Snart ett år

Om exakt en veckan har jag haft mitt körkort i ett år. Det komiska med det hela var att jag i bilen hem ifunderingen att jag aldrig blivit stoppad av polisen. Detta slog mig just för att jag körde lite väl fort i tunneln från Gullmarsplan och tänkte att det var tur att det inte var någon som såg mig... Idag blev jag stoppad för första gången. Det gick bra i kontrollen. Jag hade både körkortet och var nykter. Nåväl, jag hade tur att de inte var placerade någon annanstans... Jag måste bli bättre på att hålla hastigheten. Av någon outgrundlig anledning så höjdes pulsen. Att jag skulle klara kontrollen visste jag redan så pulshöjningen måste bero på den skäggiga heta polisen! Gött med lite ögongodis såhär innan läggdags. Over and out!


Fitnessfajten.

Jag och Emma bestämde oss igår för att nu måste vi skärpa till oss när det gäller syndandet med maten. Så nu blir det Itrim, frukt och grönsaker i en del veckor framöver. Inte så roligt men vad ska jag göra när jag inte har vett till att äta normalt. Jag orkar inte heller hålla på att viktväkta, då måste man laga mat och det vill jag inte. 
För att göra det lite mer på allvar så satte vi upp straff för varandra. Om jag syndar måste jag städa hennes lägenhet och om Emma syndar så måste hon springa 5 km. 
Jag ska köra stenhårt fram till semestern och förhoppningsvis tappar jag iaf tre kilo innan jag ska knata runt i bikinin. 

Hur svårt ska det va?

I

Sebastian var i stan under måndagen och tisdagen. Jag jobbade ju natt och kunde således inte träffa honom under dagarna. Han verkade dock heller inte vilja träffa mig heller eftersom han inte visade nåt intresse för det. Vilket jag finner jävligt märkligt. Han har varit på, ringt och smsat varje dag och pratat om att han vill träffa mig igen. Vet inte om det beror på att han blev blyg eller om han helt enkelt inte är intresserad. Han kanske ser mig som ett tidsfördriv? Hur som... Han han iaf lovat mig att han ska komma ner till Stockholm för att träffa mig, frågan är bara när? Jag är bara ledig i tre dagar innan min semester drar igång igen den 13 augusti. Sen drar jag ju utomlands och är inte hemma igen förens i September. Tiden går fort och vips var den här sommaren förbi. Jag vill ju helst träffa honom så fort som möjligt så jag vet om jag gillar honom eller inte. Svårt att avgöra via telefon bara...

 


Dags igen

Är på jobbet igen, verkar bli en lugn vecka. Jag känner mig lite orolig för min ekonomi så jag har skrivit upp mig på alla ledig pass som jag har möjlighet till att ta. Jag behöver väl kanske inte vara orolig men jag gillar inte att jag inte har en buffert att falla tillbaka på om något oförutsett händer. Dessutom så ska jag åka utomlands i två veckor och det brukar gå åt en hel del pengar då. Lönen trillade iaf in idag och jag pustade ut när jag insåg att jag fick typ 17500:- trots att jag bara jobbat dryga 60 timmar. Fördelen med att jobba mycket är att man bränner mindre pengar. Det är en investeringen på flera sätt. 
Men jag måste lära mig hålla i pengarna och sluta bjuda folk på saker hela tiden. Framförallt sluta bjuda de som aldrig bjuder tillbaka. Jag har inte råd att vara generös på det sättet som jag önskar och måste därför börja prioritera mig själv. Men först och främst så måste jag se till att det finns en slant på sparkontot. 
Sparplanen är följande: 
-inga utgångar eller vinkvällar på stan de kommande två månaderna. Undantag för utlandssemstern dock. 
-inga middag på restaurang eller hämtmat. 
-ingen shopping och spontant inköp. 
-se över mina måntliga utgifter som playkanalerna och spotify. 
 
Jag har redan nu ändrat mitt telefonabonemang och halverat den kostnaden. Dessutom har jag sagt upp min prenumeration på Kanal5 play. Även om det bara är 59:- i månaden så blir många bäckar små... 
 

Mina första två.

De fina första semesterveckorna sammanfattas enklast genom bilderna nedan. Men fortfarande så återstår tre veckor semester. Det här har varit en bra sommar och bättre kommer den bli!


Ännu en dag med familjen

Idag när jag vaknade, kastade jag i min lite frukost och körde rally till Frösunda. Träffa Lukas stod på dagens agenda! Vi mötte upp Sofia inne i stan och bestämde oss för att äta lunch på TGI Fridays. Maten var en besvikelse men inte hela världen ändå. Sällskapet var iaf trevligt.


En dag på havet

Igår tog jag bilen ut till Anki och Danne. Vi började med lite gofika för min del, blåbärspaj och vaniljvisp. Dom har köpt ny båt så vi tog en tur med barnen till Nynäshamn för att titta på alla fina segelbåtar. Supermysig dag verkligen! :)


Liten lördag

Igår efter jobbet mötte jag upp Rebecca för en kaffe. En kaffe blev snabbt ett glas Rosé på Anglais takterass. Hem till Berra en snabbis för klädbyte och sen till Malmen för middag med Albin. Blev en billig historia. Varmrätt, en halv flaska vin, en cola och två drinkar. 260:- billigt är bra! Vi tog en promenad till Skanstull och hänge under bron på Trädgården. Jävligt udda ställe. Jag var lätt äldst där! Sen en bulle till Soap för att inse att jag var för nykter för att trängas med massa fyllskallar. Jag tog en promenad till jobbet och sa hej till Emma. Satte mig sedan på nattbussen och en påminnelse till nästa gång. Aldrig mer längst bak i bussen!


Heartbroken

Redan nu så vet jag att jag kommer göra honom illa. Kanske inte så snällt av mig att spela med i charaderna med Sebastian. Men jag har lovar honom att vi ska ses och det löftet ska jag hålla. Det är det minsta jag kan göra för honom. Dessutom är det enda sättet att få veta vad jag själv verkligen tycker om honom.


Nyheter i sminkväskan

Köpte nya grejer till ögonbrynen, det är en palett med fyra olika grejer. Två olika färger för att fylla i, vax för att hålla alla strån på plats och en highlighter. Brynen blev väldigt naturliga och jag trivs. Vill jag göra dom mörkare så har jag alltid min duo från samma märke.

 


Eftersom att somna om inte stod på agendan idag tänkte jag att jag lika gärna kunde utnyttja tiden maximalt. Sagt och gjort. Slängde på mig träningskläderna och gav mig ut på en löprunda. Det var bara jag, kaniner och ett rådjur ute och det var en uppfriskande och fin runda.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1132617/images/2012/pic_5004e224e087c312da00059c.jpg" class="image">


Blivit galen?

Man skulle kunna säga att det inte gick nåt vidare med att ställa tillbaka dygnet. Jag somnade en stund ute i solen när jag låg och solade efter jobbet. Vaknade av att det blåste storm och gick in. Somnade om vid 10 och vaknade vid 17. Tog en sväng till centrum, hyrde några filmer och hämtade ut ett paket. Såg en film och somnade återigen vid 20-tiden. Vaknade av ett sms vid 01:30 och kunde sen inte somna om. Började plocka iordning lite här hemma, åt frukost och såg ännu en film. Smset som väckte mig var från Sebastian och han är just nu i Karlsborg. Jag gjorde ju min intensivkurs för körkortet där och vet att det finns en krog där som heter Idas Brygga. Så Sebastian tog kort på det och skickade det till mig, han är så rar!


Lördag i all ära!

Har haft en helt underbar lördag. Började min dag med en löprunda på 45 minuter. Duschade lite snabbt, åt och åkte in till jobbet typ två timmar innan jag började. Drack en kaffe med Sofia som skrämde skiten ur Emma. Sen så skvallrade jag lite med Emma om vakten och Ola.
 
Roligast med hela kvällen var nog ändå när vakten kom. Emma var ju fortfarande kvar och vi skrattade högt ett flertal gånger. Jag tror personligen att det bara är en tidsfråga innan Emma och vakten kommer ligga. Vi pratade iaf om första sexet och en jävla massa om bröstmjölk. Ser fram emot deras besök imorgon, kommer med all säkerhet bjuda på en del skratt.
 
Efter att alla lämnat mig jobbade jag en timme och så ringde Sebastian mig. Vi pratade i en halvtimme och samtalet flyter på väldigt lätt. Han är rolig och lättsam. Vi pratade om en del udda saker, eller udda är det väl inte egentligen... Men vi avhandlade saker som tidigare förhållanden och en-gångs-ligg. Jag bedyrade verkligen att det som hände uppe i Hudik inte är något som händer mig särskilt ofta. Att jag ligger med främmande pojkar/killar/män alltså. För det är faktiskt sant. Sist jag hade ett engångsligg var för två somrar sen. Om man inte ska räkna med Sebastian alltså. Sebastian har iaf varit singel i ett år snart och innan dess så var han tillsammans med sin tjej i två år. Han ville också förklara att han inte heller ligger runt. Jag tror honom. Inte ofta man säger det om en kille ;)
 
Jag nämnde också för Sebastian att han egentligen var menad för Emma. När han frågade om hur vi just valde ut honom och jag svarade att han var den enda personen vi såg på gatan vid hotellet kände han sig extra speciell... haha! Nåväl, jag berättade även för honom att Emma är nu övertygad om att vi kommer gifta oss och att hon kräver ett tacktal på bröllopet. Det ska hon givetvis få. :) Jag vill verkligen träffa Sebastian snart. Måste göra det för att se om det finns någon kemi mellan oss. Allt jag vet i dagsläget är att jag faller för hans smicker.
Att vi dessutom inte ens skickar några mindre påklädda bilder till varandra tycker jag tyder på att det är lite seriösare. När min systerdotter fick höra att jag inte skickat något naket till honom ställde hon sig på en stol och gjorde ett kors i taket. Vad det nu kan betyda ;)

Två av mina favoriter

Jag verkligen ÄLSKAR allt som Fredrik & Filip har gjort. Jag har ju en del tid över när jag jobbar natt och just nu använder jag den till att titta på allt de gjort. Allt från High Chaparal till Grattis Världen. Jag har skrattat högt så många gånger i natt.
Delvis så kan jag känna igen deras "gnabb". När de jävlas och retas med varandra. Skulle det finnas en kvinnlig motsvarighet till dem så skulle det vara jag och Carlsson, banne mig!

Tidsfördriv

I brist på annat kan man äta bokstavskex..


Massor av kärlek.

Varför kan man aldrig bar bli kär i den personen som är kär i dig? En av vakterna som hälsar på oss på nätterna är fnissigt förtjust i Emma. Hans egna ord i natt när hans kollega frågade om hon var fin var: Aboe! Hon är så fin! Synd bara att Emma inte är ett dugg intresserad. Jag måste dock säga att han steg i mina ögon i natt. Jag tror dom skulle få fina barn. Båda har ju väldigt vackra ögon :)


Hårfärgen

Är inte så nöjd med nyanserna på håret mitt för tillfället. Det äldre håret som är blekt sen tidigare har blivit grått av mitt silverbalsam. De gula nyanserna från den nya färgningen matchar väldigt bra... Jaja, snart dags att klippa sig igen och då försvinner det gråa iaf.


Se där!

Idag så sov jag betydligt bättre än vad jag gjorde dagen innan. Trots detta har jag huvudvärk idag. Måste vara vädret. Jag studsade iaf ur sängen och drog på mig träningskläderna. Idag blev det 30 monter kondition samt ett snabbt styrkepass för axlar, biceps, triceps och bröst. Glömde stretcha efteråt så det kommer jag få betala för imorgon. De senaste sex dagarna har jag tränat fem gånger. Alla dagar den här veckan. Lika bra att passa på, det är så jag ser på den hela. Det var minst lika varmt idag kan jag berätta.


Bådar illa?

Har vi redan slut på saker att prata om? Blir lite orolig när vi helt plötsligt börjar spela tre-i-rad...


Rosorna

Äntligen har se första rosorna i rabatten slagit ut. Nu får man sniffa på dem långt in i oktober. Egentligen vill jag stjäla med mig dom in men det vore inte snällt mot grannarna.


Helt ärligt.

Jag vet att jag går runt med telefonen i högsta hugg och fnissar likt en skolflicka när det kommer ett sms. Men vem försöker jag lura. Det är som Emma upplyste mig om. En illusion om att Sebastian är mannen i mitt liv. För när vi väl kommer ses igen så tror jag att jag kommer inse väldigt snabbt att han inte är nåt för mig. 
På nåt sätt så har jag förträngt hur jag kände direkt efter att sexet var slut. Jag gick in till Emma på toaletten och gav henne order om att se till att han avlägsnade sig omedelbart. Det gjorde han såklart inte, utan han ville skeda lite innan han var redo att gå. Fine, sexet var helt okej för att vara ett OneNightStand, detta till trots att jag var helt övertygad om att Emma stog och tjuvkikade genom det lilla badrumsfönstret. Nu i efterhand vet jag att hon inte gjorde det. Hon insåg väl själv att hon skulle bli ärrad för livet enbart genom att behöva höra oss. 
 
Men för nu så kommer jag njuta av uppmärksamheten av en oskyldig och väldigt snäll ung herre. Jag mår bra för stunden och det är det som räknas. 
 
En parantes dock. 
Ålderskillnaden skiter jag verkligen i nu. Titta på min lillebror som har en tjej som är 9 år äldre och min syster som har en man som är 6 år yngre. Så vad för väl 6 år mellan mig och S? 

Paranoid

Jag har satt lösenord på bloggen igen. Har blivit helt stirrig och de senaste dagarna nästa paranoid. Jag inbillar mig att Sebastian skulle ha hittat min blogg. Det är självklart bara inbillning. Dessutom så kan det vara extra bra att sätta lösenord just nu på sommaren eftersom jag vet att jag kommer vara frustrerad på jobbet. Är bloggen inte låst så kan jag inte heller skriva om det. För vi får ju absolut inte skriva om nåt som kan skada KungCarls rykte.
Nåväl, nu är det iaf gjort. Ni som har fått lösenord får självklart dela med er av det till dom som ni normalt sett läser min blogg. Det är helt okej.
/Ida

Äntligen måndag.

Idag är tillbaka till jobbet som gäller. Ska bli skönt att få jobba lite, har faktiskt saknat att ha lite rutiner. Idag har jag hunnit med att sola och träna. Blev ett bra pass på gymmet. 30 minuter på crosstrainern och sen ett identiskt styrkepass från i torsdags. Känns härligt att vara igång igen!


Charmören!

Den där Sebastian ringde mig lite överraskande igår och jag blev glad över att ha pratat med honom. Han är rolig och charmig. Jag är kanske knäpp men jag smickras av han och han rättframhet. Det är så ovanligt och oväntat men det ska inte få skrämma mig. Jag måste leva lite som jag lär. Alla borde få en ärlig chans. Det kändes lite som om man fick ett mixed tape när han gav mig länken till hans spellista på Spotify. ;)


Blött och bråkigt.

Igår var jag ju som sagt ute med Rebecca och möttes upp på Söder för middag och vin. Vi fick förstärkning av Jenny runt midnatt och sen drog vi oss mot Stureplan. En snabbis på Oxid, Soap, Solidaritet och till sist Labbet. Blev uppriktigt sagt väldigt arg på Jenny, för man måste ha begränsningar när det gäller att vara självisk. Jag hade haft mina misstankar sen jag såg hennes utbrott mot Hedda för några helger sen och igår så bekräftade hon det på bästa (läs sämsta) sätt. Hon förstår inte riktigt vad det är hon har gjort och det förstår jag för hon har med all säkerhet kommit undan med värre saker än det som hände i natt. Hon är en expert på att ta på sig offerkoftanl. En sak är iaf säker. Jag kommer inte gå på den fler gånger.
Annars så hade vi en kul kväll, men alla kväll spårar. Jag avslutade iaf min kväll med att försöka lugna Daniel och hålla honom från att bryta sin andra hand. Svartsjuka kan verkligen göra en människa galen. Det var uppenbart igår men alla intryck förstärks ju av alkoholen och jag var långt ifrån nykter. Det vet man när man står på BirgerJarlsgatan och gråter av ilska. Nåväl, allt slutade bra. Dessutom har jag inte mått dåligt idag heller. Bortsett från ångesten som kommer som ett brev på posten dagen efter. Brände alldeles för mycket cash men nu jobbar jag iaf en vecka så då går det inte åt mkt kosing.

Gårdagens middag är en ny favorit

Satan i gatan vad gott det kan vara med lite kaviar och salladslök! Makrill i tomatsås också för den delen! :)


Suck

Hade bestämt vad jag skulle ha på mig men som alltid så smutsade jag ner mig innan jag ens lämnade lägenheten... Ikväll ska jag ut med Berra och Danskarna!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1132617/images/2012/pic_4ff879a9e087c35778001ed8.jpg" class="image">


Ännu ett pass på gymmet!

Idag blev det ett bra pass trots träningsvärken från igår. Idag fick istället benen jobba. Värmde upp med 50 minuter på crosstrainern och körde sedan detta. Benpress 3*15 80kg. Marklyft 3*15 22kg Benböj 3*15 27kg Utfall 3*15 på bräda på vardera ben. Balans 3*15 på vardera ben Blev ett svettigt pass idag med!


Hemma?

Steg upp runt 12 idag, åt en måltidsersättning och tog mig samman för en tur till gymmet. Inte igår som jag var 
där kan jag säga. 
Började med 30 minuter löpning på bandet följt av styrketräning. 
-3*15 singelrodd 22kg.
-3*15 axelpress 8kg.
-3*15 bicepscurl 15kg
-3*15 dips, endast kroppsvikt. Dvs 73kg. 
-2*15 armhävningar. 
 
Det är ett under om jag kommer kunna lyfta armarna för att skåla på utgången imorgon. 
Idag har jag bestämt mig för att hålla mig hemma. Både för hälsans och plånbokens skull. Bara därför så är det många som hör av sig och vill dricka vin. Men nu har jag bestämt mig. Jag ska tvätta klart och sen ligga på soffan. Det ska dessutom bli en lugn kväll imorgon. För på söndag ska jag ta bilen ut till Daniels kalas på landet. 
/Ida
 

Lilla lördagen.

I onsdags började jag dagen med att ligga ute i solen i några timmar för att sedan förbereda för middag till mina gäster som alla hade bjudit in sig själva. Under middagen så bestämde vi oss för att vi skulle dra till Silverdal så Carlsson kunde byta kläder och sminka sig för en utgång. Vi drog i oss ofantliga mängder vin och sprit så det var ett jävla under att jag kunde ens stå i mina klackar. I taxin på väg mot stan så valde Carlsson att hoppa av längst med E4an för att hon mådde dåligt. Jag och Sandman drog till East och fick sällskap av några andra och gick vidare till Soap. Väl där så hittade jag nån att hångla med. Har blivit väldigt sällskapssjuk när jag vistas på krogen under den senaste tiden. Som tur är så stannar det vid lite kyssas. 
Mådde lite halvdåligt dagen efter men det botades med Bästishäng och pizza. På kvällen satte jag mig på Kungens  uteservering med Jenny och en väninna till henne. Jag drack bubbelvatten och tog bilen hem strax efter midnatt. Väl hemma fick jag diska upp efter middagen och somnade sedan gott. Sov gott i ca tre minuter och sen började jag drömma så konstiga drömmar. Har haft det så här nu i ganska så många nätter. Normalt sett så brukar man sova gott andra natten om man sovit dåligt men icke. Jag tänker alldeles för mycket nu och det speglas på min sömn... 
 
 

Årgång 91

Blev en aning överraskad när jag kollade Facebook imorse. Hade inte lilla jag fått en vänförfrågan från Sebastian? Kille från Hudiksvall ni vet. Han hade verkligen ansträngt sig för att hitta mig eftersom den enda infon han hade var mitt förnamn och min arbetsplats. En sak får man ändå ge den yngre generationen. De ger inte upp så lätt. Vi har iaf mailat en del fram och tillbaka och kommit in på ämnet ålder. S tycker inte alls att det är ett problem. Önskar att jag kunde ta det lika lättvindigt som honom. Säga vad man vill, han är trevlig och bjuder på sig själv om än han är lite ung.

P&L

Skönt att vara hemma igen, men dra mig baklänges vad vi har haft roligt. Att supa och äta sjukt mycket onyttig mat är nog inget jag kommer göra till en vana för fy som kroppen mår nu. Har fläskat på mig hela 5.6 kilo på 11 dagar. Imponerande eller vad säger ni? 
Vi har uppleft de flesta konserterna från öltältet eftersom det är där vi har roligast. Det var helt klart en upplevelse att få se Rihanna uppträda men lite besviken var jag ändå. För de 10 miljonerna det kostade att få henne att uppträda kunde man iaf tycka att hon kunde bjuda lite mer på sig själv. 
Men vi har haft härliga dagar, hängt hemma ho Sara och Anders hela förmiddagarna. Vi har grillat, drickit oss fulla och spelat sanning eller konka. Dagarna har gått fort och det är alltid ett tecken på att man har haft roligt. Kanske lite för roligt ibland. VI har klarat oss från baksmälla och i lördags trodde jag inte att jag någonsin skulle kunna bli full men skam den som ger sig. Lördagen var kvällen då jag var fullast. 
Jag hittade ragg i öltältet och han bjöd in sig själv ganska snabbt till min säng och jag lovade honom guld och gröna skogar. Eller iaf att jag skulle köra honom till hans bil i Ludvika dagen efter. Nu blev det inte så eftersom jag tröttnade innan Rihanna ens var slut. Kände att det kanske gick lite för långt när han helt plötsligt har handen innanför mina byxor mitt under konserten. Så när konserten var slut slet jag av mig min brandgula tröja och så kubbade jag och Emma för glatta livet för att komma ifrån honom. Elakt eftersom han inte hade batteri i sin telefon. Men en vuxen karl på 30 vårar klarar nog av att hitta en lösning. 
Nåväl, jag längtar redan nu till nästa år! 
 

Bilder från Hudiksvall.

Bästa kvällen i Hudiksvall var helt klart när vi besökte Tomas, Lena och Albin i deras sommarstuga. Så avslappnat och familjärt att jag hade lätt låtit de adopterat mig. 
En annan minnesvärt kväll var väl utgången på Hogges och ragget som Emma hittade till mig på Centrumparkeringen. Sebastian, född -91. Emma evakuerade till toaletten och vi hade en kul stund. Vad var för övrigt oddsen att jag skulle springa på honom på Peace & Love? 1 på 61000. Men det var kul om än lite obekvämt. 

RSS 2.0