Bye bye Sweden!

Dags att möta våren i Paris, vi har trådlöst på hotellet så vi ska säkert kunna få till ett inlägg eller två? Puss puss

Mkt trevligt!

Igår så var det ju middag med Emma. Hur trevligt som helst. Dessutom fick vi förstärkning av Caroline och hennes vänninnor. Blev lite vin och mycket skratt. Till slut fick vi även förstärkning av de tappra själarna som fick äran att serva oss under kvällen. Så skönt att få vara den onyktra för ovanlighetens skull! Blev en svänf förbi Soap, där höjdpunkten var att få se en av årets Bigbrother deltagare bli nekad i dörren. Han hade inte åldern inne! Idioten fick prata för sig ett bra tag innan vakten förmodligen inte orkade lyssna längre.
Blev en hyfsat tidig kväll och jag landade i sängen runt 03:30. Unnade mig en lång sovmorgon och dagen har gått åt till att packa inför Paris. Planet lyfter kl 16 men vi har bestämt oss för att mötas på Arlanda runt 14-tiden. Lite taxfreeshoppning behövs nog innan vi är redo för att inta Frankrike. Iiihh! Vad jag längtar!

Tisdag för er som inte visste det!

Har varit vaken närmare en timme nu och ska strax börja röra mig mot jobbet. Jobbar till 16 idag och dagen kommer bland annat innehålla medarbetarsamtal med chefen. 17:00 ska jag köra ett spinningpass och 20:30 väntar en 3-rätters middag med Emma. Efter middagen blir det utgång med de bästa kollegorna. Kommer bli en grym kväll! Hörde jag Soapbar?
/Ida

Fredagens tårar bortsminkade.

Undra vad jag hade gjort utan ClearEyes och smink vissa dagar???
Förmodligen hade jag sett ut som ett riktigt ruckel!

Den som väntar på något gott.

Fredagen i Paris ser ut att bli riktigt härlig! Att det enligt prognosen kommer regna på lördag och söndag skiter jag i. För jag hinner iaf få i mig minst ett glas rosé på fredagen! LÄNGTAR!

Misstolkad?

Uppenbarligen så har ledningen och min chef inte riktigt insett hur illa jag berördes av gästen härom natten. Han kommer nämligen tillbaka imorgon och det känns bara inte ALLS OKEJ! Jag är som jag nämnt tidigare en person som har väldigt hög integritet och jag litar till 100% på min instinkt. Jag vet att den här gästen kommer bli till besvär fler gånger. Att jag inte känner mig trygg på mitt jobb längre är verkligen ingen skön känsla. Att revenue går före personalens säkerhet är uppenbart i det här fallet... Nu är jag väldigt glad för att det är lördag imorgon och att poliserna hälsar på ofta, men det är löningshelg nu så vi får se hur ofta de kan kika förbi. Nu ska jag iaf träffa min finfina vän Carlsson och dricka en kaffe. Är rädd för att jag kommer använda meningen som hon hatar alldeles för ofta i dagens samtal. Puss!

Kränkt.

För första gången sen jag bytt jobb har jag känt mig utsatt. Kränkt och förnedrad. Fick i natt höra att jag uppenbarligen inte ens är vatten värd. Jag är bara en smutsig nattportier. Jag hatar tydligen mitt jobb? (Jag som trivs bättre än vad jag gjort på länge på ett jobb.) Att jag är en idiot och en bitch är tydligen sånt jag ska få höra 20 gånger under 30 minuter. Att jag trycker på larmet för att väktaren ska komma bevisar en hel del, framförallt för mig själv. Jag har ändå jobbat ett tag i branchen och sett och varit med om både det ena och det andra. Men jag har ALDRIG tryckt på larmknappen. Alltid har jag kunnat finna mig i situationer och hittat lugnet till att ringa polisen eller efter hjälp på annat sätt. Den här gången så skakade jag så mycket att det var omöjligt för mig att knappa in rätt nummer på telefonen... Glömde jag berätta att jag kommer bli stämd? 
Varför undrar ni säkert nu? Jo, för att jag gjorde mitt jobb. Men jag är ju helt inkompetent så jag gjorde väl fel och fick den behandlingen jag förtjänade?
/Idioten...

Återbäring!

Varje år vid den här tiden går jag runt som på nålar... Blir det någon braksemester eller bara en vanlig semester? Allt beror ju på hur stor återbäringen är. Att jag får tillbaka pengar är självklart eftersom jag har köpt lägenhet för några år sen. Idag så hörde jag hur posten kom run 14-tiden, tänkte stilla för mig själv att nu kom skattebeskedet. Men det kan omöjligt vara viktigare än sömn så jag sov vidare. Vaknade en timme senare och behövde kissa. Dvs, jag passerar ytterdörrens brevinkast. Där låg det! Jag sliter upp det och ser nöjt att jag fick tillbaka 10700:-. Tre veckors öluff i Grekland är finansierat utan problem! Sen kunde jag givetvis inte somna om mer eftersom jag var så uppspelt över 10 lakan. Struntade i att ens försöka egentligen. Bokade in mig på ett 55 min spinningpass samt 55 min Bodypump. Tänkte att jag tog mig vatten över huvudet men det gick över förväntan! Lite mör i ryggen nu men annars oförskämt pigg!
/Ida

Trots allt..

Idag tänkte jag ta en dag helt på sofflocket. Blev dock en lite promenad på 40 minuter. Ganska så skönt ute idag och varmare lär det bli. Imorgon efter jobbet har jag bokat in mig på ett litet spinningpass på 45 minuter. Känns som att det är bättre att träna så mycket som möjligt i början av nattveckan eftersom man blir tröttare ju längre veckan går. Spinning är nog faktiskt en av favoriterna just nu, bra och intensiv träning. 
/Ida 


Hata SL...

Ja, från och med idag väntar 6 månader med ersättningsbuss... Jippi... Är redan irriterad då ersättningsbussen inte går där den vanligtvis ska gå... Dessutom så kommer de inte särskilt ofta vid den tiden som jag ska till jobbet. Men är jag förvånad? Inte särskilt!!!

Mirakel!

Trodde att mina nätter med 12-14 timmars sömn var ett minne blott. Igår somnade jag strax för 18 och vaknade 08:15. Dessutom lyckades jag sova middag mellan 11-14. Så jag tror att jag kommer vara rätt så pigg under min första natt. :D

Paris? Oui!

Om 10 dagar så kommer man befinna sig i Paris tillsammans med Carlsson för ett 60-års kalas. Vi ska bo på Les Theatres som är ett Best Western Hotell som ligger relativt nära Svenska Klubben där festen kommer hållas. Jag bokade ett en svit med balkong för mig och Carlsson. Klart man ska unna sig!
Det kommer bli lite turistande men inget överdrivet. Jag vill se Eiffeltornet och Champsan men framförallt så vill jag helst bara hänga med Carlsson och äta god mat och dricka gott vin. Helst i solen, men vädret kan vi inte styra över så jag hoppas på det bästa iaf.
/Ida

Lillskiten!

Han tycker inte att hans gudmor är rolig men jag tycker han är världens gulligaste i alla fall!

Torsdagen.

Middagen på Rolfs kök med Zara var supertrevlig, fantastisk god mat och ännu trevligare sällskap. Nota gick på 1000:-/person men verkligen värt det med tanke på maten och utmärkt service. Efter middagen så tog vi oss ner till jobbet för att bli förstärkta av Emma och några andra kollegor. Därifrån vidare till Spyan där vår restaurangchef hade smörat in oss. Järngänget för kvällen blev iaf jag, Zara, Emma och Emir. Roligast under kvällen var nog ändå temat NEJ!!! Emma förklarade att man måste vara tydlig på krogen om man inte är intresserad så därför skriker man ut NEJ!!! och ser väldigt bestämd ut. Funkar skitbra verkligen och så hade man asroligt åt alla förvånade människor. :) Efter 5 timmar på Spyan kändes det i fötterna och kroppen att hemgång kunde vara en bra idé så efter en snabb kisspaus satte jag och Emma oss på tuben hem till Högdalen. Efter en snabb frukost som bestod av bl.a. Resorb och mattabletter kunde vi inta ryggläge. Emma den galningen smet iväg till sin PT strax efter nio på morgonen. Till handlingen hör väl att vi inte somnade fören klockan hade passerat sex på morgonen. Gårdagen var en helt okej dag som jag spenderade på badhuset med tre av syskonbarnen, jag hade minst lika roligt som de små barnen :) efter badet bjöd jag på Tacos hemma hos mig och när middagsgästerna tackade för sig gick jag direkt till sängen och sov tills klockan ringde nu på morgonen. Det var en sjukt kul kväll och jag har svårt att tro att det var vår sista. Har en känsla av att Emma fick mersmak av sin första utgång efter 02:00!

Förtydligande.

Förra inlägget var en gästblogg från min underbara kollega Emma, framkom inte riktigt i hennes inlägg, men hon var upprörd över att hon inte fick dricka shots. Det konstiga ordet som hon skrev blir översatt till alkolhol på ren svenska. ;) /Ida

Öl

Mongo kissimurra. Varför får jag inte dricka slkåhål? Jag undrar? Ida är bäst!!!!

Underlag, steg för steg.

Som kvinna och allmänt fåfäng så är jag väldigt tacksam för smink i alla dess former.
Tänkte att jag skulle visa hur jag lägger underlag.
Först ut får ni en bild där jag är helt osminkad. Bara en vanlig ansiktkräm i fejset.
Här har jag satt på min en grön primer, ska ta bort en del av det röda.
Här jag jag tagit concealer på de extra röda ställena, typ finnen... Dessutom pratar jag med Carlsson.
Här har jag haft på mig en foundation.
Och så lite solpuder på det!
Lite rouge och lite eyeliner kanske?
Och här är en bild när jag även sminkat klart ögonen. Hur jag gör det visra jag en annan dag!
Tar ca 60 minuter för mig att få set som jag vill ha det, men gör jag det ordenligt så sitter det en hel kväll oavsett hur mycket jag dansar! :)

Veckan flyger förbi.

Det är inte så ofta som jag känner att en ledig vecka går så fort som den här. Eller ledig och ledig... Jag jobbade dag i tisdags samt att jag ska jobba dag på lördag och även några timmar på söndag. Men det händer annat roligt den här veckan också. I måndag var jag hemma hos Fia och lekte med Lukas och Johannes. Carlsson kikade också förbi en sväng innan jobbet och mamma lagade ugnspannkaka. Igår så spenderade jag hela dagen med att städa sen fick jag besök av mamma och Johannes. Mamma bjussade på Thaimat och så fikade vi lite efter maten. Idag så började jag dagen med en löprunda på 5 km. Sprang 3 minuter snabbare idag. :D Nu håller jag på att tvätta och när det är klart är det bara att sätta på sig ansiktet för att möta Zara inne i stan för en middag på Rolfs kök. Blir nog nån drink innan och efter middagen också ;)
Imorgon så ska jag bjuda mina syskonbarn på badhuset och efter det blir det plättar hemma hos mig. Man brukar bli sjukt hungrig efter att ha badat så lite näring kommer behövas. På lördag efter jobbet så är det kalas i Frösunda för Fia som fyller XXår. På söndag efter jobbet så tänkte jag springa in en sväng på Ikea för att köpa lite smågrejer som spotlights lampor. Så som ni ser så är det en fullspäckad vecka jag har framför och bakom mig.
/Ida

Städat in våren.

Idag på förmiddagen har jag ängnat mig åt att städa in våren. Jag har skurat listerna i lägenheten med tandborste och Cillit Bang. En av de stora nackdelarna med att bo litet utan fläkt är att oset sprider sig i hela lägenheten och lägger sig som en hinna av fett på precis allt. Sen kommer katten och går förbi och släpper hår som i sin tur fastnar med glädje på allt det flottiga. Nu har jag bara badrummet kvar sen tänker jag nog inte städa mer i år. ;) Passade även på att bädda rent i sängen så det kommer vara en fröjd att spendera kvällen hemma och sen krypa ner i sängen. Dessutom så är mamma på Ica Maxi nu för att kolla om de har en persienntråd så jag äntligen kan laga min trasiga persienn. Nu går den nämligen inte att dra upp. Men i sommar vill jag att det ska vara ljust och härligt i lägenheten! Hittar hon ingen så kilar jag in till järnaffären i centrum, de kan säkert hjälpa mig. :) Nu var det då dags att återigen gå ner i knäläge och skura de sista två kvadratmetrarna.
/Ida

Träning återigen.

Trodde inte att jag skulle orka träna idag efter jobbet så förstå min förvåning när jag fann mig själv i en cykelsal för att köra 45 minuter spinningpuls. Dessutom så pressade jag mig hårt och lyckades träna bort den lätta huvudvärken jag gått runt med på eftermiddag. I morgon så hoppas jag på att jag hinner köra Crosstraining klassen på Sats innan träningsvärken blommar.
Vill bara också göra en notering till mig själv om att inte köpa och steka Saganaki osten från Fontana. Luktar spya när du steker den samt att den smakar verkligen skit. Köp halloumi nästa gång!

Härliga kollegor.

Jobbade dag idag och det var enbart glada miner hela dagen. Jag och Anna skrattade högt flera gånger på morgon. Sen kom Emma och skratten avtog inte direkt. Sen när Max kom in så var nog toppen nådd. :) En hel del att göra under dagen, man kunde iaf hålla sig sysselsatt i 8 timmar. Ska jobba på lördag också vilket finansierar middagen på Rolfs kök på torsdag med Zara. Funderar lite på hur jag ska göra i höst? Ska jag gå över och börja jobba dag igen eller ska jag stå ut året ut? Det är inte jobbigt att jobba natt och jag trivs verklligen på Kungen. Så blir det dag igen så blir det på Kungen. Apropå Kungen så fick jag sms från receptionschefen på Scandic Kungens Kurva som undrade om jag var intresserad av att jobba extra. Klart jag kan göra det, så hon skulle ringa mig imorgon om en dags upplärning.
Åter till middagen då. Ska bli riktigt härligt att äta god mat med trevligt sällskap. Känner på mig att det kan bli en liten visit till East eller Soap efter middagen. Men efter middagen och innan barerna så hoppas jag på att vi ska möta Carlsson och Nyllet på Anglais för lite fler drinkar. De ska också ta en liten AW och som vi brukar säga... Ju fler ju bättre!
/Ida


Höjdpunkten.

Vissa nätter önskar jag verkligen att man kunde be fulla männskor att dra åt helvete. Nu går ju inte det då mitt jobb går ut på att vara trevlig mot allt och alla.
Höjdpunkten var iaf finbesöket av fröken Carlsson. Var inte ett dugg avundsjuk att hon hade varit ute och svirat samtidigt som jag står nykter på jobbet... INTE ALLS! ;)
/Ida

Vill bo på landet, utan grannar!

Dessa jävla ofrivilliga väckningar från mina grannar börjar nu gå för långt. Vi har ett nytt par som flyttat in för mer än två månader sen men de verkar fortfarande inte kommit iordning eftersom det varje helg är ett högljutt borrande som kommer från deras lägenhet. Idag orkade jag inte ligga kvar i sängen och irritera mig på att min sömn återigen blev förstörd. Jag drog upp rullgardin och mina planer att stå på crosstrainern nere på gymmet ändrades till en löprunda utomhus istället. Fortfarande lite isigt på vissa ställen men det var bara praktiskt eftersom då fick pulsen komma ner lite. Första gången på 6 år som jag sprang ute och jag är överraskad över mig själv. Min slinga är på lite mer än 5 km och jag brukar promenera den på 50-55 minuter. Nu sprang jag den på 35 så det får jag vara nöjd med. Ska man kanske våga sätta ett mål om att springa tjejmilen i höst??? Carlsson, hänger du på?

Ingen tur idag.

Men åh, "han som jag inte vet vad han heter" jobbar verkligen inte ikväll. Alla 10 olika poliser har varit här nu och han var inte en av dem. Däremot så jobbar hans kollega och han måste vara mannen med den minsta blåsan på den här jorden så ofta som han springer här hos mig. Inte för att jag klagar för jag uppskattar verkligen sällskapet. MEN JAG VILL ATT MIN FAVORITPOLIS SKA JOBBA!
/besviken

Helgen är här!

Natten började bra, men spårade ganska så snart ur när en kvinna fick andnings samt hjärtstopp. Fanns en läkare på plats så han fick igång henne igen och ambulansen var på plats inom 5 minuter så hon fick åka in. Kvällen går segt och inte har jag sett röken av "vad han nu heter" heller....
Nu till kvällens högpunkt: BIG BROTHER!

Hoppas, hoppas, hoppas!

Idag är det fredag, vet ni vad det kan betyda? Hur ska ni kunna veta det? Men jag vet vad det kan betyda för mig. Att den otroligt trevliga och roliga polisen kanske jobbar. Jag håller tummarna för det iaf. Han har kikat in de senaste två helgerna som jag jobbat så att få se honom en tredje helg på raken vore väl för bra för att vara sant? Undra när jag ska komma över min blyghet och dels kolla om han är singel samt fråga när han ska ta med mig ut på en dejt. Jag vet att han är intresserad så frågan är om han är blyg eller om han är i ett förhållande? Åh, lite jobbigt och framförallt pinsamt att jag glömt vad han heter...
/Kärlekskranken ;)

Nytt recept.

Var så duktigt igår innan jobbet, sprang fyra km och lagade mat. Provade en cream fraiche som jag inte provat förr. Den är smaksatt med senap, vitt vin och scharlottenlök. Jag tärnade bara kassler och hackade lök och hällde på creme fraichen. Serverade detta med ris och det var verkligen sjukt gott! Saltade lite extra bara vid servering och det här är ett recept som jag kommer göra ofta!

Prova eller inte prova?

Funderar på om jag ska inviga föreningsgymmet eller inte ikväll. Smällde på ordentligt med vikter på benen igår under bodypumpen så av erfarenhet så vet jag att sömn lockar fram träningsvärken... Jag lämnar det lite öppet med träningen, skulle behöva städa hemma men då springer jag hellre på helt stumma ben!

Daughtry.

Här är en ny favorit från det skönaste rockbandet jag känner till.



Har man inget snällt att säga så ska man alltså inte vara ärlig.

Jag lägger mycket prestige i att alltid vara ärlig och rättfram. Det spar tid och man undviker att lura i människor falska förhoppningar. Sån har jag alltid varit och kommer alltid vara, de enda jag gör undantag för är barn som ibland mår bättre av att inte höra sanningen. Det jag uppskattar allra mest hos min Carlsson är att oavsett om jag grinat mig genom dagen så är hon rättframt ärlig och ber mig sen rycka upp mig, jag har trots allt massor att vara överlycklig över. Varför ska någon som inte är ärlig mot mig få stjäla min tid? Jag skulle aldrig vilja ha en vän som lindar in påståenden i rosa tyll bara för att få mig att må bättre för stunden, då föredrar jag att det får svida ett tag, för det som inte dödar, det härdar.

Lilla Ella.

Kom på att jag inte visat kort på senate tillskottet av syskonbarn. :) Här är iaf underbara lilla Ella!
/Moster Ida

Det här med att prioritera.

Kände när jag vaknade att jag inte hade någon inspiration till att träna idag innan jobbet. Är det nåt som jag har lärt mig så är det att man ibland tjänar på att inte gå till gymmet om motivationen fattas, det slutar för min del bara med att jag känner mig värdelös. Packade iaf ned tränmingskläderna så jag kör ett pass på morgonen istället. Har ett pumppass inbokat så det är bara att tuta och köra. Jag spenderade istället min morgon till att laga ett storkok av köttfärssås och drack en kaffe i lugn och ro. Det är inte många kvällar innan jobbet som jag bara sitter hemma så det är extra skönt när jag väl unnar mig det.
Jag ska väl dock krya till korset och erkänna att jag klämt två semlor under dagen. Tur att denna dag bara finns en gång om året ;)
/Ida

Har ju inte berättat om i lördags!

I lördags så begav jag mig hem till Mohammed för lite förkrök till Melodifestivalen. Vägrar kalla den Mello för det är så töntigt! Spelade ett partyspel som ledde till både en avsugning av en skumpaflaska och sms-roulette.
Efter några timmar i Sätra tog vi tuben in till Patricia. Tappade några på vägen av olika skäl. blött blev det i Slussen iaf... Inne på Patten blev det mycket dansande och jag hade en helt okej kväll. Landade hemma själv runt 04-tiden. Hittade inget som föll mig i smaken, men det gjorde inget eftersom klockan ringde 09:00 för då var det dags för kalas!
/Ida

Nya tag!

Måndag idag, sov till 12 så jag borde klara min första natt den här veckan utan större problem. Tänkte dra en sväng till Liljeholmen för att träna lite. Har en lätt huvudvärk med den kommer säkert av mina 13 timmars sömn.
Hur gick det sist då? Bra, sprang i 17 minuter på löpbandet innan jag fick ge upp pga av mitt vänstra knä. Fortsatte istället på crosstrainern i 30 minuter. Sen blev det lite 70 kgs benpress, utfall och vanliga benböj med skivstång. Lite träningsvärk fick jag allt så det var ett bra pass.
/Ida

Träning.

Tränade idag med min PT Theo. Han är precis fyllda fyra år och en riktigt gestapo när det kommer till repetioner. Idag så körde vi benböj med 20kg Theo på ryggen, lite boxning samt bicepscurl även denna med 20 kilo Theo som hantel. Det var ett bra pass och det bästa med att träna med Theo är att ju äldre (tyngre) han blir desstå starkare blir jag. :)
Har iaf haft en jätte mysig dag med hela Ankis familj och många timmars kvalitetstid med Theo. Att man dessutom har fått snusa på lite bebis Ella är ju inte helt fel. Bebisar är så himla mjuka och gosiga!
Nu väntar det lite diskning sen blir det en kväll i soffan. Skönt det.

Redo!

Då är jag färdigfixad för en hemmafest i Sätra. Världens bästa Momme som står värd. Det rycker lite i dansfoten så vem vet var kvällen slutar? Den enda jag vet är att jag ska vakna upp hemma. Sen om det blir ensam är en annan sak ;)

hej ångest!

De senaste två veckorna har det bara blivit ett pass på gymmet. det är under all kritik. Till mitt försvar så vill jag dock påpeka att jag varit sjuk samt bortrest. Intalar mig själv att det bara var en tillfällig svacka och att jag ska springa minst 6 km idag. Dessutom så ska jag kräma ur benen ordentligt med en massa benböj. Ska inte träna så mycket armar nu på ett tag för jag har insett att jag har problem att hitta tröjor som passar pga att det är för tajt över armarna. Får fokucera på ben och rygg istället.
Återkommer efter träningen men en update om hur det gick.
/Ida

Så var Rom!

Efter tre nätter i Rom kan jag inte direkt säga att jag älskar staden. Det är en vacker stad men med sjukt mycket turister samt många otrevliga italienare. All denna stress till höger och vänster fick en till att nästan gå bananas. Att nästan få i sig en 3-rätters middag på 15 minuter är inte att äta i lugn och ro. Att det regnade i dagarna fyra med undantag för 2 timmars hyfast väder spelar säkerligen in på tempot i stan. Glassen var god men en bättre italiensk matupplevelse har jag fått här hemma i Stockholm. Det bästa med resan var att jag fyndade en fuskpäls för under 200kr.
/Ida

RSS 2.0