- Dansat mig svettig på Patten ett flertal gånger.
- Fått ett gäng killar utslängde från Soapbar.
- Solat topless i Edsviken och käkat grekisk sallad.  

Framförallt så har jag verkligen vilat upp mig, fått en fin solbränna och känner att livet är på topp. Inget stoppar mig nu!
/Ida

Fotboll.

Igår var det final i VM, jag höll på Holland och det gick åt skogen. Jag kan ta att dom förlorade men inte att en domare som dömer en så viktig match inte förstår att man förstör hela matchen genom att spela poker med alla dessa gula kort. Vi var några stycken som kikade på finalen på Ojojoj på söder och sen blev det en liten sväng på Patten, det var roligt.

Idag blir det ut i solen tillsammans med Carlsson, lite grekisk sallad och laddning inför nattjobb. Semestern är över och jag kan med råge säga att det har varit den bästa någonsin.
/I

Alltid redo!

Hade som alltid en underbar dag med von Carlsson som hon numera titulerar sig med. Berättar mer sen, bilder kommer också men nu blir det grillning hemma hos mig med hela tjocka släkten!
Pusshej!

Gråter.

Jag och Carlsson sitter på hennes balle och dricker alkohol och gråter till sentimentala låtar. Vi sitter även och spelar upp låter som ska spelas på vår begravning. Kalla oss........

Ska gråta lite  till nu...

Release me!

En kyss av dig och man är fast. Känner sig knäsvag och pirrig, vill ha mera! Om livet ändå vore enkelt utan alla dessa spel och falskheter så skulle det vara du och jag...

Karl-Oskar.

Katten är borta.
Mamma har pratat med polisen och Anki fixar skyltar om bort sprungen katt imorgon. Saknar faktiskt att ha katten hemma. Nu får man ju bara prata med sig själv...
:(

Brännan!

Lyckats bra med solbrännan idag. Har bara bränt mig på två ställen, troskanten under naveln och mellan brösten. Detta endast för att jag har bytt bikini. Den här är en trekantsbikini med lägre trosor.
Ska nog köpa lite Thaimat idag igen, måste nog erkänna för mig själv att jag är beroende av deras kokosmjölk med rödcurry. Har aldrig ätit så god thaimat någonstans.
Hej så länge!

Skönt.

Har igen varit ute hela dagen, solstolen och jag har varit ett skulle man kunna säga. Har fått lite färg på kroppen och ätit en god sallad även den i solstolen. Läst en hel bok på sex timmar och inte lyft ett finger. har börjat inse lite smått att min semester börjar nå sitt slut. Bara 5 dagar kvar! Men jag har det nog trots allt lite bättre än alla andra Svenssons eftersom jag faktiskt är ledig varannan vecka oavsett semester eller inte. :) Nu ska jag hoppa in i duschen och sen in till centrum för att handla inför grillningen med familjen på fredag som blir hemma hos mig.
Pusshej!

Sova!

Imorgon ska det bli bra väder så jag satsar på en tidig kväll så jag är redo för solen tidigt imorgon bitti. Brassestolen ska invigas! Go´natt!

Peace & Love!

Som ni alla vet så var jag på festival i stort sett hela förra veckan. Jag och Lina blev sambo med Sara och Anders i deras hus, tack för att vi fick bo där. För att vara helt ärlig så har jag inte sett så mycket musik utan mera öltält. Men riktigt roligt var det iaf. Under veckan så jag bland annat lärt mig att Lina kan sitta i barncykelstolen och att det är tekniskt omöjligt att få till det i en duschkabin på 1kvadratmeter när killen är 1meter och 95 cm lång. Man har haft en ömmande bak efter allt cyklade och äntligen fick vi se insidan av Borlänge värdshus. Precis det vi alltid önskat. Finns några saker jag hade kunnat klara mig utan, som semesterkilona samt uttalandet: Det där var du bra på, det här har du gjort förr!

Kort och gott så var vi snygg, fulla, och oemotståndliga! Precis som vanligt!


Brassestol!

Har idag införskaffat mig en riktig solstol. Kände att jag inte orkade ligga på gräsmattan och sola längre då jag och myrorna inte kommer överens. 400:-, fällbar dessutom så den går in under sängen!


Efterlyst

Svart katt med vit haklapp samt vit strimma i pannan har varit saknad sen i torsdags i Ösmo/Segersäng trakten. Han har en tendens att se mager och vrålhungrig ut trots sina oblyga 5 kg som katt. Katten heter Karl-Oskar och hans inställning till Sthlm är: det bästa med Sthlm är att se skylten i backspegeln. Det är därför han nu har rymt under sitt sommarkollo hos mormor...

Lovely

Dagen har spenderats genom minsta möjliga ansträngning. Började dagen med att ligga i solstolen och läste en riktigt bra bok. Bara vanligt vatten heter den. Sen tog vi en sväng till Nynäshamn för en sväng till Ica, jag köpte sololja och körsbär. Hämtade Theo på dagis och sen hem för att steka lite mer i solen. Mat ute i solen, lite bad i poolen med barnen, mamma och syster och som grädde på moset åt vi jordgubbar med just grädde. Har insett att man inte gör annat än att äta när man är ledig så jag bestämde mig trots träningsvärken att jag skulle köra lite crosstrainer. 40 minuter i 26 graders värme är bra jobbat. Svettades som en gris men skönt var det! Nu blir det lite slappande i soffan innan det är dags att krypa till kojs!

Semester.

Som ni säkert har märks är det glest med inlägg. Festivalen var grym, mer om det senare. Just nu är jag på landet och njuter av att vara ledig. Får se när jag orkar mig in till stan igen.
Pusshej!

Lever

Tänkte bara säga att jag lever! Mer än så hinner jag inte säga!

RSS 2.0