Vecka nummer två.

Veckorna rullar på, inne på min andra vecka på Remium och jag känner mig mer och mer hemma. Det verkar som om mina kollegor har tilltro till mig och jag får inloggning till alla olika system och databaser. Abasec är det system jag ska få lära mig härnäst.
Kommer kännas bra då jag slipper koppla 90% av samtalen då.

I söndags var det personalfest på Kungen, jag höll mig lugn och drog efter middagen. Många var redan ganska så bra på lyset och jag fick utstå en hel del kärlek från vissa anställda i baren.

Äntligen har det nya gymmet med gruppträning öppnat på Sveavägen så nu blev det lite nytändning gällande träningen :)

Med Niclas tuffar det på, vi ska försöka ses den här veckan. Bara han blir frisk nån gång!


Office me

Idag på morgonmötet fick jag ställa mig upp och presentera mig. Vår VD tackade mig och berättade att det är många som kommit till honom och berättat att det är en mycket positiv förbättring på kontoret redan efter min första dag. Fick en varm applåd och kände mig allmänt generad. Men nu är första veckan över och jag känner att nu är det bara att tuta och köra!


Snart löning

På fredag kommer min slutlön från Kungen in. Känns jävligt skönt att man återigen kommer ha en buffert. Men jag måste påminna mig om att det inte är pengar som är till för att brännas på krogen eller på shopping. Det är en buffert till när jag kommer plugga. För då kommer det behövas.
Det känns iaf väldigt bra att semesteråret på Remium går från 1 jan till 31 dec, för det innebär att jag kommer hinna tjäna in fler semesterdagar än jag trott! :)


Tre dagar in

Hela tre dagar på nya jobbet har passerat och jag trivs bra. Mina kollegor på Backoffice är lättsamma och skojfriska! Vi äter lunch tillsammans i köket på kontoret och det är väldigt gemytligt :)
Mina arbetsuppgifter är ganska varierande, eller det känns så nu när man är ny iaf. Dom skiljer sig iaf från hotellbranschen om vi säger så.
Tydligen så märks det redan att jag börjat. Många som kommit fram för att berömma ordningen i förrådet. Sånt som kliar i fingrarna på mig tar jag gärna tag i direkt och det verkar uppskattas. Så när jag städar och plockar så smittar det, igår började alla på Backoffice rensa. Sånt gillar jag!
Imorgon är det dags för första lunchpresentationen som jag ska hålla i. Har beställt maten och jag ser fram emot att ta emot kunderna imorgon.
Imorgon hoppas jag på att kunna sätta igång att jobba med huvudväxeln också, läste manualen och smsade med Niclas i tre-fyra timmar idag. Bra variation! ;)


Remium

Är nu på väg in till min första dag på nys jobbet. Tycker att det är lite jobbigt att jag inte kan allt redan och att jag inte vet vilka alla är men det är bara att gilla läget. Man kan inte vara bäst på allt jämt direkt. Jag får ge det några veckor helt enkelt.


Slut

Har nu jobbat mitt sista schemalagda pass på Kungen. Var ett bra sista pass och en fin avtackning. Imorgon väntar middag och barhäng med Jenny och Helenah. Senare får vi förstärkning av lite andra avhoppare :)


Fystesterna

I tisdags var det dagen D. Jag sov väldigt bra trots att jag hade 1000 tankar som snurrade i huvudet. Åkte i god tid mot Falun från Hofors och när jag rullar in mot Lugnet så spelas The Final Countdown med Europe på radion. Jag blev genast mycket nervösare.
Väl där inne började jag iaf prata med några andra tjejer i varierad ålder och alla delade på samma känsla. Nervositeten.
När det var dags att dela upp sig i grupper så skulle man göra detta efter sina bästa löptider. Så alla som klarat av 2 km under 8:45 skulle i första gruppen. Det var få som reste sig och ledaren pushade för att fler skulle upp. Till slut så frågar han om gruppen enbart ska bestå av killar så då reser jag mig. Min bästa löptid hemma var 8:43. Det slutade med att det var jag och 16 grabbar i min grupp. Korvfest. Men roligt ändå. Löpningen var mycket tyngre än jag trodde då vi skulle springa på 200meters bana istället för 400 meter. Det är alltså dubbelt så många varv mot vad jag mental ställt in mig på. Luften inne i salen var katastrof och jag hade stora problem med att få andningen att fungera. Hostade resterade av dagen.. Jag kom iaf i mål på 9:43 och det är jag nöjd med.
Sen var det dags för det jag ansåg enklast med dagen och det var lyftet. Inga problem eller överraskningar där inte. Klarade mig galant.
Harres testet är det jag har haft mest mardrömmar om och jag var väldigt fokuserad när det väl var dags. Vi fick först hoppa en provomgång och jag rev inte men hade rätt taskig teknik. Ledaren gav mig några små tips och nä det väl gällde så kom jag i mål på 13 sekunder. Väldigt nöjd med min insats. Ville helst då börja grina av lättnad men behärskade mig. Simmningen var det som var svårast eftersom jag inte tränat nåt. Klarade mig men fick tips om att simma mer inför ev skolstart.
Nu är det två veckor kvar tills man får reda på om man kommer vidare till pliktverket för intervjuer. Så det enda jag kan göra nu är hålla tummarna för att jag utmärkt mig och gett ett postitivt intryck av mig själv.
I år var det över 7300 sökande, 2300 fick chansen på de fysiska testerna, 900 kommer kallas till pliktverket och därifrån fajtas man om 308 platser varav 158 finns i Stockholm. Detta ger mig en chans på 2,2% att komma in. Inte de bästa oddsen men jag hoppas på att få en chans att komma vidare.

Färdig

Håret blev okej, med lite blondbalsam så kommer det bli bättre!


Hofors

Imorse så satte jag mig i bilen och körde till Hofors. Hämtade upp mamma och vi drog till Valbo för att shoppa. Både jag och mamma hittade massor.
Nu står en skinkstek och puttrar på spisen och jag sitter med blondering i håret och som alltid så kommer det säkert bli gult.


Moget

Påbörjade min dag som icke hotellanställd med att ge bilen lite kärlek. Full tank inför resan till Falun. Kollade även oljan och fyllde på med spolarvätska. Nu är det bara att tuta och köra. Av någon anledning så känner jag mig alltid väldigt vuxen när jag gör något som har med bilen att göra. Kommer jag någonsin komma ifrån det?
Idag ska jag iaf åka till Ikea med min fina syster Anki som jag träffar alldeles för sällan. Mysigt att hänga bara hon och jag :)


Vändpunkt i livet.

Kan det vara så att jag kommit till en vändpunkt i livet.
Jag ska lämna tryggheten i hotellbranschen för att ge mig in i något som jag inte har en susning om. Samtidigt så kan jag inom en väldig snar framtid kommer jag vara tvungen att utmana mig själv på ett sätt som jag aldrig tidigare gjort. Fystesterna kan dessutom leda till att jag kan förverkliga min dröm om att bli polis. Sen så har vi det emotionella planet också, där är jag inte helt hundra än men det känns som om jag är på rätt väg. Jag har slutat fega ur hela tiden och tvingar iväg mig på möten och dejter med främmande karlar. Har insett att det inte var så hemskt som jag trodde. Vart min och Niclas relation är på väg är svårt att säga men jag vill och hoppas att det blir något seriöst av den. Är trött på singellivet och med Niclas tror jag att jag kan få det bästa av två världar. Jag vill inte på nåt sätt bli någon som sitter hemma och håller handen varje helg och därför tror jag att Niclas med sitt stora sociala umgänge är perfekt för mig. Man måste ha varsitt liv för att kunna få ett gemensamt att fungera.
Jag är övertygad om att 2013 är mitt år och att det som händer under det kommande året kommer spegla av sig i resten av mitt liv.

Formbildande

Fick till rejält med pump i axlar och biceps idag när jag tränade. Tur att jag resan hade sprungit mina 2 km för när jag tänkte köra nedvarning med några km lätt löpning kunde jag inte svinga armarna. Tunga som bly var dom!
På måndag så borde mitt proteinpulver som jag beställt komma. Ska bli kul och se om det ger någon effekt :)


Pull over

Idag blev jag stoppad för tredje gången i en körkorts och nykterhetskontroll. Klarade mig även denna gång. Tycker faktiskt att det är ett ganska så trevligt inslag på en normalt sett tråkig morgon. Nu har man ju dessutom också börjat få in rutin på kontrollerna så man inte längre stammar och skakar av nervositet. Tänk att det kanske är jag som står dör någon gång och kontrollerar bilar? ;)


Vemodigt.

Hela den här jobbveckan har det varit samma visa. Väldigt lugnt och inget att göra. Varken i repan eller i restaurangen. Det gäller att få tiden att gå. Så idag lekte jag och Fredrik i baren en lek. Man ska säga ett land och så ska nästa person säga ett nytt land på den bokstaven som det föregående landet slutade på. Man får inte nämna samma land två gånger. Man kan säga att det till slut blev en lagsport eftersom vi båda var grymma på den här leken. Finns ett land om börjar på bokstaven O. Vet du vilket. Det vet jag!
Så hela veckan har i princip gått ut på att bara snacka strunt med kollegorna. Vilket faktiskt är ett ypperligt sätt av avsluta sin anställning på. Sen kommer jag ju jobba 1 minut från Kungen så blir saknaden för stor så kan man ju bara kika in och sätta sig i baren en stund. Inte fel att kunna göra det utan några regler som måste följas. :)

Fashion, not so much..

Har precis gjort mig klar för min bäst sista natt inom hotellbranschen iaf som fast anställd.
Idag lyckades jag iaf sova gott och det kan ha att göra med bristen på sms från Niclas. Inga drömmar om fystester heller och det tackar jag för.
Har en del saker som jag måste få gjort innan jag åker mot Dalarna. Det viktigaste är att jag måste fotografera mig.
Tänkte köra den enkla vägen och ta en fotoautomat vid tunnelbanan.
Inser dessutom att jag måste färga min utväxt. Den är lite för extrem för tillfället.


Helt stört.

Känner mig typ mer nere idag än vad jag gjorde när Ioannis gjorde slut. Det är iaf samma känsla. Jag har nära till tårar och känner mig orkeslös. Måste hela tiden påminna mig om att Niclas faktiskt bara åkt till Thailand för två veckors semester och att han inte sagt att han inte vill träffa mig mer.
Varför känns det då så här jävla jobbigt?
Det är skrämmande hur snabbt man vänjer sig vid att han nya människor i sitt liv. Nu har vi bara träffats två gånger men pratar hela dagarna igenom.
Det kommer verkligen bli tyst när telefonen inte plingar till var och varannan minut. Jag hoppas på att dagarna flyger fram och att testerna på tisdag går bra. Jag har väldigt svårt att sova eftersom jag hela tiden drömmer om testerna. Så fort jag blundar så är jag på en idrottsanläggning men massa människor som står och tittar på när jag misslyckas. Inte den mest uppiggande drömmen man kan ha.
Men å andra sida så om jag inte klarar testerna så är det bara att söka igen. Svårare än så är det inte. Om jag inte börjar plugga i höst så har jag förhoppningsvis ett bra jobb som jag trivs på.
Allt kommer att ordna sig Ida. Allt kommer att ordna sig. Visst?


Ni får ha överseende..

Jag vet att det är mycket snack om Niclas på bloggen men ni vet hur det är när man träffat någon ny... Man har lite svårt att tänka på något annat.


Träning

Tog mig till gymmet idag för veckans andra pass. Cyklade i 45 minuter och körde sedan ett benpass så jag knappt kunde ta mig ner för trappan från gymmet. Det kommer jag få ångra imorgon och förmodligen några dagar framöver.
Det blir inte av att träffa Niclas innan han åker, men jag gjorde det klart för honom att han inte kommer undan när han väl är hemma igen. Söt som han är undrade han varför jag får det att låta som om han inte vill träffa mig? Han vill tydligen inget annat än hänga med mig. Tihi!


Slutspurt

Endast fyra nätter kvar av nattjobb på Kungen. Satan vad tiden har gått fort men lika glad är jag för det. :)
Jenny ringde igår och luskade i vilka vinglas jag har från Ittala och på ett väldigt odiskret sätt dessutom. Har vankas det avskedspresent och avtackning på långa vägar.
Kommer med all säkerhet att jobba några extrapass på Kungen men det är bara bra eftersom då kan vi fortsätta dricka billigt där ;)


Det som tig emot.

Jag åkte på magsjukan igår igen. Andra och sista gången för den här vintern hoppas jag.
Det som var mest surt är att jag nu inte kan träffa Niclas ikväll som vi bestämt. Kan inte ta risken att smitta honom två dagar innan hans resa till Thailand.
Jag hoppas att vi kommer hinna ses en snabbis innan han åker annars kommer det bli långa veckor...


Ingen överraskning

Fick idag svart på vitt det Calle har insinuerat om de senaste dagarna. Den enda jag kan säga är... Vad var det jag sa?
Han frågade mig i lördags om Calledörren var stängd nu? Mitt svar var "den dörren smälldes igen när du gick och gifte dig".


Damn proud!

Bara en sån sak som att jag hittade hem till Niclas på första föröket tog jag som ett gott tecken. Var nervös i bilen och den 40 min långa resan var lång. Men när Niclas mötte mig i dörren till sitt fina radhus så släppte all nervositet.
Han kysste mig välkommen och det var lite som att komma hem efter en lång resa. Vi la oss på soffan och kollade på en film och det var bara för mysigt att få skeda på soffan med någon som tycker om en.
Niclas är snäll och väldigt omtänksam. Bara en sån sak som när jag inte kunde sova och han vaknar till och inser att jag vaken. Då ligger han och klappar på mig och killar mig på ryggen i en timme. Sen vid halv sex så tyckte jag att det fick vara färdigsovit för natten. Niclas protesterade inte och vi tog en lång dusch. När det var dags för frukost så frågar han vad jag vill ha att äta. Då kommer det fram att Niclas inte brukar äta frukost hemma utan har handlat hem frukost enbart för min skull. Sånt värmer i ett ensamt singelhjärta.
Igår så smsade vi oss genom dagen och jag tog mig mod till att fråga om han vill träffa mig idag. Men svaret jag fick var inte det jag ville höra. Han skulle jobba på dagen och ikväll så skulle han på middag hos sina föräldrar. Så då svarade jag att då får vi helt enkelt ses när han kommer hem från Thailand. Då vaknade han till liv! Så om det inte blir för sent hos hans föräldrar ikväll så sover jag där i natt. Annars så kommer Niclas hem till mig någon kväll innan jag börjar jobba.
Säger som Emmas köttbullen. " Han gör mig lycklig"

Bortamatch.

Man skulle kunna säga att jag är nervös. Det skulle dock vara årets största underdrift. Tur att det endast gått tre dagar på det nya året så man kan slänga med liknande termer.
Jag ska träffa Niclas ikväll. Vi är gått från att ta en kaffe och promenad på Söder till film och rödvin hemma hos honom. Dessa innebär såklart att jag kommer spendera natten där. Det är lite där jag börjar bli livrädd. För det först? Vill jag ligga med honom? Förmodligen, annars hade jag väl inte rakat varenda kvadrat centimeter på min kropp. Skrubbat och återfuktat. Fick frågan om vad jag önskar mig till frukost, varpå jag svarade: Överraska mig! Så eftersom vi båda vet om att jag kommer spendera natten där är vi båda nervösa. Så vi slätade över det hela med att vi ska ju enbart ligga sked, kolla på film och pussas lite. Mer än så är det ju inte! Hoppas att det nervösa försvinner lika snabbt som sist. Om inte annan lär ju jag klunka rödvin som om det inte fanns någon morgondag.
Wich me luck!

Uppfriskande

Jävligt härligt när man har "känt" en människa i en vecka men redan nu känner att jag kommer kunna vara mig själv hela vägen. Vi har inte legat ännu men jag vågar skicka osminkade bilder på mig själv. Det som i normala fall sker är att man smiter upp på morgonen för att smygsminka sig och borsta tänderna.


Ett nytt år

Inleder det nya året med att smita från nyårsfesten. Jag orkade inte hänga på ett ställe där medelåldern låg typ 10 år under min egen ålder. Jag blev inte ens full ikväll, utan bara en huvudvärk. Om nu Nisse hade tänkt möta upp mig så får han väl komma hem till mig. Jag vill iaf hem till min säng och hoppas på en sovmorgon och att jag får vakna utan ångest!


RSS 2.0