Inte så fåfäng längre.

Köpte mig en mössa igår också. Våga vägra frysa.


Tabellen


Underbart!

Mina jobbveckor är de veckor som det går bäst med viktnedgången. Sist jag vägde mig var för sex dagar sen eftersom jag glömde bort vägningen förra veckan. Och på dessa 6 nätter har jag alltså gått ner ett helt kilo. Förra veckans viktminskning var på 0.3 och det var då på 8 dagar. Förra veckan bestod av kalas och bo på hotell, smällde i mig alla mina bonuspoints och det har då tydligen sämre effekt på mig. Den här veckan provade jag att bara äta upp mina aktivitetspoäng och helt strunt i veckobonusen. Verkar vara ett vinnande koncept. :) Dessutom har jag minskat en del i cm också, struntade i att mäta mig när jag började men kom på att det kunde väl vara bra att veta iaf. Så den 17 januari mätte jag mig. Minskat 5 cm runt både byst och midja! Det trodde jag inte! ' Igår när jag ställde om tog jag en tur till farsta Centrum för att köpa nya jobbskor, löpskor och så råkade jag köpa ett par nya pumps också. Var hemma runt 14-tiden och var så pass pigg att jag lagade mat och diskade. Sen somnade jag ovaggad och sov i 12 härliga timmar. Vaknade redan kl 04 med andra ord ;) Tänkte att då går jag ner till gymmet och inviger mina nya skor. Tji fick jag när det är kodlås på dörren... Skam den som ger sig. Blev istället 120 utfall, 65 benböj och 30 armhävningar på tå. Idag har jag ju dejten efter jobbet så jag har gett mig själv tillåtelse till ett glas vin, för att lugna nerverna. Wish me luck!

Bekräftat.

Inget hon kan förneka, nog är jag hennes allt, eller vad säger du mamma?


8h

Nedräkningen har börjat, endast 8 timmar kvar av nattjobb för den här veckan. Går visserligen på en dag tidigare och jobbar dag på tisdag så det blir en kort ledig vecka. Jag började iaf min dag med 60 minuter på löpbandet. Ökade lite i hastighet inför dagens pass och det var inga problem. Körde de sista fyra minuterna i brant backe, och kände att mjölksyran var på god väg. Ska nog prova höja lite till nästa gång jag springer. Veckan som kommer har jag lite planer. På tisdag så har jag en "dejt" eller vad man nu ska kalla det. Jag ska iaf träffa en snubbe för en kopp kaffe. Han föreslog middag men redan där så kände jag att det kunde bli lite väl krystat. Jag tänkte styra om kaffen till ett glas vin för helt ärligt så kommer jag inte klara av det här nykter. Sist jag var på en riktig dejt var när jag var 15. Försöker intala mig själv att det inte är värre än att jag ska prata med vilken främling som helst, typ en gäst som ska checka in eller nåt. Har iaf lovat mig själv att inte backa ur den här gången, vi får väl se... Sen på fredag så har vi dragit ihop ett gäng som ska gå ut och dansa. Jag har sagt att jag ska dricka alkohol och det ska jag stå fast vid även om det gör ont i hjärtat och svider till i veckobonusen. Känns som en evighet sen jag svängde mina lurviga så fredagens event får bli veckans höjdpunkt.

Inte hjärta nog.

Var en berusad man som lyckades smita in på jobbet i natt. Han var helt övertygad om att han hade ett rum här, vilket han inte hade. Han hade ingen jacka på sig och han var i ett tillstånd där ingen vettig receptionist skulle ta in honom. Han somnade tillslut i lobbyn och jag ringde polisen så att de kunde hjälpa honom hem eller iaf till ett bättre ställe för att sova. Under tiden som jag väntade på polisen fick jag sällskap av 6 andra på ordningen. De vill verkligen visa att de ställer upp för oss på Kungen och att de är väldigt tacksamma för att de har möjlighet till att få utnyttja våra lokaler som en oas i kaoset. Många har förutfattade meningar om poliser men jag har under mina två år på natten aldrig stött på någon som varit otrevlig eller överlägsen. Jag gillar polisen och jag tycker att de gör ett bra jobb. Och tack för hjälpen i natt!

Majssoppa

Idag var det dags för sista måltiden på veckans meny från syster Anki. Majssoppa, kanske låter lite trist men den var verkligen god. Kryddig och krämig. Glömde dock dokumentera den men det blev två matlådor till Emma och en till mig.
Är nu på väg till jobbet eftersom Emma och Lavina sitter i baren, tänkte joina dem på en kaffe innan jag börjar jobba. Har extremt svårt att bara vara hemma, har jag inget att sysselsätta mig med så blir jag galen. Bättre att vara bland människor man tycker om då. :)


Inget fan

Kyckling och jag går oftast inte hand i hand. Tycker att det smakar samma lika och alltid är den för torr. Iaf om jag lagar den själv. Idag var det dock dags för kyckling igen. Drar mig alltid för kycklingrecepten men de måste ätas de med. Det är trots allt en bra källa till protein och väldigt lågt pointsvärde.
Dagens rätt överraskade dock. En kyckling som tillagas i ugnen i crème fraîche och vitlök och som serveras med bulgur och en melonsallad. Smarrigt värre och det tog inte många minuter innan jag rensat tallriken!


Oväntat besök.

Fick oväntat besök i tre omgångar i natt. Världens bästa Zara kom precis i rätt tid och även om jag alltid är glad för att se henne var jag extra glad när hon kom idag. Detta innebar att jag återigen kunde andas och bli av med mina onaturliga skakningar. Natten har gått bra, förutom besöken har jag roat mig med att städa i backoffice. Vi har gjort om lite bakom kulisserna här på jobbet. Till det bättre skulle jag vilja säga. :) /Ida

Resultat?

Nu har det gått en månad av mitt liv som viltväktare och ännu känns det riktigt bra och motiverande.
Idag skulle jag ha vägt mig men glömde bort det så jag får göra det imorgon istället. Vågen visade förra veckan på totalt -2.8 kilo. Inte någon enorm förändring. Jag inbillar mig iaf att det är lite skillnad?

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1132617/images/2012/pic_186066992.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1132617/images/2012/pic_186066992.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1132617/images/2012/pic_186066992.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1132617/images/2012/pic_186066992.jpg" class="image">


Affärsidé

Prellan tyckte att jag borde sälja matlådor till mina kollegor, kanske inte någon dum idé eftersom vi inte har personalmat på jobbet. Orkar man inte själv laga mat och ta med sig till jobbet kan det bli en dyr historia. Så om jag skulle laga och fylla repankylen med matlådor så skulle det säkert underlätta för många. 40:-/matlåda är prisvärt och det skulle tvinga mig till att fortsätta laga mat även till mig själv :)


Inte lätt att inte kunna sova.

Lyckades efter många om och men sova fram till 09 idag, passade på att städa hela lägenheten och tränade. Kollade mitt konto och fick en smärre chock när jag ser att det är övertrasserat med 400:-!!! Det är ett hotell i Milano som har dragit pengar från mitt konto och jag började tänka vad det kunde vara. Kom då på att jag och Carlsson planerade att vi skulle åka till Italien för att kika på Zlatan. Jag bokade visst rum och garanterade dem? Nåväl, efter ett väldigt hetsigt telefonsamtal med nån Dutymanager i Italien så är jag så arg att jag skakar. Den idioten slängde luren i örat på mig tre ggr, sa en gång att jag ljuger, han avbröt mig konstant och när jag frågade om jag kunde få tala till punkt så hann han avbryta mig innan jag ens hunnit säga klart den meningen, att han dessutom nämnde vid flera tillfällen att han inte hade tid med mig så bad jag om att få prata med hans direktör. Det kunde jag inte få. Jag kunde definitivt inte få namnet på direktören eller några kontaktuppgifter. Jag ville då lämna mitt nummer och min emailadress så att direktören kunde återkomma till mig. Han kunde inte hjälpa mig med det. Detta fann jag väldigt märkligt. Att den människan som jag pratade med överhuvudtaget får arbeta inom service är helt oförståeligt. Jag har aldrig någonsin blivit bemött så illa i hela mitt liv. Summan av kardemumman blev att jag ringde till BW internationella medlemsservice och de skulle ta ärendet vidare för min räknings skull. Hoppas att de lyckas föra ett normalt samtal med den galne Dutymanagern/reservationmanagern i Milano. Lyckas inte de så ska jag göra en anmälan hos Nordea om bedrägeri. Kvällen blev iaf bra, Jenny kom förbi mig på middag och jag hade wokat kött. Hon verkade gilla det och Emma blev lycklig när hon fick en matlåda hon också. Hade dock en fruktansvärd huvudvärk när jag kom in till jobbet men efter en stunds massage av Emma försvann den. Tur var väl det eftersom det var massor att göra här på jobbet. Lagt in bokningar i tre timmar och nu hoppas jag på en liten stunds lugn och ro innan det är dags för sista rycket. /Ida

En helg i Falun.

I fredags tog jag mitt lilla bagage och tog mig till Frösunda för att spendera natten där eftersom det skulle bli en relativt tidig avfärd till Dalarna. Lukas vaknade tidigt och jag ännu tidigt så jag lät föräldrarna sova en stund till och hade kvalitetstid med min Gudson. Vi lagade lite mat, plockade ur diskmaskinen och pratade i massor. I bilen hade jag äran att leka lekledare när han väl var vaken. Framme i Falun checkade vi in på hotellet och åt en snabb lunch. Jag passade på att träna medan de andra tog sig ett kallt dopp i poolen. Sen bar det av till Säter för 25-års kalaset hemma hos Emma. Med 12 vuxna och 4 barn blir det ganska så hög ljudnivå i en etta på 40 kmv. Men det var mysigt och tårtan som min syster bakat smakade gudomligt! Vi var åter igen på hotellet strax före 22 och jag somnade ovaggad. Vaknade dock redan runt 06, så jag passade på att ta ytterligare en sväng på gymmet. 40 minuters löpning och hotellfrukost på det var en mycket bra start på dagen. Vi packade ihop direkt efter frukost och begav oss till min systerdotter Sofia för att dricka en kopp kaffe innan hemfärd till Stockholm. Hon hade fixat sin lägenhet fin och mysig trots att hon bara bott där i två veckor. Väl hemma i Stockholm tog jag en tur till Sollentuna för att dricka en kaffe med Carlsson. Jag passade på att storhandla till veckans kommande menyer som jag fick av Anki och var helt färdig när jag väl landade hemma efter 17 tiden.

En ny dag.

Vaknade typ tre timmar innan tuppen... Börjar bli svårt att hitta saker att fördriva dagen med, framför allt när det är vilodag med träningen. Idag så har jag verkligen inte gjort många knop. Varit och handlat det sista inför middagen med fröken Keenan ikväll samt ingredienserna till förrätten imorgon. Idag så ska jag bjuda på tvårätters. Det blir lax med fetaostkräm till huvudrätt och en Viktväktar Gino med vaniljkesella till dessert. Det blir säker gott. Varken jag eller Emma är särskilt kräsna iaf! Gör en extra laxfilé så Emma får en matlåda med sig hem. Senare ikväll ska jag till Frösunda för att slagga där, blir enklast så eftersom vi ska bila till Dalarna imorgon.

Inte ens 12.

Klockan har inte ens passerat 12 och jag har redan hunnit träna, laga Chili Con Carne och en champinjonsoppa. Blev en stor sats med Chili Con Carne eftersom jag tänkte åka in till stan för att lämna några matlådor till Emma. Träningen gick tungt och jag ser fram emot en vilodag imorgon. På lördag så ska vi bo på hotell och jag hoppas på att få till ett träningspass på Scandic Lugnet. Nä, man kanske skulle hoppa in i duschen!

Var det någon som sa sovmorgon?

Nej. Det var det inte... Herregud, hur svårt ska det vara att få sova lite längre än till 06? Uppenbarligen stört omöjligt. Jag gick inte och la mig tidigt igår heller, var på bio med Carlsson och såg Hamilton och den kan jag varmt rekommendera. Så i säng runt midnatt och uppe sex timmar senare. Börjar fundera på om det är nattjobbet som tar ut sin rätt eller om det bara är en tillfällig svacka. Jag har tränat och rört på mig hela veckan så kroppen är ju trött men uppenbarligen inte huvudet. Kanske är den groteska träningsvärken runt midjan som gör att jag har svårt att komma till djupsömn. Nu har jag inte haft bältros men jag kan tänka mig att det skulle kännas som min träningsvärk. Idag tänkte jag köra ett till pass på gymmet. Minst 30 minuter på löpbandet och sen lite ben på det är planen. Sen längtar jag efter att få laga mat idag. Ska frångå veckomenyn idag och göra Chili Con Carne idag, det har jag inte ätit sedan högstadiet. Mums!

Försenad vägning

Skulle ha vägt mig igår men vågens batteri hade gett upp. Har sovit som en kratta hela natten och drömt om enbart vikt och träning. Hade samma usla sömn inför förra veckas vägning. Är ganska så rädd för att i inte ska ha gått ner nåt för jag är osäker på hur jag kommer reagera. Vågen visade iaf 72,3 dvs -0,6 den här veckan också. Så än så länge håller jag mig inom ramen jag lagt upp. Fortsätter det så här de kvarvarande nio veckorna så kommer jag vara nere på 66 kilo när jag åker till Miami. Det är två kilo under delmålsvikten. Jag måste väl ha en dålig vecka också så det är tryggt att jag har ett litet försprång.
Nu har jag gett upp det här med att sova och tänker kika på filmen jag hyrde igår.


Luke

Spenderade gårdagen med min Gudson och Claes. Lukas var jätteglad över att se mig men jag var nog snäppet gladare av att se honom.
Han är så gosig när han är nyvaken!


Dagens lunch.

Till lunch idag bjöds det på fläskfilégryta med kantareller. Det blev en aning salt men annars helt okej. Tillsammans med en portion pasta blev lunchen 9 points.


Bra start på den lediga veckan.

Lyckades efter några om och med somna om runt 02 tiden i natt. Slog upp mina blåa strax före sju och åt min efterlängtade grötfrukost. Jag äter alltid samma frukost och ändå ser jag fram emot detta mål varje dag. Jag skivar en banan i botten på en djup tallrik, på med massor av kanel och lite sötningsmedel. Sen en portion gröt och 2 dl lättmjölk. För dessa 6 points står man sig bra. Idag var det återigen dags för träning, fick förstärkning av två nya tanter efter 6 minuter på löpbandet. Jag hade bestämt mig för att beta av 60 minuter på löpbandet och jag tror att tanterna var lite småsura för att de fick roa sig på de andra maskinerna. Jag sa redan när de kom in att jag hade 55 minuter kvar så då kunde de faktiskt välja om de ville komma tillbaka senare. När jag väl var klar på löpbandet var bara den ena tanten kvar och hon undrade hur ofta jag tränade så där "hårt". Hon ville väl veta om jag skulle förstöra deras träningspass fler ggr ;) Jag körde även lite axlar, rygg, biceps, triceps och mage idag. Total tid i källaren: 1tim 40 minuter.

Övertrött?

Vaknade redan vid 20:30 av att magen kurrade. Kunde inte hålla mig vaken när jag kom hem och jag var så trött att jag inte orkade äta. Tänkte att jag sover tills jag är hungrig. När jag vaknade åt jag en portion gröt med ett hackat grönt äpple och kanel. Smarrigt!
Insåg att jag inte skulle ha någon mjölk till frukost om jag inte handlade det redan ikväll. Tänkte att det var väl lika bra att att storhandla på en gång. Väl hemma igen så börjar jag organisera om i skåp och lådor, skrubbade alla ytor i köket och organiserade kryddorna i alfabetiskt ordning. Lite störd när jag får mina plötsliga infall av perfektionist... Dessutom anordnade jag en liten kryddträdgård av mina örter. Dessutom kom jag på ett skitsmart sätt att hänga upp recepten jag skrivit ut från internet samt veckomenyerna för mig och syster. För mig som har så litet kök blev det riktigt piffigt! Så nu längtar jag till jag får laga lunch imorgon!


Ledig vecka!

Bara 5 timmar kvar tills man är ledig i en vecka! Jag börjar min ledighet med ett besök i Frösunda för att hänga lilte med Claes och Lukas. Saknat Lukas fruktansvärt, har typ separationsångest. Sist jag såg honom var på juldagen och då kunde jag inte pussa och krama på honom för jag var magsjuk. Men imorgon kommer han inte undan!

Gårdagen

Började gårdagen med 30 minuter på löpbandet. Gick tungt efter milen på fredagen. Konstigt vore det annars! Lagade till en kycklinggryta med ris och den har jag även ätit idag, enkelt och gott. Idag hoppade jag träningen för att kunna träffa Emma, tycker att mina totalt 30 km löpning den här veckan fick räcka. Jag och Emma tog en kaffe och grät en skvätt tillsammans på Malmen. Man är lite känslig nu, eller alltid egentligen! Efter Malmen tog vi en promenad till Stureplan, och här är jag nu. Sista natten för veckan och det är stendött här. Tror det vankas lite Paradise Hotel Norge nu minsann!


Just idag var jag stark!

Började min dag med en timme på löpbandet med skön musik i öronen. Gick tungt de första 15 minuter men sen så släppte det och tiden sprang iväg. Kom på mig själv med att flina och skratta under tiden jag sprang och det var då jag insåg att jag faktiskt tycker om att springa. Känslan av att man är stark och inte ger upp gör mig stolt. Jag applåderade faktiskt åt mig själv när min timme var över. Jag tyckte att jag hade gjort ett bra träningspass och kom och tänka på idrottslektionerna och att alla alltid klappade händerna när vår galna lärare Vera blåst av lektionen. Tyckte jag var förtjänt av en applåd så jag gav mig själv en!

Samhällskunskap A

Har insett att oavsett vad jag väljer att bli när jag blir stor så kommer det underlätta att jag har läst Samhällskunskap A. Det krävs i princip på alla högskoleutbildningar. Så den 19 mars så börjar jag läsa på distans. 10 veckor sen så ska det vara klart. Jag kommer vara tre av dessa veckor i Miami och då kommer jag ha mycket ledig tid att plugga på. En bra grej att göra vid stranden eller vid poolen. Inte sant?

Nattamat

Jag älskar Kesella, iaf de smaksatta varianterna. En halvburk är 6 points så det är inte helt billigt men med en massa frukt så står man sig länge på det iaf!
Det här var nattens snack:


Blomkålssoppa

Gårdagens middag och nattamat var en Blomkålsoppa med ädelost. Krämig och god.
Som Carlsson upplyste mig om så har min blogg blivit mer av en matblogg. Det går nog över ska ni se!


Paket från HM

Idag kom kläderna jag fyndade på H&Ms rea online.
Fick så mycket som två bikinitrosor, en bikini, tre linnen, fem par strumpor, en kjol, en stickade tröja och tre klänningar för tusenlappen. Klänningarna kommer bli utmärkta att ha till utgångar i Miami.
Allt passade dessutom perfekt, förhoppningsvis så passar de även om jag tappar några kilon. :) kläder gör mig verkligen lycklig!


Onsdag redan!

Natten på jobbet förflöt smärtfritt. Mer att göra men det är jag bara glad för. Hade dessutom lite C kändis kärlek i lobbyn under natten. Spännande med lite action.
Vaknade pigg och utvilad redan runt 15 tiden idag och bestämde mig för att träna trots att jag hade tänkt kör vilodag idag. Åt en stabil frukost av havregrynsgröt med en skivad banan så jag orkade träna direkt när jag vaknade. Ytterligare ett nytt ansikte på gymmet. Han kommer inte bli långvarig, han vågade inte träna mer när jag satte igång. Gubben försökte småprata med mig när jag började springa men jag kände inte för att socialisera så hg avslutade det hela rätt snabbt med att stoppa i hörlurarna i öronen.
Till middag idag blev det en wok med risnudlar. Riktigt gott!


Hela 2 veckor.

Jag tror helt ärligt talat att jag aldrig lyckats bibehålla samma beslutsamma motivation som jag har och har haft under mina första två veckor som viktväktare. Idag fick jag dessutom smita tidigare från jobbet, även fast det bara var 20 minuter så fick jag energi nog till att bestämma mig för att träna när jag vaknade. Så efter hela 8 timmars sömn och middag sprang jag iaf 30 minuter. Bättre än inget som är mitt mantra. Har tänkt att jag ska få till 5st 30 minuterspass den här jobbveckan. Har redan klarat av två stycken. Bara tre kvar! Jag har berättat för alla jag känner att jag håller på med det här och det är bra när kollegor och vänner fråga hur det går för det sporrar mig. Vill inte vara ett misslyckade och jag tänker inte misslyckas! /Ida

Helt okej.

Idag är det tisdag och vägning. Kände mig lite stressad över att jag inte skulle ha gått ner nåt men vågen visade på -0.6. Det får jag känna mig nöjd med eftersom mitt mål är att tappa minst 0.5 varje vecka.
Håller på att värma lite rester och ska äta lite innan jag ger mig ner till gymmet. Har träningsvärk i gluteus maximus (röven) som ska tränas bort!


Risotto

Lyckades idag svänga ihop min första Risotto och den smakade helt okej. Fick såklart inte ha i så mkt parmesan som jag önskade men det gick ändå.
Det blev en räk och salladslöksrisotto.
Till den serverades en grönsallad med lite balsamiqovinäger.


Why bother?

Ibland så blir jag bara så irriterad. En snubbe skriver till mig på HP, att jag har läckra ben men att han redan är körd eftersom jag kikat på hans profil utan att ha skrivit nåt. Jag svarar med att tacka för komplimangen och för att inte idiotförklara honom helt så skriver jag att jag kanske är blyg eller nån som inte tar första steget. Han svarar med att bara skriva okej. Jag replikerar med: fåordig kille. Det får honom verkligen att gå igång. Så jag förklarar för honom att om han tar initiativ till en dialog så räknar jag med att han har läst min presentation och då inte kunnat missa biten om att jag älskar ironi. Jag skrev att jag tyckte det var väldigt meningslöst av han att skriva från första början om han ändå inte hade nåt annat att säga än att jag har snygga ben. Han ber då om ursäkt och säger att han känner sig dum. Jag orkar inte svara mer, men det roliga i det hela är att i hans presentationstext så står det att han äter badboys till frukost. Det borde ju innebära att jag är hårdare än en badboy! Hell yeah!

Nykter minsann!

Tro det eller ej men jag klarade av en kväll på stan nykter. Det var några tillfällen eller okej, jag frågade Carlsson var femte minut om vi skulle gå in på spriten. Värst var det på Malmen. Man klarar liksom inte av att barhänga bland fyllon när man är helt nykter. Bara lukten får en att längta hem. Vi kom överens om att åka till ett ställe där vi inte varit förut och då hamnade vi på Lemonbar. Många välklädda och snygga karlar att vila ögonen på. Vi dansade iaf oss varma och kände oss nöjda med kvällen. Ser fram emot en kväll på Lemonbar när jag får vara mer än lullig. Jag kunde känna lukten av köttmarknad och jag gillar´t!

Sminkad.

Färdigspacklad för kvällens utgång. För första gången i mitt liv ska jag gå ut utan en droppe alkohol i kroppen. Det här ska bli spännande!


Dagens middag!

Har börjat älska matlagning! Det är banne mig avkopplande att stå vid spisen. Idag bjöds det på pasta bolognese, på viktväktarnas sätt så klart!
Festade till det med lite parmesan och rätten var en succé!


Emma

Nu är det bara en vecka kvar innan Emma är tillbaka i Stockholm. Dessa fyra veckor har känts som tre månader. Ska bli spännande att få höra om allt som hon har fått uppleva och se allt som hon har shoppat. Det finns bara en som är som Emma!


Countdown

Tiden går ändå ganska så snabbt!


Otroligt men sant!

Hade sån energi idag när trippade två trappor ner till mitt depressiva gym. Hade siktet inställt på 45 min på löpbandet. När de 45 minuterna nästan var över insåg jag att jag fortfarande hade energi kvar så jag fortsatte. Tog det minut för minut.
Slutresultatet blev 60minuter och 1.1mil. Inte illa pinkat för att vara min andra veckan med träning!


Coq au vin

Middag har nu serverats och vi är inne på kaffet. Vi ska ha ett filmmaraton.
Maten gick hem både hos mig och Carlsson!


Spontant.

Hade precis satt igång min sedvanliga morgongröt på spisen när jag får ett sms från min syster Anki som undrar om jag ville följa med till badhuset? Klart jag ville det. Kastade i mig gröten och borstade gaddarna och gick till simhallen. Lilla Ella tyckte det var roligt med bad men det var kanske lite kallt? Lillfisan var alldeles blå om läpparna! Theo hade roligt och busade på som vanligt. Jag passade på att motionssimma i 20 minuter. Man får verkligen ont i nacken av att simma. Inget för mig. Har tryckt i mig en banan och väntar nu bara på att den ska komma lite längre ner i magsäcken. Tänkte springa en 30 minuter på löpbandet. Sen kommer min bästis hit. Middag och film är nu det slutgiltiga beslutet på vad kvällen ska innehålla. Vi hoppar alltså alkoholen och det är jag glad över! Vill nämligen träna imorgon också!

Reafynden

Hittade två bikinis på rean på Intersport. Kostade mig endast 190:-
Är inte det ett kap så säg? Jag vill även varna känsliga läsare för blekfeta modellen (moi) på bilderna.


Dagens måltid.

Idag blev det en sesamwok med lövbiff till middag. Helt klart min favorit hittills!


Tjatigt much?

Jag vet att jag hjärntvättar alla i min omgivning med mitt snack om points och mat hela tiden. Men det är så min vardag ser ut nu. Jag är fortfarande lika motiverad och ambitiös. Tycker att det är roligt att prova nya recept och nya råvaror. Idag efter jobbet tog jag en sväng till Liljeholmen för att kika in rean. Massor med folk i gallerian men jag gick runt i min egna lilla värld och kollade på hushållsvågar. Köpte en digital våg på ClasOhlson för 200:-. Hoppas att jag kommer få mycket nytta av den. Det kommer förhoppningsvis underlätta matlagningen lite. För övrig så tyckte jag att det luktade lite väl bränt idag när jag hade satt på riset på spisen. Hade visst startat fel platta och på den plattan låg min kokbok som nu är lite lätt bränd. Men ingen större skada skedd! Fick för mig att städa lite här hemma också, Carlsson kommer på middag imorgon och jag ska bjuppa på Coq au vin. Hoppas att den blir lika god som jag hoppas!

Torsdag.

Är på väg till det sista arbetspasset för den här veckan. Funderar på att smita lite tidigare eller iaf så fort som kvällspasset kommer in. Lär inte vara så mycket att göra idag heller. Sovit dåligt i natt, vaknat alldeles kallsvettig vid tre tillfällen. Måste tyda på att jag inte är helt frisk? Eller är det mardrömmar som spökar?

På fredag har vi avbokat spa dagen för att istället köra middag hemma hos mig. Kan mycket möjligt bli utgång efter middagen. Vi får se vad som händer. Har mina bonuspoints som jag kan unna mig två-tre glas vin för. Helt vita månader inser jag är omöjligt. Stört omöjligt!


Middag

Herremingud vad lite lövbiff kan startat en hetsig diskussion mellan mig och Carlsson. Men jag vet vad hon menar och jag är exakt likadan. Man inbillar sig att man inte gillar nåt pga nåt man upplevt tidigare. Men klarade fröken av att käka råbiff med ketchup i Paris så klarar hon säkert av en biffwok?
Det här var min middag idag iaf.
Sju points för en Carbonara.


Lunch

Jag tycker verkligen att jag är duktig. Istället för att värma den färdig soppan från Kelda som finns i kylskåpet som är 10 points per portion så kokade jag min egna tomat och paprikasoppa. Då innehåller den NOLL points. Jag tärnade en skiva grovt bröd för att få upp pointsen till 3 points. Smakrik och kryddig. Gott!


Uppmuntrande.

Idag när jag vaknade ställde jag mig återigen på vågen för att få ett mer korrekt resultat. Dvs, att jag vägde mig på på samma premisser som när jag vägde in mig. Blev glatt överraskad när vågen visade på -1.6. Sporrad till 1000 ska jag nu göra veckomeny för veckan som kommer och sen gå och handla det som behövs. Tänkte även försöka mig på att träna trots mig olidliga träningsvärk i baksida ben. Imorgon väntar ett morgon pass på jobbet så då kommer jag säkert inte orka träna. /Ida

Midnattsloppet.

Nu så är det även bestämt att jag och Carlsson ska springa Midnattsloppet. Asbra att ha nåt slags långsiktigt mål också. Min mål är då alltså följande: 27 mars, avresa till Miami och då ska jag ha tappat 6 kilo i vikt. 1 juni svenska sommaren ska börja ta fart och jag vill ha tappat totalt 10 kilo sen jag började. 18 augusti så ska jag springa midnattsloppet på max 55 minuter. Inte helt orealistiska mål eller hur?

Äntligen ledig

Idag på morgonen gick jag äntligen av nattveckan. Som för övrigt typ gett mig sittsår. Helt sjukt vad tiden kan gå långsamt.
Åkte iaf hem och åt min sedvanliga grötfrukost, sov några timmar och piggnade till mig genom att prata med Carlsson, Lina och Sofia. Med Carlsson i örat bestämde jag mig för att väga mig trots allt. Vågen visade på -0,8. Vilket inte är någon biggestloser förlust men det är iaf neråt. Jag är stolt och nöjd med min första vecka och bestämde mig för att belöna mig själv med klippning. Dessutom råkade jag handla lite nya underkläder igen. Man kan väl aldrig ha för många trosor? Nu längtar jag hem för att få hoppa in i duschen för att få skrubba mig med min nya scrub från I Love serien. Den doftar (bara för dig Carlsson ändrade jag från luktar till doftar) hallon och björnbär. Helt ljuvligt.
Jag och Carlsson har bokat in en SPA dag på fredag. Hur skönt ska inte det bli?


Förvirrande.

Nu vet jag inte riktigt vad som är storyn men jag förstår inte själv grejen med att stoppa huvudet i sanden? Är det inte bättre att säga rakt ut att jag vill inte ha någon kontakt mer? För mig så känns det som den enkla vägen ut. Att bara vara ärlig. Att sluta höra av sig tvärt och aldrig svara på samtal känns som mellanstadie fasoner för mig.

Vägning.

Imorgon är det tisdag, dvs en vecka sedan jag startade viktväkta. Detta innebär också vägning. Funderar dock på att skjuta fram den tills på onsdag för att då har jag återigen kommit in i mina vanliga mat och sovrutiner. När jag vägde mig första gången så gjorde jag det på morgonen innan frukost efter en natt sömn. Så för att få ett så rättvist resultat som möjligt så vill jag väga mig med samma förutsättnignar.
Idag till middag blev med fläskkotletter med körsbärstomater, champinjoner och scharlottenlök som jag körde i ugnen. Smarrigt.
Jag var uppe redan runt 15-tiden och passade på att dammsuga lite hemma. Dessutom hann jag med en timmes träning nere i källaren. 30 minuter på löpbandet och en 6-7 styrkeövningar. Imorgon så går jag av nattveckan och ska försöka hålla mig vaken. Jenny är ledig så jag tänkte lura med henne ut på en promenad. Hoppas att vädret är med oss bara.
/Ida

Dag 6.

Snart har jag klarat av min första vecka som VV. På tisdag är det vägning för att se o första veckan har gett några resultat. Jag hoppas det för om det inte visar minus på vågen så har jag svårt att se att min motivation ska vara lika stark. Sov bra idag vilket resulterade i att det inte blev någon träning idag men jag behövde sova ut efter nyårsnatten. Natten i natt är lugnt, på gränsen till olidligt lugn.

Reaktion och reflektion.

Jag vet inte om jag har skrivit om det förut. Men det finns en människa som jag skulle släppa allt för. Den människan bröt jag kontakten helt med i Oktober förra året. Har klarat mig från att stöta på honom och det är jag glad för. I natt så bröts den trenden dock. Vid halv fem så ringer det på entrédörren här på jobbet och jag öppna. In kommer den här människan bästa vän och utanför så står han. Han och hans flickvän. Jag ville gärna tro att det var så att jag var över honom. Men efter att ha reflekterat över min egen reaktion måste jag erkänna att jag inte är över honom och att jag aldrig kommer komma över honom. Han vet ju att jag jobbar här, och jag bad honom uttryckligen att aldrig mer höra av sig. Vad var det som han inte förstod. I samband med att jag bröt med honom bröt jag även med några av hans vänner, allt för att underlätta för mig själv. Det är svårt att inte bli påmind dagligen när allt livestreamas via facebook. Han som kom in idag var en av de som jag rensade bort och jag kramade om honom samtidigt som han undrade varför jag tagit bort honom som vän. Svarade bara med att säga, jag tog bort alla...
Allt det som jag kände för 14 månader sen kommer tillbaka och helt plötsligt så känner jag mig som en urvriden disktrasa.
Tack.

RSS 2.0