Otäckt!

Vi har ett par kvillar som bor hos oss varje vecka och hjälper till med lite renoveringar. De stannar alltis och snackar en stund när de ser mig och jag vet att jag alltid kan ringa dom om det är något. I natt så ringde dock den äldre av dem till mig och grät. Bad mig komma upp vilket jag gjorde. Killarna delar rum och när jag kom upp dit så förstod jag att något allvarligt har inträffat. Den äldre mannen bara grät och grät och fick till slut ur sig att det är nog ingen fara. Lät hon lugna ner sig lite så breättade han att han har en son i USA som är utbytesstudent. Han skulle ha kommit hem nu på onsdag för gott. Familjen som han bor hos hade dock varit ute på en sista resa till Florida och på vägen tillbaka så är de med om en fruktansvärd olycka. Det är totalt fem barn och två utbytesstudenter i familjen. Mamman körde bilen och pappan var kvar hemma. Hur olyckan inträffade är fortfarande oklart men att mamma, yngsta dottern samt en av utbytesstudenterna dog ögonblickligen är ett faktum. Snickarns son klarade sig men ligger inlagd på sjukhus med brutna revben. Han verkar inte ha några dödshotande skador och jag håller tummarna för att han inte fått några inre blödningar. Förstå den oron man ska känna om man är så långt bort från sitt barn när det har varit med om en olycka. Att hans mamma sitter ensam i villan hemma i Hudiksvall medan hennes man är på jobb i Stoockholm måste vara helt fruktansvärt. När något sånt här händer vill man inte vara ensam.
Mina tankar går till er alla...
/Ida

Smasken!

Tilllagad mig en gudomlig måltid just. Hemlagat potatismos som serverades med torsk och sockerärtor i en sås av vitt vin, senap och charlottenlök. Blev dessutom mat till två matlådor så jag kommer få njuta TVÅ gånger till!

Familjesöndag.

Började dagen med att hoppa upp och tänkte kasta på mig träningskläderna för att springa en tur. Spöregnade när jag drog upp gardiinen så jag hoppade det.
Vid 13 tiden kom mamma och hämtade mig tillsammans med busungarna Johannes och Theo. Jag fick köra till Frösunda och det gick bra. Väl hemma hos Fia och Claes väntade fika för Claes som hade fyllt år. Vi passade även på att fira mamma på morsdag. Fia hade bakat en gudomligt god tårta med nutella och maräng. Ella och Lukas tycker att jag är en ganska så rolig prick och jag fick dom att skratta genom att göra samma move om och om igen. Snikade till mig middag i Frösis och övningskörde sedan till Liljeholmen där jag hoppade ur bilen för att träna. Körde ett bra styrkepass och imorgon måste jag springa. Nu håller jag på med hemligheter... ;) Bara Carlsson som vet vad som händer. Bäst så!
Vill bara påminna alla om att ta vara på livet, man vet aldrig när det kan få ett oväntat avslut. Så njut och ta vara på alla stunder som livet erbjuder!
/Ida

Vardagslyx.

Nn under fredagen och lördagen när jag och Emma har jobbet tillsammans har vi unnat oss mat från Bakfickan. Idag åt jag en underbar citrusrisotto med vårprimörer! Dog nästan lite för så gott var det.

Annars så hade vi en trevlig torsdagskväll hemma hos Carlsson. Vi var en bra blandning med löst folk. Bögigaste bögen någonsin, kinesiska kvinnan som var orolig ang förvaringen av en viss primör, den nykn*llande bakfulla, den nyseparerade tatuerade samt jag och Carlsson. Minst sagt en härlig blandning. Jag slaggade kvar hemma hos Carlsson och på fredag morgon käkade vi lunch och drack kaffe i SC.

Hade tänkt träna imorse men fick tänka om då min träningsvärk i vingarna och axlarna inte gjorde det tekniskt möjligt. Imorgon innan kalaset för Claes vankas det däremot ett nytt träningspass. Ser.Inte.Fram.Emot.Det.

/Ida

Satana Perkele!

Var så trött när klockan ringde kl 10. Men det var bara att pallra sig upp, packa väska men smink och kläder. På med träningskläder och nu ska jag strax bege mig till min bokade PT-tid. Känner mig verkligen inte alls taggad och hoppas verkligen att jag ska hitta energin någonstans på vägen till till Hötorget. Wish me luck!

Run Forrest, Run!

Är sjukt solt över min prestation i Vårruset. Som jag sa till Carlsson igår, att jag är nöjd med 33 minuter. Nu sprang jag på 28minuter och 20 sekunder. Det trodde jag inte om mig själv med tanke på hur opeppad jag var när jag satt inne på Bakfickan och försökte samla kraft. Men satan vilken tävlingsmänniska jag är. Klarar verkligen inte av när någon springer om mig. Blir lite tokigare varje gång. Nu sitter jag inne på Tjejmilens hemsida och tänker så det knakar. Ska jag eller ska jag inte? Vill ju inte springa själv, någon som vill hänga på?
/Ida

Fegis!

Har försökt övertala min omgivning om att jag har blivit värsta fegisen och det är verkligen helt sant! Jag är utan alkolhol i kroppen den största mesen söder om stan! Fortsätter det så här kommer jag få leva ensam resten av mitt liv! Så det så!

Vårruset.

Imorgon är det dags att springa vårruset, siktar på en tid runt 33 minuter men hoppas på att kunna springa snabbare. Innan det är dags att springa så väntar det ett förmiddagspass på Kungen. Idag spenderade jag dagen med Lukas, Johannes, Fia och mamma. Barn är för härliga och de har nära mellan skratt och gråt, glad och arg och positiv och bitter. Ja, ni fattar! Men underbara är de ändå!

LEdig!

Insåg att jag tagit på mig lite för många pass den här veckan. Så Emma som jobbar ca 250 timmar på en månad var snäll ock tog mitt pass. Så imorgon väntar det övningskörning och häng med två av syskonbarnen. Mysmysmys!

Klappar mig själv på axeln.

Lyckades genomföra ett mycket bra styrkepass nu på morgonen. Inte varje dag som jag orkar mig till gymmet efter ett nattpass. Men plötsligt händer det! Nu väntar bara 4 st dagpass den här veckan. Men jag kommer även trycka in lite träning (förhoppningsvis mycket) såklart! Först och främst så är det vårruset som väntar på onsdag och på torsdag väntar ytterligare ett pass med min PT. Är rätt så nyfiken på vad hon har hittat på åt mig den här gången! Vet inte hur jag ska ställa om idag... Sova eller inte sova det är fråga. Eftersom jag jobbar eftermiddag imorgn känns det inte lika viktigt att hålla sig vaken så jag tror jag knyter mig i några timmar!

-

Håller tummarna för att jag ska få spendera tre dagar i juni på polishögskolan. Nämligen som så att världens bästa ara brukar ställa upp som frivillig när de behöver statister för att iscensätta olika scenarion. Jag vill lätt vara med på det! Så en massa blivande sjukvårdare, poliser och brandmän i tre dagar. Låter som sweet music to my ears!
/Ida

Jag ska prova.

Usch och fy vad jag inte gillar detta. Har gett mig in på nåt som jag verkligen inte tror på. Mest gjort det här för att bevisa att det är bluff och båg. Nåväl, vi får väl se vad som händer och sker.
Längar för övrigt till sommaren.
/Sundis

Dra ut på det.

Vaknade när klockan ringde kl 17. Hade tänkt springa en sväng men ställde om klockan till 18 och tänkte skita i att springa. Försökte somna om men det dåliga samvetet tog över och jag insåg att jag inte kommer kunna somna om så jag kan lika gärna snöra på mig löpardojjorna och ge mig ut. Eftersom jag sov i Frösunda så finns det många fina grönområden att springa på. Det blev en slinga på 6km och 40 minuter. Kändes lite trögt i början men så släppte det och då var det bara skönt och jag nöjt verkligen av att springa. Längtar till nästa runda nu! Nu väntar lite män i uniformer istället ;)

Tiden springer mest iväg.

Sitter här och funderar på att det redan är fredag, helt sjukt vad tiden går fort. Två nätter till och sen är det slut på nätter för den här vändan. Idag innan jobbet hann jag med en kaffe med Carlsson. Hon skulle iväg på andra äventyr efteråt. Idag när jag slutar jobba ska jag till Frösunda för att titta till systers katter, slaggar där. Annars så har jag inte sett till någon särskild polis den här fredagen heller... Undra hur länge man ska behöva vänta?
/Ida

Nöjd och stolt!

Kan bocka av ännu en av mina hemläxor från min PT. Nämligen att springa 8km. Gick över förväntan och det var både roligt och skönt att springa. Längesen jag hade den känslan! Tog mig runt på 54min och 17 sekunder vilket jag är supernöjd med. Alltså ungefär 7 min per km. Imorgon är det en vilodag som gäller och i natt ska jag unna mig massor med jordgubbar och vaniljkesella för det är jag värd. Istället för träning imorgon väntar middag med Carlsson. :)

Martin Björk

Höjdpunkten varje morgon när man stämplat ut från jobbet är att lyssna på Vakna med the Voice. Martin Björk är väl för härlig? Han är sexig, fräck och bjuder alltid på en stor portion av sig själv. Jag skulle inte banga om han frågade! ;) Så nu ska jag återgå till hans härliga stämma!

Lite mer kött på benen.

Ja, då vet man lite, ytterst lite mer om greken. Typ hans efternamn. That´s it... Blev inget besök i natt eftersom han gick av i morse. Typiskt. Jag som verkligen såg fram emot ett besök.
Annars så är det fullt i hela stan och jag är sjukt glad att vi lyckades fylla utan att turna någon. Håller tummarna för samma scenario imorgon också.
/Ida

heyheyhey!

Lever man inte på hoppet så säg! Den vanliga väktaren kom precis förbi och jag pratade lite med honom om Micke. Nämnde för honom att jag tyckte att Micke nämnde igår att han hade flickvän. Då säger han va? Nä, det tror jag inte! Jag har bara hört honom nämna nåt ex men ingen flickvän! Då skällde jag ut honom för att han inte hade förvarnat mig om att han skulle ta med sig Micke. Han förklarade då att han inte visste att han skulle komma. Micke hade tydligen ringt honom och frågat var han var och när han hade sagt att han skulle precis in till oss på Kungen så sa Micke att han skulle med in så han skulle vänta på honom. Så nu så har väktaren lovat att ta med Micke in på en kopp kaffe imorgon natt. Så nu vet jag i god tid att jag ska sminka mig. Åh, jag är lite pirrig inför imorgon redan nu! :)

Vem stönade?

Var extremt trött i morse när jag landade hemma i sängen. Somnade med tv på och vaknade av att någon stönade. Trodde så klart att det var tv som lät så jag stängde av den och somnade om. Vaknade på nytt av samma ljud och inser att det minsann kommer från mig själv. Min träningsvärk gör att jag stönar vaje gång vad vänder på mig i sömnen. Det kan inte vara rikigt normalt?
Näväl, det visar ju bara att det tar ordentligt när jag tränar. Imorgon hoppas jag på att jag känner mig pigg nog att orka springa de 5 kilometerna med intervaller.
Annars så pratade jag en lång stund med min bästis idag. Närmare bestämt typ två timmar. OM allt och ingenting men mest om Micke och ?. Låt oss säga så här utan att säga för mycket. Vi har båda förändrats till varandras ursprung. På gott och ont.
/Ida

Lite medvind, tack!

Alltså, varför kände Micke för att komma in och hälsa på just idag? Jag är sjukt trött, förkyld och heeeeelt osminkad! Känns inte riktigt som om oddsen är på min sida va...? Dessutom blir jag sanslöst nervös av den här killen, blossade upp ordentligt i ansiktet och stammade lite när jag pratade. Fan, fan och FAN! Dessutom så berättade han nån histora i natt om nåt helt oväsentligt och nämnde då något om sin flickvän. Så jag antar att det bara är att lägga den otroligt söta greken åt sidan. Carlsson, han var från Rhodos btw...
Så här ledsen och besviken är jag nu. Osminkad och jävlig....
Ser helt galen ut... (hjälp)

Ny vecka igen!

Måndag igen, veckorn går fort när man inte gör annat än jobbar. Är på väg in till stan nu för att träffa Carlsson. Senare väntar träning med min PT. Kommer bli tungt att jobba i natt då jag vaknade redan halv elva och ska träna hårt på det. Nåväl, allt går om man bara vill!

Denna jävliga söndagsångest.

Den abssolut värsta dagen att vara singel på är söndagar. Jag som alltid gillat söndagar. Nu är det tveksamt att jag ens vill ha kvar den som en av de sju veckodagarna. Skulle hellre förlänga de andra sex dagarna med fyra timmar. Vad är då anledningen till denna överjävliga ångest? Att man är ensam och har alldeles för många timmar till att fundera över sin misär. Usch och fy säger jag bara. Vill inget hellre än att ha någon brevid mig i soffan, någon att fnissa tillsammans med och dela dessa långsamma timma med. Att jag inte har fikat på ett bra tag skiter jag nästan i. Det är inte den biten som jag saknar utan samhöringheten. Hur länge ska man behöva vänta på kärleken?
/Ensam och lite bitter...

Amba.

Igår när jag hade stämplat ut så mötte jag upp Lillen, Li och Emma i baren för att dricka alkohol. Att det samtidigt var ESC på tv gjorde att det var oundvikligt att inte titta. När Sverige var i ledningen för en kort stund så kickade tävlingsinstinkten in ch det blev helt plötsligt intressant. Nu vann vi inte hela skiten men en stabil tredjeplats får vi vara nöjda med.
En killkompis hörde av sig och skulle kika in och säga hej, efter tre timmar på kungen så gick vi vidare till Amba och då ringer han och frågar var vi är. Typiskt att vi missade varandra precis. På Amba så var det gratis att gå in och ingen kö, det tackar vi för.
Dansade lite och catchade upp med polaren som vi mötte upp. Runt 03- var det dags att röra sig hemåt. Jag pallade inte vänta på tuben så jag unnande mig en taxi hem. Inte mer än rätt! Undra varför jag vaknade av ångest imorse? Nu är iaf planen att ligga på soffan hela dagen. När man är lite piggare måste jag bara köpa mjölk. Intressant att veta va?

Blev sminkad.

Min fantastiska kollega Emma roade sig med att sminka mig igår och här är resultatet av hennes talanger.
Den första kallar hon för årets transa!
Sminkningen som är runt ögonen är något som jag skulle kunna ha till vardags.
Den här kallar jag själv för Twilight sminkningen. Kolla hur blekt ansiktet är i förhållande till kroppen...
/Ida

Hemläxan.

Fick en hemläxa av min PT. Eftersom nästa träningstillfälle är på måndag så tyckte hon att jag borde få in ett löppass på 5 km. 1 km med uppvärmining och 4km i ett bra tempo. Efter löptestet igår tyckte hon att jag skulle ligga kring 7:10/km om jag ska springa kortare distanser. Men det kändes långsamt. Så jag höll ett tempo på 06:40/km. Sprang hela tiden vilket jag inte är van vid när jag springer utomhus. Så jag fick en sluttid på 33:20.
Riktigt härligt väder att springa i nu på morgonen dessutom. 14 grader varmt och solen sken. PERFEKT!

Unna sig något.

Eftersom sommaren närmar sig med storsteg så unnade jag mig en ögonfransfärgning på salong. Kostade mig 100:- men det är det väl värt.
Här ser ni resultatet.
/Ida

Min första PT timme!

Sådärja! Den första är nu avklarad och den bestod mest av att Annelie (min PT) ska få lite koll på var jag ligger i förhållande till styrka och kondition. Fick börja med ett löptest på 3 km. Tog min lite mer är 18 minuter att klara mig genom det. Det visade att min fysiologiska ålder ligger på 37!!!! Ni förstår vilken katastrof! Om jag klarar att springa samma sträcka på 16min och 30 sekunder istället kommer min fysiologiska ålder ligger på 21. Så det är mitt mål med träningen! Är sjukt taggad så det här kommer gå asbra! Sen kollade hon lite hur många latsdrag, armhövningar och hur länge jag pallar plankan. Det var kul! Längtar redan till måndag då nästa pass är :) Nu ska jag fika med Carlsson!

Boxningen.

Så här såg gårdagens upplägg ut:

Tillägger även att vi som uppvärmning sprang 2.5km på 15 minuter och gjorde 20 armhävningar, situps i 1 min samt plankan i 30 sekunder. Förhoppningsvis kör vi igen på söndag :)

Så himla mysigt!

Plockades upp i morse av Anki och vi åkte hem till Fia. Väl där så käkade vi lunch, tog en timmes promenad och gosade och myste massor med bebisarna. Jag vill också passa på att berätta att jag idag bytte en bajsblöja på Lukas, så ni vet! Varit riktigt härligt väder idag och jag har förhoppningsvis fått lite färg. När Anki hade åkt hem och Claes kommit hem var det dags för vårt inplanerade träningspass. Vi började med att springa i en kvart o h sen körde vi ca 10 olika övningar. Var riktigt svettigt och redan i duschen efteråt kändes kroppen mör. Bra uppladdning inför min inbokade tid hos min PT. Kommer oja mig rejält imorgon ;) Blev bjuden på middag och nu är jag på väg hem. Kommer förhoppningsvis somna ovaggad ikväll!

Vi närmar oss.

Nu har jag gått riskettan och är i och med detta ett steg närmare mitt körkort. Utbildningen var på tre timmar men snubben som höll i kursen var ganska så skön så det gick fort. Hade lite ångest över att jag inte var ute nåt igår. Var 25 grader varmt i skuggan igår. Jag hoppas att det blir lika varmt idag. Ska lifta med Anki och Ella hem till Fia idag, mysigt att få hänga lite mer med familjen. Har ite sett Ella på länge nu och när de är så små så händer det mycket på kort tid.
Jag har varit vaken sen tidigt imorse. Har redan hunnit tvätta fyra maskiner tvätt och städat här hemma. När blev jag morgonpigg??? 
Igår impulsköpte jag ett par mittsar för jag och Fia pratade om att börja boxas en dag i veckan. Idag kör vi nog första passet! Taggad som fan!
/Ida

Snart till ända.

Min lilla jobbvända på 10 nätter är om några timmar till ända. Jag är ledig på måndag men sen är det dags för den fullspäckade veckan att börja.
- Tisdag: Jobbar FM+ Riskettan inför körkortet.
- Onsdag: Lämna blod.
- Torsdag: Träna med min PT.
- Fredag: Jobbar mellanpass.
- Lördag: Jobbar EM.
- Söndag: Ledig.
Dessutom måste jag hinna med att tvätta någon av dagarna eftersom jag börjar få kris på rena jobbkläder och underkläder. Kanske lättare att bara köpa nytt?
/Ida

Håll i hatten!

Mötet och planeringen med min PT Annelie gick riktigt bra. Kändes som om vi klickade direkt och jag ska nu köra en gång i veckan med henne. Är det bra så kommer jag kanske köpa fler sessioner. Blev så inspirerad att jag faktiskt ställde mig på löpbandet och tänkte springa en 20 minuter. Men det kändes så lätt att springa så det blev hela 6 km i ett lagomt tempo. Det enda som är lite jobbigt är att jag får ont i mitt vänstra knä när jag springer på hårt underlag. Men jag bet ihop! Efter löpbandet körde jag lite utfall och benböj utan vikter och så strechade jag noga.
Om en vecka på torsdag så smäller det. Då är det dags för första passet! Det är med skräckblandad förtjusning som jag ser fram emot det här!
/Ida

Enformigt.

Det känns lite enformigt att blogga nu för tiden. Jag jobbar, äter, sover och rör lite på fläsket. Det är typ allt som händer. Vissa dagar orkar jag sminka mig och då läggs det upp en bild på dagens look. Faktiskt lite tröttsamt att det inte händer nåt av intresse.
Eftersom det har blivit lite personalförändringar här på jobbet så kommer det bli ganska så mycket jobb framöver. Nästa lediga vecka ska jag jobba tre av mina 7 lediga dagar. Bra för ekonomin men mindre bra för privatlivet. Behöver de pengarna som jag jobbar extra för till körkortet så det är inte helt förgäves som jag jobbar ihjäl mig. Det roliga är att jag trots dessa extra dagar inte kommer upp min normala arbetstid på en månad på Star. Ligger fortfarande några timmar under. Men bättre betalt! Jag jobbar ju nu 10 nätter i rad nu, inne på min sjätte och ännu känner jag mig pigg. Imorgon blir det uppgång runt 15 för jag ska träffa min PT klockan 17. Ska försöka träna när jag ändå är inne i stan. Hinner jag ska jag sola lite också. Har insett att jag blir mycket piggare både fysiskt och psykiskt om jag får lite D-vitaminer.
Jag vill också nämna att den vanliga väktaren i natt kallade mig rostig. Han insinuerade på att eftersom jag inte varit i ett förhållande på tre år så har jag tappat stinget. Tack för den.
/Ida

Känner mig pigg!

Idag är en bra dag, känner mig fräsch och snygg. Kan bero på att jag faktiskt tog mig i kragen och tog en liten löprunda när jag vaknade. Höll en bra tempo och sprang hela tiden, blev inte någon jättelång runda men 3,5km på ca 22 minuter. Med tanke på att jag inte tränat de senaste tre veckorna så är jag nöjd med det resultatet. På torsdag så ska jag träffa min personliga tränare och lägga upp mina 6 timmar. Ska bli kul att bli pushad och få kämpa lite.
/Ida

Holy Greek!

Alltså, natten som var blev jag rejält överraskad. På ett mycket positivt sätt. Den vanliga väktaren som brukar komma och titta till mig hade med arbetsledaren som var en söt/snygg grek. Så nu måste jag sminka mig varje natt eftersom man aldrig vet vem som kikar förbi... Men det är det värt!

I god tid.

Är redan på väg in till jobbet, behöver mina kollegor idag. Vi behöver varandra. Känner mig inte alls taggad för att jobba just nu men jobba bör man annars dör man.

I väntans tider.

Jag hatar att vänta. Är alldeles för otålig för att överhuvudtaget se att det kanske kan komma något gott ur att vänta. Den som väntar, väntar alltid för länge enligt mig. Så nu väntar jag på att P ska lämna mitt nummer till M och att sen vänta på om M ska ringa är bara helt olidigt. Vad ska man göra i väntans tider?
Vill också informerar er om att om 12 dagar så har det gått fem månader utan en enda fika. Kommer jag upp i sex blir jag helt enkelt nunna och går i kloster.
/Ida

Mycket märkligt.

Alltså ibland undrar jag varför vissa dricker sprit överhuvudtaget. Blir man så sjukt korkade av sprit borde man inte dricka. Är faktiskt rätt så nöjd med att jag valde att jobba denna Valbord istället för att göra stan osäker. Bidrag till körkortet. Catching!
/Ida

RSS 2.0